Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: ARIN <a...@gmail.com>
Data: Luni, 22 Sep 2008, 11:53
Subiect: [a] efecte ("culturale") ale Noului Cod Silvic - Fw: [FreeEx] Spiritualitatespulberata fara mila
... in care se prevede ca se POATE defrisa pentru "manastiri, pensiuni turistice" samd... >:

Cine e acela care zicea ca l-a facut (pe el, pe Cod) "cu buna-credinta";? >:

Codruta
---

From: cr...m....

Deunazi am fost la "Manastirea Suzana", locusorul meu de reculegere si de liniste deplina. Acum o saptamana, insa, zarva mare: venea Fericitul Daniel cu o parte din garda lui, pentru a inspecta manastirea (a se citi "terenul inconjurator, pretabil pentru constructii-mamut";).
"Suzana" este la cativa km de Cheia, zona care a devenit neincapatoare pentru doritorii de case de vacanta...

Scopul Prea-cinstitului si a camarilei sale, profitul, prevede degradarea domeniului foarte intins si miraculos de linistit de la "Suzana", prin constructia unui mare complex hotelier langa manastire, prin desfiintarea arhondariei unde locuiau oaspetii manastirii si transformarea acesteia in atelier de covoare, am impresia, prin ridicarea de vile pentru personalul care va deservi hotelul si, probabil, daca tot se construiesc vile pentru salariatii hotelului, vor incapea si inaltarea altor multe viloaie nesimtite de vacanta, ale imbogatitilor tranzitiei...

Cred ca nu trebuie sa mai adug faptul ca va fi despadurita intreaga zona, chiar cu riscul alunecarilor de teren care pun in mare pericol Manastirea si asezamintele din incinta (casute de maici, anexele gospodariei lor, arhondaria).

Anterior acestei miscari, maica stareta, o persoana in varsta, a fost inlocuita, acum trei-patru luni, cu o stareta mai tanara dar... mai influentabila si mai lipsita de experienta. Asadar, in pasi rapizi - cum sta bine unui dezvoltator atat imobiliar, cat si media, de talia Fericirii Sale Daniel,-zona "Suzana", ultimele pamanturi cu paduri si fanete, cu liniste, cu aer proaspat si cu apa limpede de izvor din regiunea de nord a judetului Prahova, vor fi spulberate pentru totdeauna in zgomot de copaci omorati fara mila si fara discernamant, in duduitul buldozerelor si al camioanelor care vor cara materiale, in tulburarea izvoarelor care se vor transforma in mal.

Pacat mare!

C.... M....


---
www.nuclearinfo.ro

Al. Cinematografului 2, Bl. H3, Sc. 2, Ap. 27
810271 Braila
tel. 0740.026091
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii