Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Gabriel Petrica <g...@yahoo.com>
Date: Wed, Aug 24, 2005, 1:52 pm
Subject: Re: [a] Repararea Refugiului Costila
Bine pentru toata lumea nu are cum sa fie... e o utopie. Mai bine sa fie bine pentru cei mai multi...

" Si nu e vorba de nemultumiti aici, e vorba de gasirea unei solutii viabile PENTRU TOATA LUMEA. Si cand zic toata lumea ma refer si la cei care nu activeaza pe lista alpinet2k sau nu citesc site-ul alpinet si se trezesc acolo in miez de noapte."


Daca refugiul e al celor din CAR de drept nu vad de ce ne mai dam cu parerea?... va fi cum vor ei, restul se va adapta chiar daca nu ii va convine, si vom trai fericiti pana la adanci batraneti... sau nu... depinde:)!

Strict personal... mereu am "perceput" refugiul Costila ca baza de alpinism... si mai putin ca un refugiu unde mergi cand vrei si faci ce vrei... asa ca inchiderea lui si accesul pe baza de buletin si cheie nu va face decat sa accentueze perceptia asta. Din pacate refugiul este mult prea cunoscut incat sa il dotezi [statie pe frecventa salvamont, poate lemne, petrol, trusa medicala serioasa - nu pungulita cu 3 aspirine] iar apoi sa il lasi "free" pt tot poporul [eu nu am vazut dotari de genul asta alaturi de acces "liber" decat in refugiile foarte putin cunoscute si mai incacesibile... nu e cazul aici]!

Dar decat un refugiu varza mai bine unul unde te duci "programat" si toata activitatea se face intr-un mod cat de cat controlat / organizat... daca asta duce la o activitate mai buna in ceea ce priveste alpinismul in zona nu vad care e problema. Mai exista si reversul medaliei... aceea in care refugiul devine baza de chefuri pentru dragii de alpinisti [fie ei din CAR sau nu... sper sa nu fie cazul]. Din pacate cunosc si caractere din acestea si ma abtin cu greu de la a face o generalizare.
E adevarat ca nu e placut cand ajungi la un refugiu si il gasesti inchis cand chiar ai avea nevoie [am vazut usa rupta la un refugiu - care nu era inchis - doar clanta se folosea inves:).. si a trebuit sa adaugam instructiuni de folosire]... dar sa fim optimisti... daca ai ajuns pana acolo, cumva tot te dai jos in Busteni... sunt destul de reduse sansele ca tu sa ajungi in timpul weekendului acolo, sa nu gasesti pe nimeni sa iti deschida si pe deasupra sa fi intr-un hal fara de hal care sa nu iti permita sa ajungi in Busteni... situatia asta e deja "ghinion" curat si nu cred ca merita luata in calcul. Ar fi multe situatii ghinioniste pe care daca le-am lua in calcul am ajunge sa stam frumos acasa, fiindca toata meseria asta ar fi prea riscanta. Un panou la Caminul Alpin cu un numar de telefon unde sa te poti informa daca e cineva sau nu sus la refugiu ar fi o rezolvare eleganta si fair-play pentru toata lumea... sau ma insel?

Toate cele bune!

Gabriel Petrica

CPNT Brasov

----- Original Message -----
From: Thomas
To: alpinet2k@yahoogroups.com
Sent: Wednesday, August 24, 2005 11: 43 AM
Subject: Re: [a] Repararea Refugiului Costila
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.

Other messages in the same thread:
SubiectAutorData
 Re: [a] Repararea Refugiului CostilaGabriel PetricaAug 24, 2005
   [a] Bucegi - MalaiestiAlexandru BoulescuAug 25, 2005

Links to the Mountain Guide:
Muntii GARBOVEI  


A photo [Not found]

An article Marcaje încîlcite în zona Gîrbova Luni, 15 Aug 2011, 18:43, submitted by Sorin Demetrescu -
Marcaje încîlcite în zona Gîrbova Iată cîteva impresii dintr-o plimbare făcută la Gîrbova, Sîmbătă 13 August 2011. Nu am băgat de seamă nici un indicator de direcție la cele patru drumuri ce pornesc de la cabană. Spre Clăbucet plecare nimereşte oricine, dar spre restul potecilor e mai încurcat: poteca (triunghi albastru) către Predeal e vizibilă doar dacă îţi dă prin cap să explorezi niţel liziera pădurii. în spatele cabanei este o potecă scurtă şi abruptă care duce repede în Valea Limbăşelului; nu a fost marcată niciodată. spre Azuga (iar triunghiul albastru) se vede departe şi cam neclar, pe Clăbucetul Taurului, o jumătate de stîlp iar dacă urci mai dai de un stîlp. Cred că de la cabană pînă la intrarea în pădure ar trebui patru stîlpi şi un indicator de direcţie şi timp. Cobor de pe Clăbucet şi continui pe marcajul triunghi albastru care duce în DN 1. Dau de o poiană – şi poienile sunt o pacoste căci ieşi din pădure dar adesea după traversare nu nimereşti intrarea în pădure din nou. Un stîlp e absolut necesar acolo. Poate din lipsa lui, poate din neatenţia mea intru în pădure cam pe stînga şi dau de o potecă foarte bună marcată cu...punct albastru (dar, repet în poiană nici o săgeată). Seara acasă m-am uitat pe...

A trail
Cabana Cioplea-Valea Timisul Sec De Jos

 



There are no comments for this message
Login or register to comment