Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: adrian puiulet <p...@yahoo.com>
Date: Wed, Sep 10, 2008, 2:22 pm
Subject: [a] Reuniunea de Alpinism si Escalada, Ampoita 2008
Reuniunea de alpinism si escalada Ampoita 2008, Editia a V-a
Reuniunea anuala de alpinism si escalada a asociatiei Trascau Corp Zlatna este la a V-a editie si va avea loc in perimetrul rezervatiei Calcarele de la Ampoita, Judetul Alba, Muntii Trascau in perioada 19-21 septembrie 2008.
Manifestarea se vrea o reuniune a tuturor alpinistilor din zona Judetului Alba si a judetelor limitrofe, dar este deschisa si pentru alpinistii din alte zone. In paralel cu reuniunea, ca in fiecare an, se va desfasura si un curs de initiere in alpinism si escalada.
Rezervatia aflata in custodia asociatiei este situata in partea dreapta a Ampoiului,, la 11 km dinspre Alba Iulia. Cunoscute si sub denumirile de Pietrele Gomnusei, Pietrele de la Ampoita, Pietrele lui Bocioaca, Stogurile Popii, rezervatia este formata din trei blocuri calcaroase cu inaltime cuprinsa intre 10-50 m, si este situata pe Valea Ampoitei la 800 m de la intrarea in satul Ampoita, dinspre DN 74, Alba Iulia-Zlatna.
In prezent exista peste 70 trasee de escalada echipate la nivel international.
Roca: Este aparent similara calcarelor, dar este o mixtura intre elemente brecioase si ciment calcaros, fapt care ofera o mare varietate a texturii rocii in functie de straturile de depunere geologica (pozitionate la ora actuala vertical), orientarea geografica si inclinatia peretilor. Caracteristici: fete cazute sau verticale cu alveole, fara vegetatie si portiuni friabile pe verticale.
Posibilitati de acces: Curse auto regulate Alba Iulia - Zlatna - Abrud - Campeni - Oradea, din autogara; tren Alba Iulia Zlatna cu oprire in halta Ampoita, autostop de la iesirea din Alba Iulia spre Abrud (stadion Unirea).
Pentru informatii pentru schita traseelor de alpinism si escalada, accesati www.trascaucorp.ro, la sectiunea alpinism Escalada sportiva in Romania, Valea Ampoiului-Cheile Cetii sau din cartea Muntii Apuseni-Ghidul traseelor de Escalada.
Cursul se adreseaza in special copiilor si tinerilor care vor sa se initieze in acest sport, dar si cataratorilor de pretutindeni.
Cazarea se va face la corturi personale. Organizatorii nu asigura transport, cazare sau masa, ci doar instructori, suportul de curs si echipamentul necesar pentru escalada pentru cei care vor sa se instruiasca. Participarea la reuniune si la curs este gratuita. Indiferent de prognoza meteo pentru perioada 19-21 septembrie, reuniunea nu se va amana, vom fi pregatiti pentru discutii si eventual proiectii video la o pensiune din zona.
Informatii la: Dan Anghel 0745-583887; Puiulet Adrian-0745-306805
Informatii mai detaliate pe www.trascaucorp.ro.

Parteneri: CETM Albamont Alba Iulia
CAR Alba
Mamut Alba
Parteneri media:
Informatia de Alba
Monitorul de Alba
Radio Atlas FM Alba Iulia
Revista Romania Pitoreasca
Revista KNOX
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii TRASCAU - Orasul Alba-Iulia  
Muntii TRASCAU - Satul Lunca Ampoitei  
Muntii TRASCAU - Cheile Ampoitei  
Muntii TRASCAU - Satul Ampoita  
Muntii TRASCAU - Valea Ampoitei  
Muntii TRASCAU  
Muntii GURGHIU  
Muntii SEMENIC si Munceii NEMANULUI  


There are no comments for this message
Login or register to comment