Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Mircea Mircea <m...@yahoo.com>
Date: Mon, Mar 29, 2004, 9:20 am
Subject: @ Un fel de RT Piatra Arsa
Buna dimineata tuturor!

Dupa o decizie de ultim moment si cautari indelungi de echipament prin cutii (m-am mutat si lucrurile nu sunt inca la locurile lor), am plecat totusi in we (27-28 martie) la Lira la Piatra Arsa.

Opt persoane, 50 Klei Sageata pina la Sinaia si inca atit un microbuz pina la Cota 1400. Ne-am oprit pentru un ceai la cab Valea cu Brazi, unde am fost destul de rau primiti si certati mai tot timpul, desi nu facusem nimic rau si am lasat si curat dupa noi. Un ceai era 15Klei. Probabil cabanierul sau ce era se trezise suparat si nu avea la cine sa tipe:(

Pe la 10 am plecat inspre Piatra Arsa, unde am ajuns la 12, 30. Ceata foarte deasa, vag ninsoare si vint, dar nu cine stie ce. Zapada f mare pe alocuri, stilpii de marcaj abia se vedeau din zapada.

La Piatra Arsa lume multa, prieteni mai vechi si mai noi... seara la "Cultural" nu m-am miscat 5 ore de pe scaun. Fotografiile si caricaturile de pe pereti erau multe foarte interesante. A fost mult mai bine organizat si a si iesit mult mai bine ca la Straja. Parerea mea...:) Multi au plecat peste zi catre Babele sau omul, dar la vremea si mai ales ceata care era afara nu prea m-a tentat.

Simbata dupa-masa (pe la ora 16, 30) unul din baieti a alunecat pe scarile de la intrarea in cabana (pline de zapada, de altfel) si a cazut peste burlanul de tabla "stategic" instalat cu colturi taioase inspre exterior:(S-a taiat deasupra ochiului destul de rau si i s-a acordat primul ajutor destul de improvizat, de catre colegi si nu de catre persoane abilitate. Precizez ca Victor (asa am inteles ca il cheama) nu era baut si a alunecat pur si simplu din neatentie si ghinion. Oricum scarile puteau fi curatate si burlanul indoit cu patentul inainte si nu dupa ce s-a ranit cineva... bila neagra responsabililor de la cabana.

Am contactat "Salvamontii" de pe unde am avut si noi nr de tel, pentru ca ranitul trebuia dus la spital sa fie cusut, dar ni s-a spus ba ca sunt in interventie, ba ca nu e in raza lor de actiune...:((destul de greu am inteles ca au fost convinsi cei de la cabana sa puna la dispozitie snow-mobilul sau cum ii spune ca nu prea stiu si sa il duca pe accidentat la telecabina. Multumiri lui Dragos Banica de la Salvamont Sinaia (daca am retinut bine numele) care a intermediat toata aceasta operatiune de salvare si a si insotit ranitul la telecabina. Multumiri pina la urma tuturor actorilor implicati, nea' Vasile cu snowmobilul si celor de la telecabina.

Ar fi excelent daca Victor ar putea sa ne povesteasca cum s-a terminat aventura, cit l-a costat "distractia" (plimbarea cu snowmobilul, cu cabina, pe la spital), cum s-au purtat oamenii cu el - avind in vedere faptul ca nu de beat sau inconstient a patit ceva ci din intimplare) - nu de alta, dar nu se stie niciodata cind ajungi in postura asta si e mai bine sa stii cum s-a descurcat cel dinaintea ta.

Duminica, soare superb dimineata, dar pe la prinz cind am coborit ii mai dadea cu valur de ceata. Am plecat pe la 12 si pe la 14, 30-15 eram in Sinaia. Imediat in personalul de 15, 40 cred (30 Klei pina la Buc) si inapoi acasa.

Placuta iesire, lejera, peisaje frumoase, de la ceata si 2 m de zapada si brazi si zade pline de chiciura la ghiocei prin padure si brinduse pe plaiuri si la soare superb in Sinaia...

O saptamina minunata,
Adina
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.

Other messages in the same thread:
SubiectAutorData
 @ manifestari Foto-Practica 2004Laurentiu BercoviciMar 29, 2004
   @ RT sumar-Piatra CraiuluiRadu HeraMar 29, 2004
     @ Un fel de RT Piatra ArsaMircea MirceaMar 29, 2004


There are no comments for this message
Login or register to comment