Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Hiker <h...@home.ro>
Date: Thu, Dec 23, 2004, 12:35 am
Subject: [a] RT: 6 zile in Bucegi
Salut!

Echipa: eu si cu mine
Traseu propus: lung de 'nshpe mii de Km prin Meridionali
Realizari: pe masura greutatii rucsacului(f. mare), adica realizari mici
Perioada: joi(16 dec) - marti(21 dec)
Traseu realizat: Sinaia-Mioritza-Babele-Omu-tura pe Hornuri(ambele)-Drumul Granicerilor-V Horoaba-Pestera-P Arsa-Sinaia

Vremea:
- joi & vineri: soare, senin, caldut, predomina iarba, deci zapada murdara si putina pt topit
- simbata, duminica, luni(mai putzin): ninsoare, ceatza, vint pe creasta; iar a inceput iarna
- marti: ger, soare timid pe platou, ceatza cu depunere de chiciura in padure

Si acum sa spun cam cum a fo:
de cum am plecat de acasa, in parcarea blocului, mi-am zis ca n-o sa reusesc datorita greutatii. Chingile,, scirtziiau'' (a se citi: piriiau), abia il ridicam. Am gresit in Sinaia o strada, urcind pe ocolite care m-a obosit. Mai jos de Bradet am vazut 2 capritze (semn bun, oare?). Apoi de la Cota 1500 am intrat in traseu de iarna(b rosie), pe care iar am cam ocolit, putind urca pe Drumul de Vara(pirtia dinspre V Zgarbura-Policandru). Spre Mioritza prind drumul de pe curba de nivel care duce spre Saua Calugarului-Piatra Arsa. Am pb cu gheatza si zapada bocna. Intr-o pauza la P Arsa ramin in tricou; sint uimit de vreme, e tare ciudat ca nu e zapada. In alti ani, in aceeasi perioada, inotam pe aici sau mergeam la coltzari. In Saua Sugarilor, m-a prins noaptea si am instalat tabara. Noaptea a adiat vintul. Senin, releul Costila a fost luminat. Zapada cu tzarina pt gatit.
Vineri
Urmez drumul de vara si ajung la Omu pe la 10.30. George Poroncea imi spune ca presiunea scade continuu, deci e clar: schimbare. Las rucsacul si pornesc cu pioletul si coltzarii spre Hornul Mare. Cobor fara dificultate, se mai vad in unele locuri ceva urme. Apoi urc pe H Mic, fara urme. Ma asteptam sa am ce crampona, sa lovesc zdravan cu ciocul, dar degeaba, mai bine urcam pe Bucsoi. Sus, in sha, ma ia in primire vintul. Dupa 2 h sosesc iar la Omu. Intilnesc un schior ce se duce spre Scara. Cine mai urca la Statie, poate cara pt baietzi ziare, mat info nou.
Plec apoi spre Doamnele. Pe Mecet imi dezleg coltzarii si surpriza: s-a rupt o legatura, noroc ca era intarita de mine. Aliosha, gata cu coltzarii tai. Si-au trait baiul. Zapada persista doar pe poteca granicerilor. Urmeaza Gutzanul, care mi se parea banal vara sau chiar si iarna, prin jnepeni. Acu, situatzia e alta: jepii au invadat poteca; am arat in zapada, parca nu avansam deloc. Soarele apunea pe un cer singeriu iar vintul se accentua.
Am facut bivuac la Obirsia vaii Batrina-Horoabe. Noaptea a inceput sa ninga si cel mai nasol era vintul care tragea de cortul instalat iar pe zapada(pamintul era inghetat, pietre nu erau pt ancorare). Noaptea dau ocol cortului si verific ancorele de zapada. Dar somnul nu mai revine asa usor.
Simbata: string tabara si cobor cu,, coada intre picioare'' prin viscol si zapada. Ramin cu chinga capacului de la rucsac in mina, deci tb s-o cos cit mai repede. Pe V Batrina incep sa plece(in urma mea) ceva placi de zapada. Pe la 11 sosesc la stina. Despachetez si pun la uscat(ce se poate). Maninc copios, gatesc cu apa de izvor. Mai tirziu fac o plimbare pe drumul industrial spre V Obirsiei(1h), timp in care ma gasesc cu 2 plimbaretzi prin ninsoare. Apoi testez drumul spre Canion (1h). E gheatza multa, podetze camuflate.
Duminica: ninge, plec la 10 spre Canion. Coltzarii imi sint de mare ajutor. Saritori cu gheatza. Scara nu mai exista si ca atare cobor in miini. Lupta cu jnepenii e dura dar in acelasi timp frumoasa. Ma fac fleasca, chiar in hanorac cu gore(tNF). Descopar lipsa o piulitza la coltzar dar nu ma duc s-o caut. Gasitorului recompensa: poate o Craciunitza. Dupa 4 h sosesc la casa de la Skitul Pestera. Iau o gustare si zoresc mai departe pe Butmaloi. Asteptam sa gasesc poteca deschisa dar...trag la brazda. Sint insotzit de 3 ciini. Drumul de pe culme e nasol, padurea e taiata, stiti voi de cine, mama lor de hotzi si linga un marcaj vad si o tablitza cu o labutza(ce o fi reprezentind?). Noaptea se lasa, incerc sa nu ma opresc, ciinii ma parasesc, trec prin cele 4-5 vilcele, sint intr-un white-out, noroc ca mai stiu directia. Sap, nu tb sa renuntz, sa nu las jos ranitza ca inghetz in hainele fleashca. Ajung in drumul alpin spre P Arsa, dar ceva mai jos. Ceatza dispare si acu merg pe drumul desfundat. La 18.30 intru in cabana-hotel sa-mi sun parintzii. Apoi, la calorifer, timp de 1h, imi usuc ceva tzoale.
Pe la ora 8 seara intru in stina de beton de linga baza sportiva. Gatesc. Nu mai ninge.
Luni: ma trezesc mai tirziu, e zi de relaxare. Pe la ora 1 montez cortul. Sportivii alearga prin zapada. Incepe iar sa ninga dar nu-i nici o pb, sint la adapost. Seara gatesc iar imbelsugat, mamaliga mea face o abureala de toata frumusetea si deci condens si chiciura. E caldut in cort. Noaptea se face senin.
Marti: ger napraznic, imi masez talpile si abia astept soarele. Dau sa incerc primusul, amorsez bine cu benzina, arde putin si apoi se stinge. Dau iar pompe si nici vb de flacara. Desfund automat dar degeaba, deduc ca nu mai e benzina. Ce bine ca mai am inca suc cald in termos! Micarea(oul, salamul, mushtarul, ketchupul) sint beton, asta e, maninc doar gem si biscuiti. La 11 incep sa cobor pe Pic P Arse, acu inca nu-i zapada de avalanse. Pe vale e ceatza si chiciura. La bancutza imi pun coltzarii caci in plastici nu avansez repede pe gheatza subtire astupata ce pulver. La 1 sosesc la Franz Joseph, trag ceva poze si studiez bolovanii de catzarat. Ah ce pofte imi vin! Unde-i vara?
Tura ia sfirsit in gara Sinaia unde trenul pleaca de sub ochii mei, asa ca mai stau 1, 5h.


VREMURI BUNE!
ec. Dan ALEXE
Telefon: 0244-562873; 0724-878714 - SMS
WEB: http://www.hiker.home.ro
http://www.hikerph.eu.alpinet.org
E-MAIL: hiker@home.ro

Este bine sa existe un sfarsit la fiecare calatorie,
dar in final cea mai importanta este chiar calatoria.


Dan Alexe, hiker
0244/536915
hiker@home.ro
www.hiker.home.ro
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Paraul Cald  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Cabana Bradet  
Muntii BUCEGI - Varful Costila  
Muntii BUCEGI - Tabara Caprioara  
Muntii BUCEGI - Saua Calugarul  
Muntii BUCEGI - Mt. Jepii Mici  
Muntii BUCEGI - Cabana Babele  
Muntii BUCEGI - Cabana Caminul Alpin  
Muntii BUCEGI - Muchia Pietrei Arse  
Muntii BUCEGI - Cabana Piatra Arsa  
Muntii BUCEGI - Ref. Scara  
Muntii BUCEGI - Curmatura Hornurilor  
Muntii BUCEGI - Stina Gaura  
Muntii BUCEGI - Valea Doamnelor  
Muntii BUCEGI - Poiana Gutanu  
Muntii BUCEGI - Vilcelul Laptici  
Muntii BUCEGI - Hotel Alpin  
Muntii BUCEGI - Sinaia  
Muntii BUCEGI - Varful Gutanu (2246)  
Muntii BUCEGI - Varful si Cabana Omu  
Muntii BUCEGI - Varful Bucsoiul (2492)  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC  
Muntii BUCEGI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


There are no comments for this message
Login or register to comment