Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: ARIN <a...@gmail.com>
Date: Fri, Jun 20, 2008, 2:02 pm
Subject: [a] Cotidianul - România îsi expatriaza ursii
Iete'a dreq de treaba! deci NU pentru ca s-a redus suprafata impadurita in nestire, NICI pt, ca isi construiesc tot soiul de nesimtiti niste cetati de prost-gust in mijlocul padurii, NICI pt. ca umbla tooot soiu' de frustrati cu puscociu' dupa ei - vin ursii prin orase!!!

Nu! ursii vin prin orase pentru ca colcaie padurea de turisti, forfotesc turistii pe acolo mai ceva ca jiganiile, te si intrebi CUM de merge asa rau economia prin zonele montane, cu atatia turisti!!!

Mai! nu puteti sa-i gasiti un consilier normal lui Korody? ca vad ca asta care l-a consiliat pe tema asta isi cam ia salariul degeaba!!!

???

Codruta

http://www.cotidianul.ro/romania_isi_expatriaza_ursii-49230.html

Animalele ar putea fi relocate in alte tari carpatice din cauza ca numarul exemplarelor a depasit norma de inmultire pe an.

Turismul haotic si distrugerea padurilor au facut ca habitate intregi ale ursilor sa fie distruse, sustine Ministerul Mediului. Astfel ca autoritatile romane vor sa impuna o serie de restrictii pentru a limita distrugerea padurilor, dar cauta si solutii pentru starea existenta deja.

"Orasele de la munte se extind haotic, iar industria la fel, ceea ce afecteaza habitatele ursilor, care sunt din ce in ce mai multi. Un exemplu concret sunt ursii care au ajuns sa coboare in orase si sate pentru ca omul a intrat prea mult in padure", a declarat joi Attila Korodi, ministrul Mediului.

El a spus ca astfel se creeaza fenomenul de antropizare a ursului, adica obisnuinta cu hrana omului.

Specialistii spun ca asta inseamna, de fapt, semnarea condamnarii la moarte a ursului brun. In America de Nord, de exemplu, este interzisa hranirea lor sub orice forma. Pe de alta parte, Korodi a explicat ca ursul brun s-a inmultit prea mult, astfel ca o parte din ursi ar putea fi relocati in tari carpatice, cum ar fi Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Ucraina si Serbia.

Potrivit datelor oficiale, in Carpatii romanesti exista, in prezent, 7.500 de ursi bruni, cu 1.500 mai multi fata de anul 2006. Avand in vedere ca sporul natural in mediul oferit de Muntii Carpati este de 4 la suta, ar trebui sa avem cu 200 de ursi mai mult pe an. Masivii care au cei mai multi ursi sunt Gurghiu, Vrancea, partea sudica a Fagarasului si Carpatii de Curbura.

Romania va detine presedintia Conventiei Carpatica pentru urmatorii 3 ani, conventie care prevede o serie de masuri privind protectia si dezvoltarea durabila a Carpatilor. Conventia se ocupa de controlul, eradicarea si prevenirea introducerii speciilor straine ecosistemului din Carpati, prevenirea introducerii in mediu a organismelor modificate genetic, elaborarea si promovarea unor inventare regionale ale speciilor habitatelor si a unor programe si proiecte de cercetare stiintifica.

"Vidra americana a inceput sa ia locul vidrei romanesti. Acest lucru trebuie stopat. Totodata se vor stabili retele ecologice in Carpati si se va face o lista rosie a habitatelor carpatice, adica se vor inventaria habitatele amenintate sau degradate din Regiunea Carpatica. Dupa ce acestea au fost identificate, urmeaza ca fiecare tara in parte sa ia masuri pentru refacerea si utilizarea durabila a acestor habitate", a explicat Attila Korodi.

Antoaneta ETVES

---
"Let me, at least, to know that she'll try
Then she'll be a true love of mine".

Puteti dona 2% din impozitul pe venitul Dvs. pentru combaterea defrisarilor - detalii cont la www.arin.ro
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii GURGHIU - Comuna Gurghiu  
Muntii GURGHIU - Satul Campul Cetatii  
Muntii VRANCEI - Cetatile Misinei  
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii GURGHIU  
Muntii VRANCEI  
Muntii FAGARASULUI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
C.F.R. Sebes Olt-Sebesul De Sus-Mt. Scaunelor-Cabana Suru-Saua Gavanu

 There are no comments for this message
Login or register to comment