Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Gabriela Postole <g...@yahoo.com>
Date: Thu, May 28, 2009, 9:48 am
Subject: Re: [a] info Padis
Buna, am fost in perioda 2-7 mai la cab Cetatile Ponorului, conditii absolut exceptionale, oamenii de acolo sunt de o calitate cum rar mai intalnesti in ziua de azi...va recomand cu caldura sa nu ocoliti cabana, mai ales ca e la 20 min de Cetatile Ponorului, e ceva de exceptie sa poti fi dimineata devreme pe la balcoanele din cetati...lumina e deosebita.
puteti afla detalii ref la locurile disponibile, tarife, etc la www.padis.ro Toate traseele clasice se fac foarte repede si usor de acolo, de fapt din cantonul Glavoi(care e la 20 min), mai putin Cetatea Radesei / Cheile Somesului.

Alt nr de tel din Padis e de la Butoaie 0788/335051 / d-na Ani

Bineinteles, cortul e intotdeauna o alternativa excelenta, sa fiti doar pregatiti si de ploaie, pe noi ne-a plouat in fiecare zi cam 2-4 ore in primele 5 zile, maxima a fost pe 6 mai cand a dat si cu grindina, dar per ansamblu 6 mai a fost o zi absolut extraordinara. Ca idee generala, a fost cred a 6 oara cand am fost in Apuseni si nu a fost an sa nu ne ploua, cu toate astea de fiecare data pana acum am stat la cort si a fost excelent.

Drumul de acces dinspre Pietroasa e la fel ca vara trecuta, noi am trecut atunci cu masinile pana la Glavoi, unde am pus corturile. Putin dupa Pietroasa se termina asfaltul, si aveti drum pietruit, destul de bun, vreo 30-35km pana in Glavoi prin saua Balileasa. In mai mai era putina zapada intre Glavoi si cab Cetatile Ponorului, dar cred ca e deja topita acum.

Referitor la zona, cateva aspecte mi s-au parut de interes:

- a nins f mult iarna asta si am gasit zapada multa in zonele joase, la cetati, in ch somesului, etc, in pesteri e zapada la intrare si gheata multa in interior, daca vreti sa le treceti, noi am reusit cu o coarda in Cetatea Radesei, in cetatile Ponorului nu, e nevoie de coltari si piolet imediat dupa coborarea in Dolina I. De asemenea, in Poiana Radesei, se mai vedea cam 50-60cm din stalpul indicator (care e in mod normal inalt cam de 2m), restul era sub zapada.
- in Cheile Galbenei, asta vara am trecut dupa primul rand de cabluri (de la cascada Evantai), mai in aval, pe alte cabluri si lanturi, excelent amenajate, cam inca 3km pana la drumul betonat ce merge spre Arieseni, a fost o surpriza excelenta, un traseu absolut fenomenal. Acum, in mai, am gasit lanturile rupte si nu s-a mai putut trece, asa ca am ales sa traversam Galbena prin apa pana la genunchi si sa urcam pe vechiul marcaj punct galben (aproape sters) spre Poiana Florilor.
- debitele apelor sunt cam de 3-4 ori mai mari ca vara, e bine sa aveti posibilitatea sa va uscati cumva bocancii peste noapte, o sa-i udati iar in ziua urmatoare, se traverseaza cursuri de apa destul de serioase, si nu peste tot aveti 'materiale' ajutatoare - busteni, crengi, etc

Sa nu va lipseasca betele, parazapezile, pelerina de ploaie, inclusiv pt rucsac.

De mancare e bine sa aveti cu voi, gasiti la cab Cetatile Ponorului si la Padis mancare gatita, la canton la Glavoi e un butic mic, "Cornelu's Mol", iar in Padis mai gasiti una-alta, inclusiv localnici care fac niste gogosi excelente, umplute cu branza/dulceata/mere.

Una peste alta a fost o tura excelenta, daca aveti intrebari specifice, putem discuta pe personala.

Bafta de vreme buna va urez.

Gabi Postole

--- On Thu, 5/28/09, Sebastian Tarnoky <> wrote:


From: Sebastian Tarnoky <>
Subject: [a] info Padis
To: "alpinet a" <alpinet2k@yahoogroups.com>
Date: Thursday, May 28, 2009, 8: 39 AM









Salutare

Asi vrea sa fac o iesire in Apuseni, mai exact la Padis, stiti cumva cum este starea drumului de la Pietroasa pana sus in Padis? eventual ceva numere de telefon de la cabana, sau pentru casute.

Am gasit pe net info doar despre cabana Cetatile Ponorului, dar nu stiu cat de bun este drumul pana acolo.

O zi frumoasa


Sebastian Tarnoky
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii BIHOR  
Muntii GARBOVEI  
Muntii BIHOR - Cetatile Ponorului  
Muntii BIHOR - Cheile Galbenei  
Muntii BIHOR - Izbucul Galbenei  
Muntii BIHOR - Pestera Cetatea Radesei  
Muntii BIHOR - Cantonul La Grajduri, In V. Cetatil  
Muntii BIHOR - Deasupra Cetatilor Ponorului  
Muntii BIHOR - Cabana Padis  
Muntii BIHOR - Platoul Padis  


A photo
Ingradit, submitted by Marius Turc

An article [Not found]

A trail [Not found]



There are no comments for this message
Login or register to comment