Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: partheniu cezar <c...@yahoo.com>
Date: Mon, Nov 9, 2009, 4:27 pm
Subject: [a] RT Ullandhaug-Hinnaberget 07.11.09
RT Ullandhaug-Hinnaberget 07.11.09

Motto: Padure padure, nebuna/In fiecare noapte cu luna/Voi rataci fara tinta agale/Ca o frunza manata de vant pe potecile tale.

Tare mult a trecut de cand nu am mai iesit pe munte. Acum doua saptamani am calcat ultima data pe pietrele seci in plimbarea la Preikestolen. We trecut am avut doar o iesire la Muzeul Petrolului din Stavanger (cred ca de fiecare data cand ajungi aici gasesti ceva nou si il recomand tuturor celor care au ocazia sa vina in Stavanger). Cu pregatirea unui proiect am avut ocupate zilele de vineri si sambata din we asta. Totusi sambata la 16.00 m-am hotarat sa ies putin pe afara pana la turnul Tv de pe dealul Ullandhaug. Asa ca am plecat din camin si in 5 minute am intrat in gradina botanica si pe partea cealalta a ei am inceput sa urc prin padurea de molid spre turn. Am gasit niste poteci nemarcate si in vreo 10 minute de balaurit am iesit fix la platoul aflat la 136 de metri altitudine. Aici am admirat cercul de pietre ce arata istoria zonei si elementele importante (de retinut numele original al orasului, Stafangr) reunite intr-un fel de Stonehenge local.
Am urcat pana la etajul doi al turnului pentru niste peisaje faine si apoi am pornit putin spre sud spre o zona de pajiste. Inca era lumina si am zis sa ma plimb mai departe. Pe tot felul de alei si poteci am continuat prin padure pana m-am lamurit ce era acolo: un fel de parc in padure foarte inalta in care aleile nu fac decat sa te dirijeze si nu strica deloc peisajul. Nici macar stalpii de lumina nu deranjeaza, ci dimpotriva infrumuseteaza peisajul. La un moment dat am dat de un lac unde se spune ca exista niste soparle-vampiri (amatoare de sange). Era putin crepuscul si am plecat mai departe spre Hinna. Pe la 17.00 m-am hotarat sa ma intorc fiindca se intunecase complet. Chiar daca nu stiam exact locurile, potecile si aleile m-au scos exact la una din intrarile in gradina botanica si la 17.50 am ajuns inapoi in camin.

Zona e foarte faina si mi-am spus ca voi reveni aici in momentele in care vreau sa ma detasez de problemele zilnice.
Mai jos aveti si cateva poze ca sa va convingeti.

Ture faine prin paduri linistitoare!
Cezar Partheniu

http://outdoors.webshots.com/album/575458859kUejWD
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.



There are no comments for this message
Login or register to comment