Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: alex <s...@yahoo.com>
Date: Tue, Mar 24, 2009, 1:21 pm
Subject: [a] Prezentarea expeditiei Kyrgyzstan 2008
Avem placerea sa va invitam la prezentarea multimedia a expeditiei Kyrgyzstan 2008, care va avea loc joi, 26 martie, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti - Grigore Preoteasa - situata in Calea Plevnei nr.61, in Sala Mare de la etajul 2, incepandcu ora 19: 00.
Expeditia s-a desfasurat in luna august 2008 in zona Karakol din muntii Terskey Ala Too, facand parte din Tian Shan-ul Central si s-a incheiat cu succes, varful vizat, Djighit 5063m, fiind urcat in premiera nationala de catre Gabi Stefan si Cristi Serban, din Bucuresti.

Traseul urcat are gradul de dificultate 4b (clasic rusesc) si urmeaza matematic o creasta de gheata si zapada inclinata la 45-50 grade, apoi o muchie stancoasa cu o succesiune de jandarmi, un culoar de gheata 50 grade inclinatie, in capatul caruia se intra pe o panta de gheata de 500m lungime cu inclinatie de 50-60 grade, iesind intr-o sa la 4800m si continuata de creasta finala inclinata la 45 grade, culminand in Vf. Djighit la 5063m.

Muntele are o forma piramidala si este foarte impunator, cu pereti de 1100 m, ghetari suspendati, pante si culoare foarte expuse avalanselor si cu versanti mai tot timpul batuti de vanturi puternice, avand o pozitionare nordica si nord-vestica.

Prezentarea nu-si propune doar un aspect pur alpin al expeditiei, ci si o descriere a tarii, oamenilor, obiceiurilor si traditiilor kargazilor, a locurilor de interes istoric si geografic.

Proiectia va avea o durata de 2 ore, intrarea fiind libera. Va asteptam cu drag!

http://alpinet.org/main/stiri/stiri_ro_t_prezentarea-expeditiei-kyrgyzstan-2008_id_4601_zone_0.html

Alex Stefan
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.



There are no comments for this message
Login or register to comment