Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: ARIN <a...@gmail.com>
Date: Mon, Nov 6, 2006, 1:03 pm
Subject: [a] Adevarul - Rosia Montana joaca în spoturi tv
Ia te uita cu ce sa mai ocupase YAP;)
Cu manipularea copiilor rosienilor:)))
Oricum, articolul nu e semnat, asa ca seamana a "publicitate la publicitate":-P

Codruta


http://www.adevarulonline.ro/2006-11-06/
Politica%20Media/rosia-montana-joaca-
in-spoturi-tv_205177.html
Exista un anumit gen de publicitate care paseste cu pasi timizi in Romania si care incearca o anumita responsabilizare sociala sau constientizare asupra unor categorii de oameni sau zone defavorizate. Exista cativa pionieri in acest tip de marketing social, printre care pot fi enumerate campaniile Connex-Vodafone pentru sustinerea invatamantului sau cele ale apei minerale Bucovina, pentru sustinerea manastirilor din Moldova. Mergand ceva mai mult in urma, ne putem aminti chiar de celebrul slogan al Procter&Gamble - "un calculator, o sansa in plus in viitor" - prin care o parte din vanzarile companiei s-au transformat in calculatoare pentru scoli. Gabriel Rosia Montana este insa primul proiect de anvergura care pariaza pe marketingul social, agentia de publicitate GMP realizand in acest an nu mai putin de cinci campanii. Ultima dintre ele, difuzata in ultimele zile in calupurile publicitare, este intitulata "Copiii din Rosia". Ideea campaniei a fost inspirata dintr-o recenta initiativa a Youth Action for Peace, prin care copiii din Rosia Montana si-au exprimat dorintele prin desene: sa aiba o scoala moderna, un muzeu, rauri cu pesti, un parc cu fantani arteziene, teren de sport sau slujbe pentru parintii lor. "Lucram la un alt concept pentru noua campanie de comunicare, in momentul in care am vazut acele desene. Ne-au impresionat, fiindca visele copiilor din Rosia Montana nu seamana cu alte vise de copii. Ei nu isi doresc jucarii sau vacante la mare, ci lucruri simple si mature totodata - sa aiba o scoala mai frumoasa sau parintii lor sa aiba un loc de munca. Ni s-a parut firesc atunci sa vorbim despre asta, sa nu facem alte interpretari, ci sa le dam, pur si simplu, posibilitatea sa-si spuna povestea. Fiindca, in acest caz, realitatea este mai puternica decat orice mesaj publicitar", declara Mirela Angelescu, Client Service Director GMP.
Un proiect ce vorbeste despre o companie
Potrivit reprezentantilor agentiei, avem de-a face cu o campanie "corporate", de imagine, care se foloseste de un proiect pentru a spune ceva despre o companie si despre felul in care aceasta a ales sa faca minerit la Rosia Montana. Noua campanie reprezinta si momentul lansarii noului slogan Gabriel - "Investim in Romania" -, care vorbeste despre promisiunea companiei de a sustine progresul si dezvoltarea economica, prin investitia intr-un proiect minier de anvergura. "Nu puteam prezenta problemele, fara sa vorbim si despre solutie. Visele copiilor din Rosia Montana pot fi materializate odata cu initierea proiectului Rosia Montana, fiindca o astfel de investitie va duce la o crestere economica si va oferi numeroase posibilitati familiilor din zona. Proiectul va rezolva actualele probleme de mediu din Rosia Montana, va oferi locuri de munca, va crea un sat nou si modern, iar dezvoltarea lui se va face protejand valorile culturale, de la cladiri istorice si biserici, la marturii arheologice. Pe scurt, va implini multe din dorintele exprimate de copii in desenele lor", declara Johanna Fritz, Communication Coordinator Gabriel Rosia Montana.
Rezultate in constructia de brand
Potrivit Mirelei Angelescu, inainte de a demara prima campanie de publicitate, GMP a pus intr-o cercetare sociologica de tip "Omnibus" 20 de afirmatii pozitive si negative despre zone de impact ale proiectului, cercetare pe care au reluat-o dupa fiecare dintre cele cinci campanii dezvoltate in acest an. "Am constatat ca afirmatiile cu conotatie negativa s-au atenuat cu 10-12 puncte, inaintand catre o zona neutra, in timp ce afirmatiile cu conotatie pozitiva obtin scoruri din ce in ce mai bune", a declarat Client Service Directorul agentiei. Filmarile au durat o zi si s-au desfasurat la Rosia Montana, in diferite locatii din zona. "Actorii" au lucrat pro bono, fiind copii ai familiilor din zona care au participat la proiectul Youth Action for Peace.

--
"Let me know, that at least, she will try
Then she'll be a true love of mine"
www.arin.ro
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Obcinele BUCOVINEI - Moldovita  
Obcinele BUCOVINEI - Valea Moldovitei  
Obcinele BUCOVINEI - Satul Moldova Sulita  
Obcinele BUCOVINEI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


There are no comments for this message
Login or register to comment