Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Radu Serban <r...@alpinet.org>
Date: Wed, Mar 26, 2008, 10:05 am
Subject: [a] Prejba
Kidisori, eu zic sa mai mergem pina mai exista cabana... ca dupa
aceea nu mai gasim afinele acelea uriase...

http://www.monitorulsb.ro/cms/site/m_sb/news/complex_turistic_la_prejba_36484.html

Planuri: Complex turistic modern pe virful Prejba, in apropiere de Talmaciu

Complex turistic la Prejba

Autor: Alina CIMPEANU
Un complex in valoare de aproximativ 20 milioane de euro, destinat sporturilor de iarna, s-ar putea deschide anul viitor in zona Prejba, din Muntii Lotrului. La concurenta cu Valea Prahovei.


Daca proiectul va fi pus in practica, Talmaciu ar putea deveni concurenta pentru Valea Prahovei, sustin initiatorii
Ginduri indraznete pentru zona Talmaciu. Constient ca un ansamblu de schi ar atrage turistii ca un magnet, primarul din Talmaciu vrea sa transforme complet zona, intr-o adevarata emblema turistica a Transilvaniei. Pentru aceasta, are nevoie de 20 de milioane de euro, doar pentru a incepe amenajarea suprafetei. In cadrul proiectului, Primaria Talmaciu se va asocia cu primariile din Sadu, Riul Sadului, Boita si Cisnadie. Pe virful Prejba vor fi amenajate cit de multe pirtii va permite terenul. Se vor da in folosinta, desigur, si telecabine. Iar viitorii investitori sint invitati sa construiasca hoteluri, pensiuni, baruri sau cluburi. Deocamdata, insa, nimic nu este sigur. Este o idee de dezvoltare pe care vom face tot posibilul sa o transformam in realitate. Daca proiectul devine fezabil, vom merge mai departe impreuna cu celelalte primarii si fiecare va contribui cu ce poate. Vrem sa facem, practic, un complex turistic ca cele din Austria, care sa-i poata primi pe turisti ati
t iarna, cit si vara. Asteptam, desigur si investitorii care sa modernizeze zona dupa aceea", afirma primarul Constantin Barbu.

Ar opta pentru POR

Primul pas a fost deja facut. Consiliul Judetean Sibiu este de acord cu amenajarea complexului. Urmeaza vizita autoritatilor locale la Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, de unde asteapta ajutor in vederea intocmirii studiului de fezabilitate. Constantin Barbu crede ca cea mai potrivita varianta de finantare ar fi cea prin Programul Operational Regional (POR). In acest caz, primariile implicate ar urma sa suporte doar 15% din valoarea investitiilor de infrastructura, iar pirtiile ar urma sa fie construite cu un ajutor financiar de 50%. Prima masura ar fi punerea la punct a cailor de acces catre pirtiile de ski. Ceea ce, potrivit primarului Barbu, nu va pune prea mari probleme, in conditiile in care dinspre virful Prejba se poate cobori cu usurinta catre toate zonele din jur. Vrem sa facem, bineinteles, mai multe telecabine. In primul rind, trebuie sa ne ocupam, insa, de telecabina care va merge de la Sadu spre virful Prejba. Ne gindim si la drumul de acces de pe Va
lea Sadului si la cel de pe Lotrioara spre virful Prejba", a precizat edilul.

Constantin Barbu l primar Talmaciu
Nu stim exact pe ce distanta se va intinde complexul turistic, dar va fi una extrem de mare, cum nu mai exista in tot judetul. In plus, ar atrage multi turisti chiar si din Bucuresti, pentru ca in doua-trei ore ajung aici. Ar putea fi mai ceva ca statiunile de pe Valea Prahovei"


--
Ginduri bune,
Radu Serban
__________________________________________________
http://www.scouts.ro
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.



There are no comments for this message
Login or register to comment