Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Codruta <c...@braila.astral.ro>
Date: Tue, Nov 16, 2004, 3:59 am
Subject: @ EurActiv - Comisia Europeana isi clarifica mandatul in Romania
Delegatia Comisiei spune ca nu poate interveni in probleme care nu sunt de competenta ei.

Avand in vedere numarul tot mai mare de scrisori si proteste in care i se cere Delegatiei Comisiei Europene in Romania sa intervina pentru a ajuta persoane sau grupuri sa-si rezolve problemele, Delegatia a dorit clarifice mandatul in Romania. Cu toate ca frustrarea celor care se adreseaza Delegatiei in astfel de situatii este inteleeasa, nu se poate actiona in afara acestui mandat.

Delegatia Comisiei Europene in Romania este reprezentanta diplomatica a Comisiei Europene in Romania.

Mandatul Delegatiei Comisiei Europene in Romania consta in:
- Monitorizarea evolutiilor generale politice, economice, sociale si legislative, in special a celor cu impact asupra pregatirilor de aderare la Uniunea Europeana - rezultatele acestei monitorizari reprezinta una din contributiile pe baza carora Comisia intocmeste Rapoarte Anuale de Tara.
- Monitorizarea implementarii programelor de pre-aderare - de rezultatele acestei monitorizari se tine cont in luarea deciziilor privind finantarile viitoare ale Uniunii Europene pentru Romania

Delegatia Comisiei Europene in Romania, ca reprezentanta diplomatica, nu poate si nu trebuie sa intervina in cazuri specifice ce tin de legislatia nationala a Romaniei, in care sunt implicate persoane fizice sau juridice romane. Si nici nu este arbitru in astfel de situatii.

Delegatia Comisiei Europene in Romania sprijina eforturile de pregatire pentru aderare, dar nu poate si nu trebuie sa se substituie autoritatilor romane, care, in ultima instanta, sunt singurele responsabile sa se ocupe de ingrijorarile cetatenilor lor.

Mai multe informatii despre activitatea Delegatiei Comisiei Europene in Romania pot fi gasite pe situl internet www.infoeuropa.ro, si la Centrele de Informare Europeana din Bucuresti si din tara.

N. B. Delegatia Comisiei Europene in Romania nu este principalul actor in procesul de negociere a aderarii la Uniunea Europeana. Negocierile au loc in Bruxelles, intre reprezentantii Guvernului Romaniei si cei ai statelor membre ale Uniunii Europene, cu sprijinul Comisiei Europene.

Sursa: Centrul de Informare al Delegatiei Comisiei Europene in Romania


http://www.euractiv.ro/www/index.html/section|readStory? stID=4&pT=sumare&pID=587
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.



There are no comments for this message
Login or register to comment