Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: partheniu cezar <c...@yahoo.com>
Date: Tue, May 12, 2009, 8:29 pm
Subject: [a] RT Piatra Mare 26.04.09
RT Piatra Mare 26.04.09

Colegi de tura: Dana, Andreea, Radu, Cezar

Traseu: Valea Garcinului-Valea Musatului

De mult vroiam sa ajung pe Valea Garcinului fiindca nu ajunsesem niciodata in acea parte a masivului. Asa ca duminica dimineata am plecat la 7.30 din Bucuresti pe DN1A si destul de repede am ajuns in Sacele si apoi pe strada Garcinului (la intrarea in Sacele dinspre Cheia dupa cartierul de rromi). De aici in 1, 5 km am ajuns la pastravarie si la cantonul silvic unde o bariera ne-a oprit drumul. Asa ca am lasat masina la canton si am pornit pe jos (11.20) pe forestier. Apar tot felul de drumeaguri si trebuie sa urmezi drumul principal. Peste cca 2 km am gasit marcajul spre cabana Piatra Mare TG: 2 3/4 ore pe drumul din dreapta. Am pornit pe drum fara sa gasim semne. Tot am mers cam 1, 5 ore pe forestier urmarind sa trecem de un saivan de oi si apoi in dreapta (conform indicatiilor jandarmului de la canton si a unui localnic). Noroc ca am vazut TG (de fapt vreo 5) pe o piatra care a marcat intarea in traseu. Am mancat ceva de pranz (mai mult colegii de tura)
si am pornit in sus pe TG spre cabana (cca 13.00). Drumul urca pieptis pe firul apei pe destul de mult noroi si la un moment dat face stanga pe versant in panta de 45-50 de grade. Era sa ne ratacim o data folosind o poteca de stana, asa ca mare atentie la marcaje. Dupa panta de care ziceam am dat de urme de zapada si am urcat direct in muchia piciorului. Surpriza aici ca nu mai avem semn. Eu am incercat niste brane pe sub stanca in stanga si Dana a gasit marcajul in dreapta si apoi deasupra stancii. Am continuat sa urcam cautand marcajele si pe tot felul de brane pana ce am iesit la golul alpin (16.00) la stalpul de marcaj pe care il stiam dintr-o tura trecuta cand pe ceata nu vedeam deloc cabana. Pauza de poze si belvedere si in 20 de minute eram in cabana. Ne-a intampinat Attila si cei doi ciobanesti unguresti. Dupa masa de pranz si o pauza de uscat hainele, la 17.50 am pornit pe BA spre Pestera de gheata (18.30) si apoi pe culmea Pietrei Mici spre
cabana Bunloc. Sunt destui copaci daramati pe drum care ne-au incetinit. Astfel la ora 20.00 ajunsesem in saua Musat unde am schimbat marcajul in TR la 90 de grade la dreapta. Si de aceasta data Dana ne-a salvat gasind poteca si marcajul bun. Semnul ne-a dus intr-o ora in firul vaii Musatului si aici ne-a prins intunericul. La un moment dat am avut mici probleme de orientare prin brazii mici si fara semne. Pe bezna am dibuit marcajele si cam in jurul orei 21.30 am reintrat in forestierul pe care venisem cu cateva ore inainte. Intr-o juma de ora am pornit masina si abia pe la 1.00-1.30 noaptea am ajuns acasa si la somn.

Cateva poze la http://community.webshots.com/album/571488778SUHoIL. Drumul a fost necunoscut ("nefamiliar";) intr-un masiv destul de cunoscut.

Drumuri senine!
Cezar Partheniu
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.



There are no comments for this message
Login or register to comment