Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Minerva V <m...@yahoo.com>
Data: Luni, 12 Apr 2010, 1:46
Subiect: [a] Prezentare Zsolt Torok la Bucuresti - astazi, 12.04.2010
Astazi, 12.04.2010, de la ora 17: 30 va avea loc proiectia filmului a Trei frienduri in Petita Drua si proiectia PowerPoint a Pilierul Walker a Pe urmele lui Ricardo Cassina , prezentate de Zsolt Torok la Universitatea Popular BUCURESTI, din Str. Biserica Amzei nr. 5-7. Este un gang larg. Intrarea in sal este inA capatul gangului si exista un panou de afisaj. Locatia este vizavi de Biserica Amzei si foarte aproape de Pia a Amzei.
Aceasta proiectie are loc la invitatia Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti.
Tema celor doua proiectii este povestea ascensiuniiA celebrului pilier Walker din masivul Grandes Jorasses a 4208m, pilier inalt de 1200m. In filmul proiectat ca o retrospectiva, apare prima tentativa nereusita, din 2007, cand datorita conditiilor meteo, echipa este nevoita sa se retraga cu elicopterul din perete. Pe langa aceasta incercare, apar in film si doua premiere romanesti, prima chiar in peretele Nordic Grandes Jorasses iar a doua in celebrul Petit Dru, iar echipa formata din Janos Torok, Zsolt Torok si Cristian Tzecu este prima echipa din Romania care atinge varful.
Proiectia in PowerPoint este povestea ascensiunii incununata cu succes din anul 2009, dupa multa pregatire si dupa 3 zile petrecute in marele perete nordic Grandes Jorasses. Ascensiunea Walkerului este de fapt parcurgerea celui mai dificil traseu din trilogia Alpilor, trilogie care inglobeaza cei trei mari pereti nordici, visul multor alpinisti din intreaga lume.
Va astept cu drag,
Zsolt Torok

Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.



Comentarii
De cezar jipa - publicat Marţi, 13 Apr 2010, 9:03
ieri, la serviciu, primesc un mail de la catalin pobega, in treacat fie zis, ne cunosteam virtual, de pe net, in care imi zice de acest eveniment, il consider eveniment, ca nu orice romanas a facut pilierul walker din grande jorasse.fiind giurgiuvean, nu a fost o problema dificila sa ajung la destinatie, iesind de la serviciu, normal, la 16, 30, a trebuit sa ma invoiesc 30 min.asigurindu-mi o marja avind in vedere...noile radare.am ajuns la fix ca sa prind expunerea de la inceput.vreau sa va zic ca am retrait farmecul anilor de tinerete, cind student alpinist fiind, lunea parca, era sedinta de discutii, turelefacute, diapozitive etc.am ramas impresionat de performantele baietilor nostrii, de maretia walkerului, de atmosfera...m-am revazut cu fostul nostru antrenor, dan vasilescu(nu-l mai vazusem din 2000, piatra craiului cind insotit de cei 3 copii ai mei de 14, 10, 7 plus cateaua axa i-am dus pe anghelide, pe briu si pe la lanturi) m-am cunoscut personal cu mircea ordean caruia ii citesc cu placere turele vechi facute, cu doi tineri minunati care traiesc din plin acesti ani prin turele saptaminale, e vorba de catalin pobega si silvia murgeascu...in fine, m-am simtit mai tinar cu multi, multi ani.de pe alpinet daca aflu de manifestari similare, cu siguranta o sa incerc sa fiu prezent.ps.am avut o noapte zbuciumata in sensul ca nu vedeam in minte decit walkerul si pe baietii nostri.cineva zicea la un comentariu, nu dau nume, ca as fi un frustrat...in realitate poate fi doar o parere de rau ca anii au trecut, nu mai sunt tinar decit mental si de ce nu, fizic, avind in vedere ca in toamna fac vre-o...60, sper ca bunul Dumnezeu sa-mi dea zile si putere sa ma mai cocot pe vai, pe un max.3b, macar pina pe la...85 cind o sa ma consider...batrin.
Comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii