Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: catalin kyro <m...@yahoo.com>
Date: Thu, Feb 17, 2005, 7:52 pm
Subject: [a] RT Cozia februarie 2005
RT Cozia 12-13 februarie 2005-Ajunsi in halta Pausa la ora 10 dimineatza pornim tropaind fericiti pe drumul catre Manastirea Turnu cu intentia de a trece mai intai pe la castrul roman de pe malul Oltului. Dupa cateva poze la castru pornim catre manastirea Turnu pe o vreme insorita, numai buna de urcat pe munte. Dupa ce trecem de Manastirea Turnu urcam pe marcaj banda rosie pana la punctual La Troitza unde intilnim marcajul banda albastra, cel pe care-l vom urma pana la Cabana Cozia. Ajungem la manstirea Stanisoara pana unde starea zapezii a fost impecabila, iar poteca batuta bine de calugari. De la Stanisoara lucrurile s-au schimbat, poteca devenind treptat din ce in ce mai inzapezita pe alocuri ajungand zapada pana peste genunchi. Fericiti oricum de vremea superba taiem poteca inspre muchia Vladesei grosimea stratului de zapada variind intre 50 cm si 1m. Portiunile asigurate cu cabluri sunt si ele sub zapada asa ca le parcurgem cu grija si dupa 30 minute ajungem in creasta, ocolim varful
Bulzul minunati inca o data de maretia lui, apoi Ciuha Mica, unde ne-au primit cu caldura cainii de la statia meteo, iar apoi la punctual final al turei noastre, cabana Cozia. Acolo am fost primiti cu caldura(si la propriu si la figurat) de Marian care ne-a servit vesnicul si reconfortantul ceai de cimbrisor. In noaptea ce-a urmat a nins incontinuu, a viscolit, si toate urmele noastre facute cu o zi inainte au fost acoperite L. Asa ca multumim lui Marian pentru ospitalitate si incepem sa coboram pe drumul forestier ce coboara pe la cariera de piatra si mai apoi la Dingesti. Pana la cariera de piatra aceeasi poveste ca si cu o zi inainte: zapada mare, viscolita, taiem poteca cu sarg. De la cariera de piatra lucrurile se schimba, drumul este curatat partial de TAF asa ca prindem viteza si la 12: 30 suntem in Dingesti unde aflam ca singurul autobus catre Calimanesti este la ora 15 din Berislavesti aflat la 4 km.

La 13: 40 suntem in Berislavesti unde pana la ora 15 stam intr-un mic bufet unde servim un minunat vin fiert cu scortisoara si cu mereJ.

Ca si concluzie, tura a fost una foarte reusita, Marian cabanierul este acelasi om de treaba, vesnic binevoitor, iar Cozia va ramane in inimile noastre pentru inca mult timp.



P. S Cazarea la cabana este 120k/noapte, iar numarul la care puteti face rezervari este 0722721922.



Ture cat mai faine tuturor.



Corbu -Timisoara
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii COZIA - Saua Vladesei  
Muntii COZIA - Muchia Vladesei  
Muntii COZIA - Plaiul Calimanului  
Muntii COZIA - Varful Pausa  
Muntii COZIA - Sub Varful Ciuha Mica  
Muntii COZIA - Curmatura Vladesei  
Muntii COZIA - Satul Pausa  
Muntii COZIA - Bivolari (barajul Lacului Turnu)  
Muntii COZIA - Cabana Cozia  
Muntii COZIA - Sub Varful Cozia  
Muntii COZIA - Saua La Troita  
Muntii COZIA - Manastirea Turnu  
Muntii COZIA - C.F.R. Turnu  
Muntii COZIA  
Muntii GARBOVEI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


There are no comments for this message
Login or register to comment