Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: CLUBUL DE CICLOTURISM NAPOCA <o...@ccn.ro>
Date: Mon, Mar 23, 2009, 10:35 pm
Subject: [a] Re: [Mediu] chichitza scarboasa in materie de "constructie de drumuri"
Am semnalat anul trecut, imediat dupa intrarea in vigoare a noului COD
SILVIC, aberatiile continute de acesta, evidentiind distinct si aceasta
cu scutirea de obtienre de acord de mediu in cazul constructiei de
drumuri forestiere. Oricum sunt chestii mult mai rele in acest asa-zis
COD. DIn pacate nu am avut timp sa initiem noi o campanie de modificarea
acestuia, si nici altii nu par sa fi declansat ceva demersuri...:-(((
Probabil trebuie ca de obicei sa ajunga cutitul la os, sau sa treaca
prin os pana la maduva...:-(((

Radu Mititean
CCN


se pare ca nu ARIN wrote:

> Recitind noul Cod Slivic (L 46 / 2008) ceva mai "detasata" (dat fiind ca a trecut oareshce timp de cand a aparut) constat ca o prevedere din acesta lasa cale libera sa fie impanziti muntii de sosele si soselutze, numa' bune sa mai aduca ceva valuri de cocalari!
> Concret: Art. 83, (4) zice "Pentru construirea drumurilor forestiere nu este necesara obtinerea autorizatiei de construire."
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.

Other messages in the same thread:
SubiectAutorData
 [a] chichitza scarboasa in materie de...ARINMar 22, 2009
   [a] Re: [Mediu] chichitza scarboasa in materie...CLUBUL DE...Mar 23, 2009

Links to the Mountain Guide:
Muntii LATORITEI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Vidra-Hotel Tranzit-Piriul Pietrele Vidrutei-Stina Pietrile-Saua Pietrile-Virful Mogosul-Izvorul Vidrutei-Valea Vidrutei-Lacul Vidra-Vidra
Traseu: relativ uşor, dificil iarna Marcaj: parţial cruce roşie, bandă galbenă Durata: 5-6 ore



Un alt circuit cu punct de plecare şi sosire din staţiunea Vidra se poate realiza urmînd traseul de mai sus, care permite vizitarea zonei carstice Pietrile-Mogoşu. Pînă în Şaua Pietrile traseul este comun cu traseul nr. 19. Din Şaua Pietrile urmăm drumul de culme Ştefanu-Valea Măceşului, în direcţia est, abordînd prima serpentină care ocoleşte Vîrful Pietrile (1877 m), impunător prin stîncile sale calcaroase.

Spre sud îşi adînceşte valea Pîrîul lui Tocan, iar spre vest lăsăm în urmă silueta masivă a Vîrfului Puru, cu căldarea sa glaciară situată spre nord. Drumul urcă treptat şi în curînd ajungem într-un mic platou de unde avem o frumoasă privelişte spre lacul Vidra, aflat la nord. Ocolim apoi un vîrf rotunjit (Boarneşu -1923 m), drumul efectuînd o serpentină spre sud pe la obîrşia pîrîului Pietrile.

Trecînd pe versantul estic al vîrfului, în faţă ni se deschide bazinul Turcinului Mic în care abundă pinteni de calcar, iar ceva mai jos se zăreşte un portal ("Poarta Soarelui") provenit prin prăbuşirea unei vechi peşteri. Jos, la limita pădurii, într-un cadru pitoresc, se află stîna din Boarneşu. Spre est bazinul este închis de Vîrful Fratoşteanu Mare (2053 m), ultimul bastion al Munţilor Latoriţei pe partea răsăriteană a culmii principale. In continuare, drumul ocoleşte tot prin sud Vîrful Mogoşu cu relieful său ruiniform care se poate observa dacă ne abatem puţin spre versantul său nordic. Apoi traversăm o mică şa şi drumul trece pe partea nordică a culmii. Sîntem deasupra Muntelui Părăginosul şi mai jos aproape de liziera pădurii se află un mare saivan construit recent.

In dreptul culmii nordice se desprinde un drum de tractor pe care îl vom aborda părăsind şoseaua de culme. Ne îndreptăm mai întîi spre nord, apoi spre est coborînd spre izvorul Vidruţei, un şuvoi puternic de apă limpede şi rece care iese de sub stînci calcaroase. De aici vom urma valea Vidruţei pe o cărăruie, apoi pe un drum de tractor vizibil de la Cotul Vidruţei. în continuare traseul este comun cu traseul nr. 6.


 



There are no comments for this message
Login or register to comment