Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Codruta <a...@softhome.net>
Date: Wed, Mar 3, 2004, 9:33 pm
Subject: @ cu ce se mai distreaza lumea pe liste :p :)))
Asta face, in prezent, deliciul listei [mediu] (si a inca vreo cateva) - asa ca nu pot sa nu v-o impartasesc si Dumneavoastra:)))

Codruta

Cabinet Prim-Ministru Adrian Nastase

Departamentul pentru Analiza Institutionala si Sociala



DECLARATII
ale domnului Prim-ministru Adrian Nastase, la intalnirea cu autoritatile locale ale comunelor de la iesirea din Bucuresti spre Buzau

3 martie 2004

Am fost si sunt extrem de surprins de imaginea deosebit de neplacuta, si este putin spus, a gunoaielor, a lipsei unui minim spirit gospodaresc al locuitorilor din aceasta zona.
Nu se poate asa ceva. Primarii, stiu cati bani se dau pentru venitul minim garantat. Exista obligatia de a se presta niste ore de munca pentru comunitate. Cine sa-i scoata, trebuie sa vin eu sa-i scot pe oamenii acestia sa faca curatenie? Cum sa incheiem capitolul de negocieri privind mediul, cu o tara care arata in felul acesta? Este absolut rusinos ce se intampla. Deci eu va spun, inca o data, aveti un ultimatum din partea mea. Saptamana viitoare vin din nou sa vad cum este iesirea din Bucuresti. Nu se poate asa ceva. Am spus o data, de doua ori, cred ca ajunge.
Aveti posibilitatea de a controla banii catre primari. Nu le mai dati banii daca nu-si fac datoria si nu curata cum trebuie. Am stabilit de atatea ori, am anuntat masurile acestea la videoconferinte, am vorbit prin intermediul prefectilor, dar aici este cea mai urata si cea mai murdara iesire din Bucuresti pe care am vazut-o.
Deci, inca o data, nu avem ce sa discutam astazi. Eu v-am chemat aici pentru un ultimatum. Daca saptamana viitoare, cand vin sa vad cum arata iesirea asta din oras, nu este totul rezolvat, zburati cu totii.
Deci, inca o data, sa fie foarte clar. Asta este tot ce-am vrut sa va spun. Mi-a fost jena, mi-a fost rusine vazand cum arata zona asta de aici, pe unde trec o multime de oameni. Sigur ca sunt si cei care arunca din masini. Trebuie sa-i ajutam sa inteleaga, sa-i amendam foarte dur, dar toata mizeria asta de aici care s-a adunat, lipsa asta de grija, si nu numai aici, toate iesirile din Bucuresti arata, probabil, la fel.
Deci, va rog foarte mult sa rezolvati chestiunea asta pana saptamana viitoare, este o problema care tine de fiecare comunitate locala. Fiecare comunitate locala trebuie sa ia masuri. Cine sa vina? Aducem americani sa curete aici? Se platesc o multime de bani pentru venitul minim garantat, sunt oameni care primesc banii acestia, insa se dau cu foarte multa larghete certificate medicale, ca n-au voie sa munceasca si, in loc sa fie antrenati in acest tip de activitati, pentru ca acesta a fost sensul legii, nu facem decat sa ocolim legea prin tot felul de combinatii la nivel local. Primarii care nu-si rezolva problemele in felul acesta trebuie amendati si sa nu mai primeasca banii de la Consiliul judetean si atunci vor sti sa rezolve aceste lucruri.
Deci, de asta sunt absolut socat de cea ce am vazut astazi.

Reporter: - Dar este prima oara cand vedeti asa ceva?

Dl. Adrian Nastase: - Nu este prima data, dar niciodata nu m-am intalnit cu lucruri atat de grave ca acesta, la iesirea din Bucuresti. Niciodata n-a fost asa ceva. Probabil ca s-au strans datorita si iernii, a fost zapada pe deasupra, nu s-a vazut foarte clar, iar acum lucrurile acestea se vad mult mai puternic. Ceea ce este esential, este sa luam decizii foarte puternice. Nu este posibil. Discutam despre capitolul de negociere cu Uniunea Europeana privind mediul. Nu vorbesc de tot ce inseamna proiectele mari, in siderurgie si alte chestii, poluare s.a.m.d., dar nici lucrurile acestea marunte sa nu stim sa le facem?
Va multumesc, la revedere.

_________________________________
Let me, at least, to know that she'll try
Then she'll be a true love of mine

www.nuclearinfo.ro
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.



There are no comments for this message
Login or register to comment