Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: HERMANNSTADT <r...@alpinet.org>
Date: Mon, Dec 13, 2004, 6:09 pm
Subject: @ Despre mediul inconjurator, natura, animale
interesante sint raspunsurile la aceasta intrebare provocatoare...

Despre mediul inconjurator, natura, animale.
Publicat de Little Eagle la 12/03/2004 - 14: 52 la Societate si moravuri

Intrebarea lui Ozzy este urmatoarea:

In ce fel vedeti natura si ce faceti pt. ea, care este pozitia voastra si daca luptati in vreun fel pt. pastrarea ei?

Trebuie sa spun citeva lucruri despre mine si Marilyn, sotia mea si care ne este pozitia referitor la acest subiect.
Sintem de f. multi ani membrii unor multe organizatii pe care le ajutam prin donatii in bani si totodata luptam prin scrisori adresate guvernului si la senatorii statului nostru ori reprezentanti pt. a legifera anumite legi pt. protejarea mediului inconjurator. Desigur ca sintem 100%democrati!!! Si desigur ca vom vota impotriva lui Bush!!!
Luptam nu doar pt. natura ca atare dar si pt. fratii nostri cu 4 picioare sau aripi cum odata mi-a spus un f. bun prieten al nostru, Vernon Bigman indian american din tribul navajo.
Pt. animale pe cale de disparitie sau pasari, pt. crimele ce se fac impotriva lor in laboratoare, sintem membrii multor org. de ex. PETA, ori Defenders of wildlife, ori Vital Ground din ultima sintem in acelasi comitet onorific cu Jennifer Aniston, Brad Pitt, Anthony Hopkins, Susan&Jeff Bridges, Edward Zweick. Cu totii luptam pt. salvarea ursului grizzly...azi in USA au mai ramas...500 din zeci de mii!!!
La fel sintem si in o alta org. membri alaturi de Cameron Diaz, Uma Thurman, Alec Baldwin, Michael Imperiolli si luptam pt. pastrarea si conservarea junglelor din Amazon si a gorilelor.
La fel luptam si impotriva org."National Rifle Association"pt. a limita drastic vinzarea si uzul de arme in USA(boul ala de Charlton Heston e presedintele ei!). Avem ca aliat in lupta asta pe Michael Douglas, primim scrisori de la acesti mari actori dar si real mari luptatori pt. multe si diverse cauze.
Ne pasa mult de natura si de soarta ei in mare dilema sub aceasta administratie Bush.
Sintem vegetarieni amindoi, am jurat sa nu mai mincam nimic ce are un chip, si desigur ca luptam si impotriva marilor companii producatoare de carne de orice fel, pt. felul lor de a"creste" pasari in conditii inumane.
NU ne considerati acum un fel de...teroristi pt. ca nu sintem.
Asta e opinia noastra si avem dreptul la ea si la libertatea de a face ce ne sta in putinta pt. a salva natura in toate formele ei.
NU impun nimanui de ex. sa nu mai manince carne de porc sau vaca etc.e alegerea fiecaruia dar asta nu ma va opri sa am un cuvint de spus impotriva celor ce distrug natura si nu au pic de constiinta cind fac asta. Li se pare ca totul li se cuvine si au drept asupra oricui, in special urasc vinatorii!!!!
Ori femeile cu blanuri!!!! Ce-ar fi daca cineva v-ar folosi pielea drept haina? Criminalii lui Hitler au facut asta si a fost o oroare
si azi comentata. Poate n-au facut haine, dar au facut abajururi din piei de oameni in lagare sau...sapunuri, dar cind e vorba de un animal.....nu ne mai pasa? Oare n-are si el un suflet?
Vernon imi spunea ca strabunicul lui vina(ca de altfel toti indienii) pt. necesitatea de a trai si inainte de a pleca cu arcul la vinatoare, se ruga pt. animal si isi cerea iertare ca trebuie ssa-l omoare. Dar indienii foloseau totul din animal si aveau si au inca un mare respect pt. natura pe care o considera mama tuturor in univers. A vina pt....placere ori face blanuri din animale e o vanitate a egoului uman! Ce vrei sa arati prin asta? Ca ai bani?
In fine, noi sintem pt. mentinerea cit mai mult a naturii caci uite ce au facut poluarea din ea si expansiunea de a cladi si cladi, taind paduri intregi, va veni o zi cind ne va pare rau...deja clima e aiurita total si stratul de ozon e tot mai rarefiat!!!!
Iubim f. mult animalele, in adevar ne sint frati si surori, ia in brate un copac si daca simti in tine sufletul lui il auzi vorbindu-ti. De fapt Dumnezeu e-n acel copac si in orice. Prin Creatia LUI EL exista si nu e nimic religios in asta. E un fapt.
Ar fi interesant sa vedeti zilnic gradina noastra, mereu plina de pasari de orice specii, chiar si cocostirci caci lacul salbatic din spatele casei si gradinii e plin de egrete, stirci, rate, marmite si paduricea de veverite si iepuri, raccoons si o'possoms. Desigur ca le hranim pe toate, si chiar vin si maninca din palma. Cel putin 14 veverite vin mereu, cheltuim cam 320$ lunar pe alune, nuci migdale, le cumparam engros prin internet.
La iepuri salate, kale si la marmite la fel + piine speciala integrala cu 9 feluri de grine in ea, ii place la nebunie. Noaptea vin possomii(sint nocturni si singurul marsupial ce traieste doar in USA in afara de Australia) si la fac un platou cu ce le place: struguri, stafide, nuci, alune, seminte de dovleac.
Desigur ca zilnic apa proaspata in 2 farfurii mari(birdbath) sa aiba si de baut ori scaldat pt. pasari.
Da, ajutam cum putem natura insa cel mai important e lupta prin scrisori si voce la guvern si senat si primim mereu scrisori de la ei ca vor incerca sa faca...totu dar parca nu se face nimic asa ca lupta continua in fiecare zi!!!!!!
Avem 2 pisici in casa si le-am luat de pe strada, ar fi fost de mult moarte....de nu le luam. La fel ajutam si orice org. de ajutor pt. animale vagboande si fara stapin.
Dar la fel ajutam alte diverse cauze la nivel uman, spre ex. sprijinim pe Dalai Lama si Tbetul sa devina independent de China, am primit o frumoasa scrisoare de la acest MARE OM SPIRITUAL de multumire, la fel pe indienii americani sau africani americani si de fapt pe oricine care este oprimat si exploatat, acum scriem petitii de protest lui Bush si Blair pt. Problema Guantanamo.
Nu situ cum pot trai altii inchizind ochii si nefacind nimic!!! Eu cred ca e datoria mea ca cetatean al acestei lumi sa fiu activ si sa lupt oricind pt. drepturile omului si naturii in lume.
Astept iar sa ma puneti la zid.

Pe curind undeva in timp,
LOVE&PEACE
Ozzy

http://www.racovitan.com/luneta/node/view/1237
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.



There are no comments for this message
Login or register to comment