Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Teodorescu Mihail <m...@yahoo.com>
Data: Sâmbătă, 21 Mar 2009, 14:53
Subiect: Re: [a] alte proiecte "turistice" care de fapt sunt tzepe!
Am uitat linkul:
http://www.freeimagehosting.net/uploads/62e6ed4ffb.jpg
________________________________
From: Teodorescu Mihail <mihaitzateo@yahoo.com>
To: alpinet2k@yahoogroups.com
Sent: Saturday, March 21, 2009 2: 43: 11 PM
Subject: Re: [a] alte proiecte "turistice" care de fapt sunt tzepe!


Iata aci o poza de pe langa cabana batrana facuta anu trecut prin mai unde se vad ceva trunchiuri de busteni si pe jos mult rumegus si urme de la prelucrarea lemnului de se face acolo.
Busteni doborati de vant in padure nu s-a obosit nimeni sa ii ia sa ii prelucreze ci ai stau acolo unde au cazut.
Aia ar fi cazul sa fie exploatati. (cei daramati de vant).

____________ _________ _________ __
From: ARIN <arininfo@gmail. com>
To: mediu@ngo.ro; alpinet2k@yahoogrou ps.com; salvati_padurea@ yahoogroups. com
Sent: Saturday, March 21, 2009 2: 07: 10 AM
Subject: [a] alte proiecte "turistice" care de fapt sunt tzepe!

"Statiune de schi" - in conditiile in care nici macar cele "cu traditie" nu merg bine! uite DE CE au vrut astia cu orice pretz sa ajunga la guvernare!!!

http://www.evz. ro/articole/ detalii-articol/ 844306/Masivul- Parang-in- vizorul-echipei- Ridzi-Udrea/

Bineinteles, defrisarile (inclusiv in arii protejate) - la ordinea zilii... >:

Codruta
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.

Alte mesaje din aceeaşi discuţie:
SubiectAutorData
 Re: [a] alte proiecte \"turistice\" care de fapt...Teodorescu Mihail21 Mar 2009
 Re: [a] alte proiecte \"turistice\" care de fapt...Teodorescu Mihail21 Mar 2009

Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Vidra-Curmatura Vidrutei-Colonia Minaileasa-Canton Despina-Valea Minaileasa-Voineasa
Traseu: uşor accesibil, dificil iarna Marcaj: nemarcat Durata: 5-6 oreDe la Vidra se poate ajunge la Voineasa cu mijloace auto pe două căi. Una din acestea se îndreaptă spre barajul Vidra situat la 4 km spre nord-est de staţiune, apoi, după ce coboară serpentinele din aval de baraj, urmează firul Lotrului pînă la Voineasa trecînd prin pitorescul defileu al Lotrului din Cataracte. Cea de-a doua cale urmează şoseaua pînă în Curmătura Vidruţei, apoi coboară pe valea Mînăileasa, prin defileul acesteia.

Pentru cei care doresc să meargă pe jos (mai ales că nu există mijloace de transport ITA între Voineasa şi Vidra, ci maşini ocazionale) vom descrie un traseu care, deşi în linii mari urmează şoseaua pe la Curmătura Vidruţei, oferă satisfacţii deosebite drumeţilor pasionaţi.

Traseul poate fi parcurs şi iarna, fiind recomandat schiorilor antrenaţi, singura dificultate majoră constituind-o urcarea din valea Vidruţei în curmătură, deoarece în acest sector se adună zăpadă pufoasă în care ne putem afunda uneori pînă la doi metri, Urcuşul devenind chinuitor. Pînă în Curmătura Vidruţei, traseul este comun cu traseul nr. 21. Ajunşi în curmătură, poposirn după urcuşul greu din ultimele sute de metri, timp în care putem admira spre sud pintenii calcaroşi de la izvorul Vidruţei, ca şi vîrfurile Bora şi Puru din culmea Munţilor Latoriţei. Spre răsărit se deschide larg bazinul văii Mînăileasa şi la orizont apar munceii care înconjoară localitatea Voineasa. In curmătură întîlnim un drum de tractor, care, desprinzîndu-se din şosea, urcă panta domoală a Muntelui Dosul Noptesei prin tăietura de pădure pînă pe culmea Munţilor Latoriţei.

După ce ne-am refăcut forţele, reluăm traseul, îndreptîndu-ne spre est în coborîş uşor pe un drum de tractor ce străbate tăietura de pădure. După circa 200 m, apare în stînga un pîrîu, drumul apropiindu-se de el, fără însă a-l traversa. Coborîm treptat şi ajungem la şoseaua care în acest punct traversează pîrîul. In continuare, urmăm şoseaua spre est, coborînd în serpentine pînă la colonia Mînăileasa, unde există un canton silvic, cantoane forestiere, un magazin forestier (SAM) şi cîteva barăci. După ce depăşim colonia, vom putea remarca galeria de aducţiune a Hidrocentralei Lotru, care traversează valea, după care coborîm pe şosea spre Voineasa.

Menţionăm că actuala configuraţie a drumului se va mai schimba datorită lucrărilor de asfaltare care implică corecţii ale pantei şi a unor curbe. Treptat, străbătînd pădurea de fag ajungem la cantonul forestier Despina, după care coborîm porţiunea "La serpentine", admirînd versantul drept al Culmii Mînăileasa-Runculeţ pe care se distinge etajarea altitudinală a speciilor forestiere.

După serpentine, şoseaua urmează firul pîriului Mînăileasa, pe traseul căruia vom întîlni trei microhidrocentrale, cea de-a treia aflîndu-se în apropiere de confluenţa pîrîului cu Lotru, unde ia sfîrşit şi traseul nostru.


 Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii