Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: feticu marian <m...@yahoo.com>
Date: Sun, Dec 7, 2008, 11:18 pm
Subject: [a] Pacaleala de Decembrie-"Muntii Nostri"
Am fost in seara asta pe la sala Dales (Bucuresti) sa vad targul de Craciun si la un stand am gasit un cd pe care scria << Colectia " Muntii Nostrii">>. Din discutii cu vanzatorul am inteles e vb de fisiere pdf si imagini dar ca trebuie un calc puternic pentru ca imaginile....bla-bla.
Am dat 10ron pe cd si acasa am avut o surpriza: cd-ul contine 4 foldere cu cateva harti la scara mare si fara detalii, niste scheme grosiere, fara legatura cu colectia sus amintita, probabil scanate dintr-un atlas pentru clasele 1-4.
Asa ca.... bucurati-va de ofertele de Craciun!
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii LATORITEI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Voineasa-Hotel Lotru-Virful Gruiul Prejbutei-Saua Chica Lupului-Piriul Cararii-Voineasa
Traseu: uşor accesibil Marcaj: triunghi albastru din Şaua Chica Lupului Durata 4-5 ore



Circuitul prezentat în cele ce urmează poate fi urmărit cu privirea înainte de plecare de pe terasa complexului comercial din staţiune. Gruiul Prejbuţei este un vîrf împădurit pe flancul nordic, ce închide orizontul staţiunii spre est, iar Şaua Chica Lupului se află pe culmea dinspre sud, ca o largă adîncitură. Pornim de la hotelul ,,Lotru" şi coborîm şoseaua pînă la podul de beton de la intrarea în staţiune. Urmăm apoi şoseaua spre est, spre ieşirea din Voineasa, pînă în dreptul ultimelor case, unde soseşte din dreapta un pîrîu ale cărui aluviuni sînt reţinute de un baraj de beton. Din acest loc începem urcuşul pe muchie, pe o cărăruie largă, printre fagi şi mesteceni. Privind înapoi spre vest, în momentele de odihnă, vom putea admira deschiderea largă a văii Lotrului în acest sector, ca şi panorama staţiunii Voineasa. In ultimul plan se ridică silueta înaltă a Vîrfului Runculeţ. După aproape o oră ajungem pe piscul rotunjit, a cărui jumătate sudică, lipsită de pădure, este deschisă într-o pajişte înflorată.

De aici ne vom îndrepta spre sud, coborînd într-o şa, apoi vom începe urcuşul pe o potecă, prin pădurea de fag. Ne menţinem pe culme şi în curînd vom ieşi în şoseaua de culme Valea Măceşului - Ştefanu, la vest de Vf. Cireşu (1161 m), care este împădurit pe versantul nordic. Urcăm în continuare pe şosea, trecem pe lîngă un izvor aflat pe dreapta, mai jos de şosea, şi coborîm într-o mică şa. Versantul nordic, puternic fragmentat de pîrîul Larga, este acoperit de fag şi mesteacăn, pe alocuri şi de brad. Ocolim în continuare în urcuş uşor Vîrful Chica Lupului (1122 m), după care coborîm în Şaua Chica Lupului, unde o largă privelişte se deschide spre nord, spre vest şi spre sud.

De aici traseul urmează o potecă (marcată cu triunghi albastru, rar) ce coboară spre nord, trece pe lîngă un şipot, traversează Pîrîul Cărării şi se dispune pe malul său stîng. Pe măsură ce coborîm, poteca străbate o pădure de fagi mari şi carpeni, apoi coboară pe uliţa Cărării şi iese în şosea, de unde vom reveni în staţiune.


 



There are no comments for this message
Login or register to comment