Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Sebastian Nistor <s...@yahoo.com>
Date: Mon, Aug 12, 2013, 12:32 pm
Subject: [a] Atentionare traseu fara apa!
Salutare tuturor.

In acest week-end am facut 2 trasee:
- Sat Poarta - Vf. Omu prin Valea Gaura
- Vf. Omu - Sat Poarta prin Tiganesti - Clincea.

Pe ambele trasee NU se gaseste apa!
Toate izvoarele de pe traseu (atat cele marcate cat si cele ne-marcate) erau secate.

La urcarea prin Valea Gaura, ultima sursa de apa este la vreo ora de la intrarea in traseu pe la bariera de la Poarta.
Dupa aceasta mini-cascada, nu a mai fost apa deloc (nici macar vestitele cascade din Valea Gaura...). Planificati cu grija.
La coborarea prin Clincea nu am gasit apa deloc, pe tot traseul.

Desi s-ar putea ca situatia sa se fii schimbat (duminica a plouat torential, chiar cu grindina de la Bran pana la Comarnic) e bine de stiut ca se poate intampla pe un traseu cu multe izvoare sa fie toate secate!

In alta ordine de idei, ambele trasee marcate foarte bine chiar si in conditii de ceata.

Va urez carari insorite.
Sebastian
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii SEMENIC si Munceii NEMANULUI  
Muntii ALMAJULUI si LOCVEI  
Muntii RODNEI  
Muntii PENTELEU  
Muntii RETEZAT  
Muntii BAIULUI  
Muntii LATORITEI  
Muntii BIHOR  
Muntii POIANA RUSCA  
Muntii TRASCAU  
Muntii GUTAI  
Muntii TIBLES  
Obcinele BUCOVINEI  
Muntii BARAOLT  
Muntii VRANCEI  
Muntii SIRIU  
Muntii POSTAVARU  
Muntii BUCEGI  
Muntii COZIA  
Muntii CAPATINII  
Muntii SUREAN  
Muntii GODEANU  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  
Muntii BUCEGI - Valea Tiganesti  
Muntii BUCEGI - Culmea Tiganesti  
Muntii BUCEGI - Valea Poarta  


A photo [Not found]

An article Turul a trei masive, submitted by Feieş Paul -
Turul muntiilor: Bucegi, Piatra Craiului Si Muntii Fagarasului. Mergand in excursiile noastre doar pe cate un masiv, ne-a trecut prin cap sa facem o tura mult mai lunga si pe mai multi masivi, asa ca am inceput din muntii Bucegi si am continuat spre muntii Fagaras . Excursia noastra s-a desfasurat pe decursul a 9 zile pe 3 masive: MUNTII BUCEGI, MUNTII PIATRA CRAIULUI SI MUNTII FAGARAS . In 17 iulie a fost plecarea noastra din Oradea cu trenul accelerat pana in orasul Busteni. De aici am urcat cu telecabina pana la cota 2200 m. Nu am fi urcat normal noi cu telecabina, dar stiind ca urcarea pe traseul Jepii Mici dureaza vreo 4-5 ore (din propie experienta), am fost nevoiti, pentru ca in planul nostru era ca odata ajunsi la Babele sa  coboram pana in Bran in aceasi zi asta insemnand peste 8-9 ore de traseu cu un rucsac greu in spate. Odata ajunsi sus la Babele , la cota 2200m am "vizitat'' si Sfinxul dupa care ne-am indreptat spre Crucea...

A trail
Busteni-Valea Fetei-Piriul Vacariei-Valea Seaca-Valea Marului-Popasul Azuga


Timp necesar: 2½-3 ore. Drum forestier şi potecă nemarcată. Accesibil în cea mai mare parte a anului.



Este un itinerar relativ uşor, fără obiective spectaculoase. În cea mai mare parte, traseul se desfăşoară prin pădureă de brad şi molid. Se pleacă pe drumul care se desprinde din şoseaua naţională la circa 100 m sud de gara din Buşteni şi merge peste apa Prahovei, la sanatoriul de boli nervoase. De la acesta vom urma drumul asfaltat până la prima ramificaţie, iar de aid drumul forestier, care se desprinde în stânga şi urcă la margineapădurii, unde se bifurcă. Ramura din dreapta merge la cantonul Zamora (traseul 8), iar cea din stânga, pe care o vom urma, către Valea Fetei. Imediat intrăm în pădure, urcând pe o pantă uşoară. Printre arbori zărim silueta sanatoriului, apoi clădiri din oraş. După circa 30 minute de la plecare, suişul devine ceva mai greoi, iar pe deasupra arborilor se conturcăză tot mai bine siluetele Caraimanului şi Coştilei; la capătul urcuşului ajungem pe versantul stîng al Văii Fetei, la 50-60 m diferenţă de nivel faţa de albia acesteia. De aici, drumul îşi schimbă direcţia la dreapta, coborând contînuu circa 1,5 km. În dreptul confluenţei cu pârâul Văcărlei, ce vine din sud (dreapta), drumul forestier trece pe malul drept al râului. La confluenţa celor două ape se află şi o cabana forestieră. Dincolo de pod, drumul se ramifică. Gel din dreapta urcă în amonte pe lîngă pîrâu încă 3 km. Din el, la aproximativ 1 km depărtare, după ce depăşim pârâul Dutca4 , pe malul stîng al acestuia se conturcăză o potecă pe care se poate ajunge în circa 1 oră la stâna Dutca.

Cel de al doilea drum, care începe de la pod şi pe care îl urmăm, urcă în stânga, pe versantul drept al Văii Feţei. La început (10-15 minute) panta este mai mare, până se ajunge la o diferenţă de nivel de aproximativ 100 m faţa de albia pârâului. În acest sector se află o pădure frumoasă de fag şi brad. Treptat, panta devine mai lină, drumul coteste spre dreapta şi ocoleşte botul culmii care separă Valea Fetei de Valea Sjeacă. Aici, drumul pietruit este înlocuit de unul ceva mai îngust şi acoperit de iarbă. El pătrunde circa 100 m pe Valea Seacă, urmează versantul drept al acesteia spre Prahova şi ocoleşte în acelaşi plan botul culmii care separă această vale de Valea Mărului. Pe versantul stîng al Văii Mărului, el coboară lin până la albie, unde se opreşte. Traversăm apa şi urcăm pe o potecă o diferenţă de nivel de circa 30 m, până în drumul forestier de pe dreapta Văii Mărului. Acesta continuă în amonte încă 1 km şi se înfundă. 11 vom urma în stânga, coborând uşor până la şoseaua naţională. Punctul de ieşire se află la 1 km de Azuga, la 2 km de Buşteni şi la circa 250 m de hanul A/uga (în stânga, spre Buşteni).


 



There are no comments for this message
Login or register to comment