Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Alexandru Rufa <a...@home.ro>
Date: Wed, Sep 18, 2002, 9:37 am
Subject: @ PREZ + info zona Campulung- Muscel
Salutare tuturor!


Sunt un nou membru pe aceasta lista si va sunt dator cu cateva informatii.
Ma numesc Rufa Alexandru Bogdan, 24 ani. Sunt nascut in Campulung - Muscel judetul Arges dar acum locuiesc in Bucuresti unde am terminat facutatea de Automatica si Calculatoare in 2002.
Deocamdata sunt intre joburi, dar ca ocupatie... am sa programez ceva pe undeva...

Cel mai mult am umblat prin imprejurimile Campulungului. Prin imprejurimi includ si Piatra Craiului,
Fagaras si desigur masivul Iezer-Papusa. Daca in Fagaras si in Piatra Craiului am umblat doar pe trasee marcate, in Iezer am colindat si orientandu-ma singur.
In afara de mersul pe munte, alt sport practicat (din '97 doar vara) este mountain-biking.
Foarte valoros este schimbul de informatii, asadar cateva sfaturi daca vizitati zona Campulung:

- daca mergeti in Iezer, un traseu mai putin umblat: venind pe drumul forestier dinspre cabana Voina spre cabana Cuca, la aproximativ 40m inainte de a se ajunge la Cuca drumul trece peste un mic pod de beton. Dupa ce se traverseaza podul imediat in stanga se face un drum ce urmeaza paraul in amonte. Se poate urca pe langa parau pe o poteca nemarcata. La prima (si ultima) confluenta se urca pe paraul din dreapta. Apa curge foarte frumos. Totusi nu va avantati pe bolovanii uzi deoarece sunt foarte alunecosi. Anul trecut am alunecat aprox 2.5m pe veriticala la o cascada si m-am oprit la un prag. Cateva zgarieturi, o sperietura si ud fleasca. Se ajunge la Spintecatura Papusii, o mica sa intre masivul Papusa si platoul Iezer. Nu am ajuns decat la limita padurii. Oricum privelistea este bogata si se poate continua fara probleme intr-o zi senina pana la saua amintita care este clar vizibila. Nu sunt probleme deosebite in parcurgerea traseului si este mai interesant dupa o perioada cu precipitatii cand paraul este mai mare.

- din localitatea Podul-Dambovitei la iesirea inspre Brasov in dreapta (este un mic indicator) se desprinde un drum forestier pe valea Cheii. Dupa 4-5km pe stanga este pestera Uluce. Nu este vizibila din drum asa ca cineva din partea locului este de ajutor. Oricum din pestera vine un mic parau. Pestera merita vizitata in sezonul secetos. Atentie la accidente! Pe acest drum se poate ajunge in localitatea Fundatica si apoi in localitatea Fundata la aprox 1400m care este situata pe DN73 (Pitesti - Brasov). In Fundata si Fundatica se practica agro-turismul si zona are o amplasare frumoasa.

- un proiect pentru care nu mi-am facut timp este o coborare cu caiacul pe Dambovita. Am vazut ca exista amatori de asa ceva pe acesta lista de discutii. Pe Dambovita exista barajul de la Pecineagu asa ca pana in capatul satului Saticul de Sus nici o sansa. In schimb cand functioneaza centrala din capatul satului debitul de apa creste considerabil. De obicei centrala porneste in jur de 9: 00AM. Partea interesanta de facut cu caiacul este intre capatul de sud al Saticului de Jos prin cheile Dambovitei pana in localitatea Podul-Damboviei, iar apoi si mai interesant alte chei si mai spectaculoase pana in localitatea Rucar. Toti cei amatori de asa ceva sa se grabeasca pentru ca in curand se va da in folosinta la mijlocul satului Saticul de Jos o noua amenajare hidro care va muta o buna parte a raului (daca nu chiar tot) printr-un tunel de aprox 5km in comuna Rucar si se va pierde din debit. Atunci cand merge hidrocentrala apa nu este tulbure iar gunoaiele nu sunt prea multe, chair inexistente pe unele portiuni. Asadar bafta!

- de la Vf Moldoveanu nu va recomand sa coborati spre sud in localitatea Nucsoara. In anul 2000 am facut greseala de a urma acest traseu. De fapt era inexistent pe unele portiuni iar in padure a fost ca in jungla: direct prin lastari de zmeura, urzici si vegetatie tanara pe acolo pe unde candva fusese o poteca. Cele 9 ore indicate de ei mi-au luat de fapt 14 ore iar in final am pierdut traseul si am coborat pe o poteca probabil umblata numai de animale. Cu greu am ajuns in localitate unde printr-un noroc am gasit o masina cu care am mers aprox 25 km pana in localitatea Domnesti (drumul Curtea de Arges - Campulung). Zona este interesanta dar... cu masina personala.

Cu speranta ca folosesc cuiva aceste informatii ma opresc aici.
Numai bine,
Alexandru Rufa
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.

Other messages in the same thread:
SubiectAutorData
 @ PREZ + info zona Campulung- MuscelAlexandru RufaSep 18, 2002
   Re: @ PREZ + info zona Campulung- MuscelgrigSep 18, 2002

Links to the Mountain Guide:
Muntii PIATRA CRAIULUI - Casa de Vanatoare Piatra Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Garofita Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Varful Piatra Mica  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Curmatura Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Brina Caprelor (Craiului)  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Comuna Fundata  
Masivul IEZER-PAPUSA - Cabana Cuca  
Masivul IEZER-PAPUSA - Ref. Iezer  
Masivul IEZER-PAPUSA - Tabara Nucsoara  
Masivul IEZER-PAPUSA - Satul Cândesti (comuna Albesti de Muscel)  
Muntii FAGARASULUI - Izvorul Moldoveanu  
Muntii FAGARASULUI - Varful Moldoveanu  
Muntii FAGARASULUI - Varful Scarisoara Mica  
Muntii FAGARASULUI - Barajul Vidraru  
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Masivul IEZER-PAPUSA  
Muntii FAGARASULUI  


There are no comments for this message
Login or register to comment