Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: partheniu cezar <c...@yahoo.com>
Date: Wed, Jul 24, 2013, 1:15 pm
Subject: [a] Fw: [carclujuniversitar] Cioban inarmat in Fagarasi
Forwarded Message -----
From: Hermann Laszlo <laszlo.hermann@gmail.com>
To: carclujuniversitar@yahoogroups.com
Sent: Tuesday, July 23, 2013 1: 04 PM
Subject: [carclujuniversitar] Cioban inarmat in FagarasiA
Salut,

pe scurt: un cioban si-a tintit pusca de vanatoare direct spre mine cand m-am apropiat de o stana situata chiar langa poteca marcata. Nu a tras, nimeni nu a patit nimic. Toata povestea si detaliile le gasiti in romanul de mai jos.

Sambata, 20 iulie 2013 am coborat de la Balea Lac spre Balea Cascada prin Valea Doamnei impreuna cu un prieten. In apropierea stanei situate deasupra limitei padurii (deasupra cascadei), aprox 45.618611, 24.597846 eu mergem in fata si colegul meu in spatele meu. La aproximativ 30 metri inaintea stanei am observat ca ciobanul iese din stana cu o pusca de vanatoare in mana, la inceput doar tinea in mana si apoi a luat-o la ochi si a tintit direct spre mine. M-am oprit, am stat nemiscat vreo doua secunde timp in care am schimbat cateva vorbe scurte cu colegul meu. Dupa vreo 2 secunde de stat nemiscat am ridicat mainile si ciobanul a coborat pusca si a dus-o inauntra la stana. Apoi am continuat drumul nostru pe poteca care trecea fix langa stana, iar ciobanul ne-a asteptat cu voie buna, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. A

(eu, pe ton glumet): - Buna ziua! Ce faceti cu pusca aia, domnule?
(ciobanul, aproximativ cu aceste cuvinte) - Apai au venit niste turisti, m-au intrebat cat costa branza si apoi au scos sprayul lor. Apai m-am dus inauntru, am scos pusca de sub pat si vezi ce s-au speriat, m-au amenintat ca vin chiar cu politia.
(colegul meu): - Da' cartuse aveti?
(ciobanul) - Cartuse nu, gloante avem.

Am mai schimbat cateva vorbe goale, am mangaiat porcii si am plecat mai departe. Doar apoi ne-am dat seama ce s-a intamplat.

Inainte de ajunge la Balea Cascada ne-am intalnit cu alti doi ciobani mai in varsta si vreo 4 magari care transportau alimente. Le-am zis ca colegul lor ne-a amentintat cu pusca, dar ei au negat ca ar avea pusca. Le-am zis ca am vazut ca are, a tintit spre noi, atunci cel batran s-a infuriat foarte mult (nu pe noi, parea ca toata situatia asta l-a enervat). Parea ca o sa-l certe foarte urat pe tanarul de la stana. Cu asta - din pacate - am si renuntat sa depun plangere la politie.

Va rog sa distribuiti acest mesaj sa afle mai multi, cineva sa-l trimita pe Alpinet si pe Carpati.org ca eu nu sunt membru la acele liste.

Daca ati avut sau ati auzit de cazuri similare va rog sa-mi dati stire la laszlo.hermann@gmail.com.

Carari insorite,
Laci.
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI - Strunga Doamnei  
Muntii FAGARASULUI - Strunga Ciobanului  
Muntii FAGARASULUI - Vf. Vanatoarea Lui Buteanu  
Muntii FAGARASULUI - Valea Doamnei  
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI - Satul Sambata De Jos  
Muntii FAGARASULUI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


A photo [Not found]

An article Muchia Zanoagei, Fagaras, submitted by edmond butyka -
IMG_5341 Ne doream de mult o iesire la "gol" alpin; dupa o minunata plimbare in muntii Tiblesului, un weekend in care coechipierii au participat cu brio la un maraton bike, se anunta vreme frumoasa in zona crestelor. Alegem muchia Zanoagei. Apropierea frumoasa... marea de noroi din drumul forestier de pe valea Vistea Mare (rupt de ape aproape complet in cateva locuri)...vegetatia deasa de pe piciorul Zanoagei...noaptea...atmosfera placuta. A doua zi, dupa un somn foarte scurt, dar profund, incepem urcusul. Marea de jnepeni ne da mult de furca. Crestele se dezvaluie privirilor noastre si ne umplu inimile de bucurie. Lasam in urma primele varfuri. ...si ne indreptam privirile catre urmatoarele. ...

A trail [Not found]There are no comments for this message
Login or register to comment