Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Dan Farcas Hajzer <p...@yahoo.com>
Date: Tue, May 31, 2005, 5:08 pm
Subject: [a] Despre remarcari montane!
Salutari camaraziilor intru iubire montana!

Cu oarecare surprindere citesc zilele acestea pe Alpinet despre pregatirea actiunii de curatzire/marcare a zonei Vistea.
Un lucru extraordinar demn de toata lauda, ceea ce ma surprinde insa, usurinta cu care se sare de la un plan la altul?!
Toamna trecuta se discuta fierbinte pro si contra despre marcarea Muntiilor Godeanu! La vremea respectiva fiind si eu un ''gica contra'' sustineam cu putere ca macar masivul acesta sa ramana virgin din punct de vedere al marcajului turistic. Eram putini (c-am ca turistii romani care se avanta pe platourile Godeanului) in ''lupta'' noastra impotriva ''vopsirii'' masivului.
Pro, o multime de colistasi (glumind putin, as spune c-am cat toti cainii din intreg masivul Godeanu) ferm hotarati sa-i dea o mana de ajutor prietenului nostru Viorel Frent in aceasta actiune nobila cum sustineau ei!
Iata insa ca, despre acel proiect ce parea castigat de tabara Pro nu se mai discuta nimic astazi?! S-o fi asezat ''praful'' pe el... dinspre Bisericiile Bulzului! Sau s-a topit odata cu zapada de pe Micusa, Zana, Branul....
S-a demonstrat inca o data, cu toate ca nu mai era nevoie, stilul majoritatii romanilor, saritor mai mult la...vorbe! Ca norocul, noua celor CONTRA in ''razboiul'' cu alpinetzii Pro ne-au sarit in ajutor...''zapada'' din inimile celor care visau cu ochii deschisi la ''autostrada'' Mocirliu sau '' aleea'' Oslei Romanesti!
Spre bucuria mea a unui roman, Gugul, Godeanul, Morarul il voi urca din nou intr-o zi, pe cararile cunoscute nemarcate sau altfel spus ''marcate'' pe hartziile unor scriitori de birou!
Vreme buna tuturor,
dan farcas-hajzer
PS. Sigur se vor gasi unii care sa-mi spuna'' Mai bine ai pune mana pe pensula si manusi decat sa comentezi''. Candva, undeva prin Carpatii Romaniei am trecut si eu prin actiuni similare, astazi insa prefer mai multa salbaticime pe cararile mult indragite.
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii GODEANU - Varful Godeanu  
Muntii GODEANU - Plaiul Bulzului  
Muntii GODEANU - Cracul Mocirliu  
Muntii GODEANU - Sub Varful Godeanu  
Muntii GODEANU - Varful Micusa  
Muntii GODEANU  
Muntii ALMAJULUI si LOCVEI  


There are no comments for this message
Login or register to comment