Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Alfasoft <a...@alphanet.ro>
Date: Mon, Aug 18, 2008, 11:31 am
Subject: Re: [a] Un nou animal domestic: Capra Neagra?
Pina in 1995 in Mtii Rodnei te puteai apropia la aceeasi distanta-30-50 m in zona Zanoagei Iezerului Pietrosului apoi s-au retras tot mai mult.
La 12 08 2008 in zori le-am putut urmari cu ochiul liber la cca 250-300 m;daca turistrii nu ar campa linga lacul Iezer, nu ar urla ca dementii (unii din ei), nu ar face foc, daca SUV/urile si ATV nu ar urca cotidian si ILEGAL pina la Statia Meteo Iezer si daca nu s-ar mai bracona, in citiva ani am avea marea bucurie de-a le admira alaturi de acvile de munte si marmote.
Deocamdata in mare parte (75-85 %) din ceea ce ar trebui sa se petreaca legal intr-un Parc National, respectiv Rezervatie Stiintifica UNESCO Pietrosul Rodnei- e declaratie intentionala, realitatea contrazicind flagrant LEGISLATIA de mediu pt. astfel de zone/habitate.
Cine a fost pe acolo imi va da dreptate;mafiotii sau pupincuristii-limbisti interesati ma vor contrazice. Asta nu ma int. insa fiindca PREFER de fiecare data sa-mi fac opinia personala VAZIND-CONSTATIND NEMIJLOCIT, pozitiv sau negativ, dupa cum e cazul.
Ma intreb care vor fi concluziile & deciziile echipei mari a ICAS condusa de dr.inf. Radu Popa-directorul ICAS Vatra Dornei care s-a aflat in Zanoaga Iezerului, fiind cazata la cabana APNMRodnei de linga Statia Meteo (11-13 08 2008) si care au putut constata, ca profesionisti, atit bunele (putine) cit si relele (suficient de multe) din acea (fost odata) mirifica zona alpina cu statut (acum destul de nejustificat) de Rezervatie a Biosferei (ca Delta sau PNMRetezat)
LPGoja
----- Original Message -----
From: Daniel Paraschiv
To: alpinet2k@yahoogroups.com
Sent: Thursday, August 14, 2008 5: 21 PM
Subject: [a] Un nou animal domestic: Capra Neagra?


Salutare,
Tocmai m-am intors din tura de creasta a Fagarasului pe care am facut-o de la Suru pana la lacul Capra impreuna cu colega mea Sofia in care am avut surprinzatoarea ocazie de a ne intalni cu Capre Negre in zona de langa lacul Caltun.
Spun surprinzatoare pentru ca nu ma asteptam sa vina atat de aproape caprele negre de trecatori (10-15 m de noi).

Din cate am inteles s-au cam obisnuit cu turistii din zona si le-am vazut si la lacul Caltun ca se apropiau uneori foarte mult de corturile campate acolo (la cativa metri de corturi sau de oameni).

Noi le-am fotografiat si le-am filmat putin pe saua chiar dinaintea lacului Caltun (cum se vine dinspre Strunga Dracului spre lac).
Pentru cei interesati, filmuletul turei in care am pus si secventele cu caprele negre il gasiti aici:
http://www.youtube.com/watch? v=ZUpquwTrktc

In Retezat cand am fost anul trecut caprele negre te evitau de la distante mult mai mari (50 -100 m daca aveai noroc sa te apropii atat de ele) in zona lacului Bucura pe unde le-am vazut eu.

Vizionare placuta!
Daniel
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.

Other messages in the same thread:
SubiectAutorData
 [a] Un nou animal domestic: Capra Neagra?Daniel ParaschivAug 14, 2008
   Re: [a] Un nou animal domestic: Capra Neagra?AlfasoftAug 18, 2008

Links to the Mountain Guide:
Muntii RODNEI  
Muntii FAGARASULUI  
Muntii RETEZAT  
Muntii LATORITEI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  
Muntii ALMAJULUI si LOCVEI  


There are no comments for this message
Login or register to comment