Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Horatiu Campian <h...@yahoo.com>
Date: Thu, Jul 9, 2009, 11:43 am
Subject: Re: [a] RT creasta Fagarasului in 24h
Felicitari si de la mine si Roxana. Sunteti tari, am citit cu sufletul la gura tot raportul si simteam ca traiesc si eu momentele de agonie si extaz... Un adevarat omagiu adus celor mai semeti dintre muntii nostrii, o incercare curajoasa de lupta cu natura si, in acelasi timp, cu propriile limite. Cu siguranta tura voastra este o provocare, o manusa aruncata pe care multi (inclusiv noi) se vor repezi sa o ridice. Doar ca pentru a raspunde unei asemenea provocari e nevoie de multa munca, antrenament si calire atat fizica dar mai ales psihica. Iar toate acestea vor contribui cu siguranta la ridicarea nivelului sportului montan in Romania, alaturi de provocari vechi (Maratonul Piatra Craiului, Carpathian Adventure) si noi (Bucegi 7500). Pe scurt, un pas mare atat pentru voi cat si pentru cei care vor avea o provocare in plus peste care sa treaca.

Bineinteles ca, la fel ca si in cazul turei voastre de anul trecut, se vor gasi voci frustrate care sa arunce cu noroi. Dar atunci stau sa ma intreb: de ce se escaladeaza Fisura Albastra intr-o zi si nu in vreo 3 zile cu 2 bivuacuri in perete? De ce se parcurge pestera Cetatile Ponorului in 4 ore si nu in 7 zile ca pe vremuri? De ce performanta in alte domenii nu e hulita, ci doar in domeniul mersului pe munte? Oare simt unii care au tras 5 zile cu rucsacii imensi in spate ca acum sudoarea lor nu mai are valoare? Nu este adevarat, motivatiile mersului pe munte sunt nenumarate si personale iar satisfactia acestei activitati nu se masoara neaparat cu cronometrul. Sunt convins ca protagonistii acestei ture, precum si altii, stiu inca sa aprecieze o seara cu prietenii la gura cortului, la o sticla de vin si cantand din chitara. De asemenea stiu sa se bucure de spectacolul unic al crestelor, sa imortalizeze amintirile in poze si, mai ales, sa protejeze toate
acestea. Si garantez ca nu se va intampla sa gasiti resturi ale trecerilor lor, in comparatie cu muntii de gunoaie si conserve care inca troneaza in locurile de campare si care cu siguranta nu au usurat micutii rucsaci de 5 kg ai unor montaniarzi mai sportivi.

Asa ca, indiferent daca aceasta tura reprezinta ceva ce si-ar dori cineva sa faca sau nu, performanta si munca acestor oameni este de admirat.


Cele mai sincere felicitari,
Horatiu


--- On Thu, 7/9/09, Alin TANASE <alin.tanase@alcatel-lucent.ro> wrote:

From: Alin TANASE <alin.tanase@alcatel-lucent.ro>
Subject: [a] RT creasta Fagarasului in 24h
To: "Alpine_tm" <alpine_tm@yahoogroups.com>, "AlternativeTM" <alternativeclimb@yahoogroups.com>, "Alpinet2k" <alpinet2k@yahoogroups.com>
Date: Thursday, July 9, 2009, 10: 18 AM

Salut!

We-ul trecut mi-am implinit un vis ce s-a nascut acum aproape 1an de zile.

Am parcurs intreaga creasta a Fagarasului de la Turnu-Rosu pana la vf

Comisu cu retragere pe valea Sebesului intr-un maraton neintrerupt de

86km timp de 24 ore.

Povestea turei o gasiti aici:

http://gianinalin. blogspot. com/2009/ 07/fagaras- 24h-5iul. html

Alin.
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI - Satul Turnu Rosu  
Muntii FAGARASULUI - Sebesul De Jos  
Muntii FAGARASULUI - Valea Moasa Sebesului  
Muntii FAGARASULUI - Sebesul De Sus  
Muntii FAGARASULUI - Valea Sebesului  
Muntii FAGARASULUI - Varful Comisu  
Muntii FAGARASULUI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


There are no comments for this message
Login or register to comment