Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Emi Cristea <e...@yahoo.com>
Date: Tue, Oct 12, 2010, 8:02 pm
Subject: [a] Hai s-o facem ... la Curmatura Zarnei
25 septembrie 2010 - Let`s Do It Romania

Un jurnal: http://emi.floaredecolt.org/2010/10/24-26-septembrie-2010-hai-s-o-facem-la-zarna/

----
Emi Cristea,
Proiectul ALPINET, Brasov
emi@alpinet.org
http://www.alpinet.org
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii LATORITEI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Vidra-Curmatura Vidrutei-Virful Minaileasa Mica-Virful Minaileasa Mare
Traseu: accesibil, dificil iarna Marcaj: parţial bandă roşie Durata: 3-3½ ore



Pornind de la Vidra, ne îndreptăm spre sud pe drumul ce coboară spre şoseaua de contur a lacului Vidra, apoi pe această şosea pînă la intersecţia cu drumul care merge la Voineasa. Părăsim şoseaua de contur şi ne îndreptăm pe drumul de tip forestier (în curs de asfaltare) ce urcă prin pădurea de molid spre Curmătura Vidruţei (est). La serpentina de la jumătatea drumului (1435 m alt.), vom scurta traseul urmînd un drum de tractor ce însoţeşte pîrîul Vidruţei.

Urcăm pe acest drum însoţiţi de liniştea tainică a pădurii de molid pînă la cotul de 90° pe care îl face Vidruţa, venind din sud. Din acel punct vom urca direct în Curmătura Vidruţei prin zmeuriş, avînd ca reper marginea pădurii situată la nord de vasta tăietură de pe Muntele Dosul Noptesei. Din Curmătura Vidruţei (unde putem să ajungem de altfel şi pe şosea) ne îndreptăm spre vest, urcînd prin pădure pe o potecă largă ce dă apoi într-un drum de tractor. În această zonă întîlnim şi marcajul bandă roşie. După aproape o oră de urcuş prin pădure, ieşim în golul alpin Mînăileasa sub Vîrful "La Releu" (1750 m). Ocolim prin est acest vîrf şi ne îndreptam spre Vîrful Mînăileasa Mică. După ascensiunea acestui vîrf străbatem o mică şa (1808 m) şi ajungem pe Vîrful Mînăileasa Mare unde ni se deschid privelişti deosebite spre nord şi vest.

De aici există posibilitatea coborîrii în Voineasa peste Culmea Runculeţ (vezi şi traseul nr. 4) sau în Cataractele Lotrului, pe poteca marcată cu bandă galbenă ce coboară prin bazinul pîrîului Şteflea. Dacă ne reîntoarcem în Vidra, putem realiza un circuit pe un drum mai scurt, respectiv pe poteca ce coboară direct peste Plaiul Hoţilor, pornind de ,,La Releu" direct pe culme în jos, sau coborînd pe drumul pe care am urcat pînă la linia de înaltă tensiune şi apoi urmînd poteca ce coboară pe sub aceasta spre Vidra. Semnele marcajelor aproape au dispărut.


 



There are no comments for this message
Login or register to comment