Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Dinu Mititeanu <d...@cluj.astral.ro>
Date: Mon, Jun 23, 2008, 11:57 am
Subject: [a] Avalanse. Notificare
Stiam ca sunt vice-presedinte al Comisiei de Avalanse a CAR. Dupa decesul tragic al Mariei Motoiu, cu care am avut multe discutii, uneori aprinse, dar instructive si constructive, nu am am primit nicio notificare ca la restructurarea Comisiei am ramas in afara ei. Dar nu am primit nici vreun semnal - NICI MACAR UNUL- telefonic, prin sms sau e-mail prin care sa fiu solicitat la vreo actiune a Comisiei, nu mi s-a cerut o parere, un ajutor. N-am fost instiintat NICI MACAR macar de intentia de a se organiza acel recent simpozion- seminar-intrunire de la Busteni,(anuntat in numele Comisiei!), darmite sa fiu intrebat ce propuneri am si daca si cu ce pot ajuta la organizare. E adevarat ca nu locuiesc in Bucuresti. Dar in perioada in care traim, membrii unei comisii pot conlucra si rezolva multe probleme fara a se intalni "face to face". Am aflat despre acea manifestare doar datorita faptului ca sunt membru al grupului de discutii al CAR. deci - vorba Impuscatului - ca simplu cetatean al CAR. Si daca nimeni din Comisie nu m-a contactat in prealabil, am tras concluzia ca prezenta mea la acea manifestare nu e necesara sau poate nici dorita.. Ca atare, din moment pana acum am fost considerat asa -simplu membru car- adica nu a fost nevoie de mine in Comisie (sunt depasit? sunt incompetent?),

am luat nota si FAC AICI NOTIFICAREA CA MA CONSIDER SI EU DOAR SIMPLU MEMBRU CAR.

Ca om pe care problema avalanselor il preocupa de decenii- unii stiti asta- ma bucur sincer de faptul ca la manifestarea de la Busteni au participat atat de multi oameni care au aceasta preocupare, ca a aparut speranta unei reale si permanente colaborari intre toti factorii implicati si interesati. Sa speram ca se va si materializa. Exact asta ii scrisesem unuia dintre membrii CD dupa ce i-am comunicat si lui si altora din CD ca am luat act ca nu mai e nevoie de mine:

" Parerea mea -daca mi se dadea posibilitatea sa mi-o spun- este ca problema avalanselor e prea importanta ca sa fie taiata in felii, sa se ocupe de ea mai multe organizatii fara sa colaboreze si fara sa se coordoneze unii cu altii. Un simpozion nu trebuie organizat in graba. Si nu de catre Comisia de Avalanse a organizatiei X, ci de catre o comisie mixta a tuturor organizatiilor care se ocupa de avalanse. Abia daca cel cu initiativa e refuzat de acestia, atunci sa organizeze ceva in nume propriu...."

In 1996, impreuna cu fiul meu Radu, am scris despre avalanse un amplu material care in 1997 a fost tiparit in mai multe episoade in revista Romania Pitoreasca (ce aparea in acei ani ca ziar). Material pe care il actualizez mereu (pe cel de pe site-ul http://www.dinumititeanu.vx.ro, cap.10, cel de pe Alpinet e inca in forma din 2004). Material bazat pe o bogata documentatie din carti si reviste straine si care se vrea (oare este?) si mai detaliat decat ce a aparut pana acum in limba romana si mai sistematizat si exemplificat. Prin acel material si prin multe alte articole in reviste si pe internet, prin prezentza in emisiuni de radio si TV (adevarat ca doar regionale, sunt doar un provincial!), prin multe raspunsuri date celor care ma solicitau, m-am straduit sa ajut pe cei interesati de problema avalanselor. Multi m-au solicitat sa tiparesc acest material si chiar s-au oferit sa ma ajute. Nu doresc insa sa scot bani din asta. In plus asteptam un material tiparit de cineva mai competent, de cineva care sa fie si montaniard si meteorolog- specialist in nivologie. Recunosc ca m-as fi bucurat /m-as bucura ca acesta sa utilizeze - daca considera oportun- si materialul meu si sa ma accepte ca si colaborator.

Voi continua sa ajut cu ceea ce stiu si pot pe cei care ma solicita. Caci e firesc faptul ca nu pot stii totul. Recunosc ca am multe lacune, mai ales in domenii practice. Nu am participat la stagii in strainatate, desi Dan Vasilescu ma invitase si pe mine la cateva. (N-am acceptat candva nici functia de presedinte al Comisiei de Avalanse a CAR, considerand ca din Cluj e totusi mai greu s-o indeplinesc cum se cuvine). Am considerat ca e mai bine sa las locul altora mai tineri. Ma bucur ca altii mai tineri s-au implicat in realizarea unor actiuni sistematice -educative si organizatorice- pentru reducerea numarului de victime ale avalanselor in muntii nostri. Ii asigur de toata pretuirea si admiratia mea.

Dinu Mititeanu PS. Multumesc Lilianei Becea, care, delicata ca intotdeauna, a scris post-simpozion ca dansa mi-a simtit lipsa la Busteni.
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Zona CHEILOR TURZII  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Turda-Podul Perdeiului-Cabana Cheile Turzii-La Moara (1)-Cabana Muntele Baisorii

 There are no comments for this message
Login or register to comment