Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: adrian puiulet <p...@yahoo.com>
Date: Tue, Sep 11, 2007, 10:30 am
Subject: [a] Reuniune de alpinism-Ampoita si lansare de carte
Reuniunea de alpinism si escalada Ampoita 2007

Reuniunea anuala de alpinism si escalada a asociatiei Trascau Corp Zlatna va avea loc tot in perimetrul rezervatiei Calcarele de la Ampoita, in perioada 28-30 septembrie 2007, in parteneriat cu Clubul Alpin Roman, Filiala Alba si Echipa de Cautare si Recuperare- Search&Rescue Team Alba
Rezervatia aflata in custodia asociatiei este situata in partea dreapta a Ampoiului, la 11 km dinspre Alba Iulia. Cunoscute si sub denumirile de Pietrele Gomnusei, Pietrele de la Ampoita, Pietrele lui Bocioaca, Stogurile Popii, rezervatia este formata din trei blocuri calcaroase cu inaltime cuprinsa intre 10-50 m, si este situata pe Valea Ampoitei la 800 m de la intrarea in satul Ampoita, dinspre DN 74, Alba Iulia-Zlatna.
In prezent exista peste 70 trasee de escalada echipate la nivel international.
Roca: Este aparent similara calcarelor, dar este o mixtura intre elemente brecioase si ciment calcaros, fapt care ofera o mare varietate a texturii rocii in functie de straturile de depunere geologica (pozitionate la ora actuala vertical), orientarea geografica si inclinatia peretilor. Caracteristici: fete cazute sau verticale cu alveole, fara vegetatie si portiuni friabile pe verticale.
Posibilitati de acces: Curse auto regulate Alba Iulia - Zlatna - Abrud - Campeni - Oradea, din autogara; tren Alba Iulia - Zlatna cu oprire in halta Ampoita, autostop de la iesirea din Alba Iulia spre Abrud (stadion Unirea).
Pentru informatii pentru schita traseelor de alpinism si escalada, accesati www.trascaucorp.ro, la sectiunea alpinism -Escalada sportiva in Romania, Valea Ampoiului-Cheile Cetii.
Cazarea se va face la corturi personale. Organizatorii nu asigura transport, cazare sau masa, ci doar instructori, suportul de curs si echipamentul necesar pentru escalada pentru cei care vor sa se instruiasca. Participarea la reuniune si la curs este gratuita. Indiferent de prognoza meteo pentru perioada 28-30 septembrie, reuniunea nu se va amana, vom fi pregatiti pentru discutii si proiectii video la o pensiune din zona.
Informatii la: Dan Anghel - 0745-583887; Puiulet Adrian-0745-306805

Reuniunea va coincide cu lansarea cartii" Muntii Apuseni - Ghidul traseelor de escalada ", ghid care il are ca autor pe Dan Anghel.
Contributii la aparitia acestui ghid au: Adrian Munteanu, Horatiu Dicoi, Mihes Pantelimon, Florin Daneliuc, Imi Sedevi etc cu sprijin logistic si nu numai al ATE Trascau Corp din Zlatna.
Lucrarea, bilingva, in romana si engleza cuprinde majoritatea zonelor de escalada din acesti munti: Vadul Crisului, Suncuius, Bulz, Cetatea Lita, Cheile Turzii, Turenilor, Rimetea, Cheile Aiudului, Rametului, Intregaldelor, Cetii, Valea Ampoiului (cu 7 areale), Cheile Cibului, Glodului, Craciunesti, Cetatea Deva, Muntele Vulcan.
Sunt prezentate in 146 de schite si harti 1250 de trasee din aceste zone, caile de acces, caracteristici, posibilitati de cazare, surse de apa, calitatea echiparilor.
Editarea ei va fi in varianta alb-negru, cu coperti color, ghidul fiind ilustrat cu 130 de fotografii realizate de catre: autor, din arhiva ATE Trascau Corp, Cristian Tzecu, Adrian Munteanu, Radu Balan, Horatiu Dicoi.
Lansarea va avea loc sambata, 29 Septembrie, la o pensiune locala din satul Ampoita.

Adrian Puiulet
www.trascaucorp.ro
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Zona CHEILOR TURZII - Izvorul Romanilor  
Zona CHEILOR TURZII - Cheile Turenilor  
Zona CHEILOR TURZII - Comuna Tureni  
Zona CHEILOR TURZII - Cabana Cheile Turzii  
Muntii TRASCAU - Coltul Trascaului  
Muntii TRASCAU - Cheia Vaii Pietrelor  
Muntii TRASCAU - Orasul Alba-Iulia  
Muntii TRASCAU - Satul Lunca Ampoitei  
Muntii TRASCAU - Cheile Intregalde  
Muntii TRASCAU - Cabana Intregalde  
Muntii TRASCAU - Cheile Ampoitei  
Muntii TRASCAU - Satul Ampoita  
Muntii TRASCAU - Valea Ampoitei  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Craterul Vulcanic  
Zona CHEILOR TURZII  
Muntii TRASCAU  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC  
Muntii SEMENIC si Munceii NEMANULUI  


There are no comments for this message
Login or register to comment