Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Marian Murgu <m...@yahoo.co.uk>
Date: Mon, Jun 15, 2009, 1:01 am
Subject: [a] RT: 07.06- Muchia Dragusului- valea Vistisoara
Impreuna cu Cristi Bichis si un prieten de al lui am pornit, nu f devreme, din Sibiu, aprox 9. Dupa ce am ajuns pe valea Sambetei, pe la 10.30 am intrat pe traseul PA ce porneste la cativa metri dupa complexul Flo*area Re*ginei (parca). Poteca urca pe un drum folosit la exploatarea din zona iar in aprox 1 ora am intalnit traseul propriu zis de creasta. Portiunea ce urmeaza e o adevarata placere, ca o plimabare in parc, numai ca parcul se afla la ceva altitudine.
Dupa inca aprox 1.30 se ajunge la intersectia cu traseul de urca din apropierea cabenei Sambata, loc in cae am facut o mica pauza si am coborat inca vreo 10 min pana la ub izvor pt realimentare.
Cum cred ca v-ati dat seama e o problema destul de mare apa pe acest traseu, optiiunile sunt la inceput, izvorul de care am pomenit, si in capat, fie in caldarea Vistisoara, fin in Racorele.
De la limita padurii trasul incepe sa urce voiniceste, pantele sunt mai inlinate insa si privelistile din ce in ce mai frumoase.
Cu toate ca traseul la un moment dat porneste pe versantul estic, am hotarat sa tinem linia matematica a crestei fermecati de privestile de pe o parte si alta a muchiei.
Vremea a fost superba, doar cateva rafale de vant din cand in cand.
Pe masura ce urcam, muchia se ingusteaza si devine mai accidentata, iar dupa ce trecem de vf Piatra Rosie alegem sa coboram spre est spre a evita o prtiune ceva mai dificila in continuarea linie matetematice a crestrei. Nici coborarea nu afost f lejera, insa pana la urma reusim sa ajungem in curmatura Racorelelor pe la 16.30. Cu toate ca am iesit mult de pe traseu, privelistile de cae am reusit sa ne bucuram au meritat tot efortul, mai ales bucatile de coborat.
Dupa o mica pauza in curmatura am coborat, atat cat am putut de repede spre lacul si valea Vistisoara. Nici coborarea spre lac nu e chiar asa de lejera, insa nu vreau sa-mi inchipui cum ar fi urcarea si cu ceva bagaje in spate...
Cam 40 min pana la lac, in ca o pauza- de poze si ceva dulce si am pornit la vale. Era ora 17.30 iar pe semnul gasit mai aveam 3h pana in sat la Vistisoara (!). Traseul de aici e foarte bine marcat, insa lipseste cu desafarsire, sunt doar semnele de marcaj insa fara poteca...fiecare pe unde crede. Marcajul coboara in dreapta vaii, pe versantul estic pana in valea propriu zisa, unde apoi coboara impreuna cu firul apei.
Asa cum scria cineva intr-un mesaj recent despre vale, e una din cele mai frumoase din Fagaras. Foarte salbatica, destul de stransa iar in portiunea finala, caldarile si spectacolul crestelor din jur e fantastic.
Zambetul si voia buna ne-au disparut rapid cand am intrat in padure si am gasit haosul si distrugerile de acolo. E destul de greu de povestit si chiar si fotografiat gradul in care a fost distrusa padurea acolo. Sunt practic fasii de padure de pe cei 2 versanti care au fost smulse cu tot cu pamantul ce le sustineau si date in vale. De aici a inceput "distractia" de care relata si Cristi.
Dupa cele cateva ore deja la activ, traseul pe vale a fost chiar prea mult. Poate daca am fi fost ceva mai adihniti si nu chiar asa de presati de noapte, poate nu ni s-a fi parut atat de greu, insa in conditiile de atunci....
Si ca sa fie meniul complet mai adaugam si 4 km de drum forestier.
Oricum, pe la 10 eram la drumul forestier ce face legatura cu complexul de la Sambata, la 11 la masina si pe la 12 in Sibiu.
Tura a fost extraordinara, privelistile de care am avut parte le-am gasit deja loc langa cele mai frumoase imagini pe care incerc sa le pastrez in minte, iar faptul ca finalul a fost condimentat cu aventura pe vale, e ca un bonus spre aducere aminte.
P. S. In incercarea de a ajunge cu succes la vale mi-am pirdut unul din betele telescopice. Are cineva un bat singur care-i plange prin casa dupa vreun frate? Daca da, da-ti rogu-va un semn.
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI - Caldarea Sambetei  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Valea Sambetei  
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI - Satul Sambata De Jos  
Muntii FAGARASULUI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Pestera Comarnic-Cantonul Silvic Comarnic-Poiana Betii-Compl.Turistic Crivaia

 



There are no comments for this message
Login or register to comment