Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Cosmin Andron <c...@gmail.com>
Date: Wed, Jul 13, 2011, 3:59 pm
Subject: [a] Re: intrebare Creasta Cocosului - m-tii Gutai - locuri de campare
Traseul SPRE creasta este o poteca si drum forestier si iar poteca. Creasta nu e traseu proriuzis de alpininsm. Ajung la ea pe un platou iar poteca obisnuita e direct perpendiculara pe directia crestei.


- Creasta se poate parcurge de la un capat la celalat fara probleme daca esti confortabila in teren similar. Parcurgerea crestei nu necesita coarda. Poti incepe (cum stai cu fata la creasta) din partea dreapta si merge pana in estremitatea stanga. Intrarea se face printr-o bresa evidenta in creasta - nu exact la extremitatea dreapta dar aproape de ea.

Intoarcerea se poate face pe aceeasi linie sau, alternativ, se poate cobora pe la un cablu fix inainte de a ajunge la extremitatea stanga.


- Daca nu mergi cu masina poti ajunge la Creasta luand orice autobus cu destinatia Sigeht sau Borsa de la autogara de langa gara CFR. Cobori la 'Hanul lui Pintea' pe culmea pasului Gutai - autobusul va face aici un popas mai lung. Pe partea opusa cladirii Drumurilor si podurilor este o parcare cu un parapet de beton. Poteca este chiar peste parapetul de beton, prin padure. Poteca este evidenta.

Daca mergi cu masina ai doua optiuni - fie pe la Hanul lui pintea (vezi mai sus) fie prin Cavnic (drumul aici e mai lung).

- Hanul lu pintea e la aprox 20 - 20 si ceva de KM de Baia Mare asa ca daca vrei sa campezi o poti face fie la Creasta sus pe platou (insa aici nu ai apa decat mai jos pe poteca), fie la baza Crestei (ai si apa si lemne) fie oriunde pe drum intre Han si Creasta.

Alternativa este sa campezi in apropierea statiunii Mogosa sau Suior la care se poate ajunge usor de la Creasta insa s-ar putea sa fie mult prea multa lume si galagie.

In Baia Mare nu exista camping si chair daca ar exista sunt mult prea multe locuri frumoase chiar in afara orasului in care iti poti pune cortul.

Daca doresti sa petreci ziua in BM si sa campezi undeva inainte de Creasta o varianta ar fi sa pleci seara din Baia Mare spre Baia Sprie si sa campezi in Zona Mogosa - max 15km din Baia Mare si autobuse frecvente. daca ai masina mergi pana la Han si campeaza dupa ce ai intrat pe poteca spre Creasta, intr-o poiana.

De la Han pana la Creasta faci cam 1h - 1h jumate

Distractie placuta,
Cosmin


--- In alpinet2k@yahoogroups.com, Iulia Bucurescu <iulia_bucurescu@...> wrote:
>
> Salutare tuturor,
>
> Pt. ca nu reusesc sa gasesc excesiv de multe informatii pe internet, as vrea si eu sa aflu mai multe despre traseul spre / pe creasta Cocosului din m-tii Gutai. Se poate face creasta matematic sau doar se ajunge in zona crestei cumva?
>
> De asemenea as mai dori niste sugestii unde se poate campa fara probleme in zona. Prin zona inteleg undeva intre Baia Mare si locul de pornire spre creasta Cocosului, fiind in plan si o vizita turistica in centrul istoric al orasului. Exista vreun caping prin zona sau vreo cabana cu poienita??? Pun si eu intrebari stupide, dar daca nu am fost nicoodata acolo imi imaginez toate variantele!:))
>
> Multumesc anticipat pt. sugestii si raspunsuri,
> Iuliana
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii GUTAI - Varful Gutai (1443)  
Muntii GUTAI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


There are no comments for this message
Login or register to comment