Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Gec <g...@swissonline.ch>
Date: Sat, Apr 7, 2007, 11:57 am
Subject: [a] Record pe peretele nordic al Eiger-ului
"Vremea in Alpi nu mai e asa rea. Am finalizat proiectul la care am visat atata timp si pentru care m-am pregatit ani de zile. Am urcat fata nordica a Eiger-ului in 3 ore si 54 minute! Vechiul record era de 4 ore si 41 minute.

Sunt foarte fericit. Si ma simt in forma pentru a merge pe Annapurna".


Articol complet: http://www.uelisteck.ch/index.php? news_e

[mesaj adaptat dupa alpinet2k@yahoogroups.com]
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.



Comments
By daniel toader - submitted on Tue, Apr 10, 2007, 10:38 pm
Ma minunez cand citesc asta...acest traseu nici macar nu a fost parcurs de romani IARNA, vara parca a fost parcurs de maxim 5 echipe (timpul fiind in medie de 2 zile jumate), e o diferenta ametitoare de neimaginat.....
By Alexandra Robu - submitted on Tue, Apr 10, 2007, 1:28 am
Ahaaam... deci daca te urci repede pe un varf, esti cel mai bun alpinist din lume? Deci pana la urma alpinismul a devenit un sport de performanta... si rar mai gasesti alpinisti care catara de placere si care nu o fac pentru recorduri sau pentru ca " ala a facut-o si eu nu pot sau cum? ". Apreciez oamenii care stabilesc recorduri, care fac trasee de dificultate si foarte tehnice si recunosc ca sunt foarte tari, dar nu cred ca ar putea fi considerati " cei mai buni alpinisti din lume ". Cei mai buni alpinisti din lume cred ca ar putea fi numiti doar oamenii care au inventat alpinismul... oamenii care s-au chinuit sa aduca la cunostiinta tuturor, riscurile si avantajele... tehnica si precautiile si desigur cei care catara de placere si nu distrug sau nu modifica natura cu mai mult decat trebuie pentru practicarea acestei " activitati in natura " si nu "sport" (cum este considerat mai nou). Desigur, asta este doar parerea mea. Felicitari pentru Ueli Steck si vreme buna in continuare pentru Anapurna!
Comments for this message
Login or register to comment