Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: HERMANNSTADT <r...@alpinet.org>
Data: Joi, 19 Feb 2004, 7:21
Subiect: @ Primul schior roman campion mondial
pustiul, a deprins, ca multi altii, tainele schiului in cantonamentele
clubului sportiv scolar soimii sibiu... felicitari!

LIBERTATEA:

http://www.libertatea.ro/index.jsp? page=newsletter&mid=870&aid=63111

Primul schior roman campion mondial
La doar 16 ani, Alexandru Barbu a rescris istoria schiului alpin din tara noastra. El este, de sambata, primul roman campion mondial la acest sport. Nascut si crescut la Sibiu, Alexandru Barbu a cucerit medalia de aur in proba de combinata alpina a juniorilor mici, in cadrul Campionatelor Mondiale de schi rezervate acestei categorii de varsta. Competitia s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, in localitatea slovena Maribor. Romanul a acumulat 344, 98 puncte in clasamentul general, gratie ocuparii locurilor 4 la coborare, 6 la slalom special si 11 la slalom urias, acestea fiind cele trei discipline care compun respectiva proba. Deoarece aceasta editie a fost prima la care s-a intocmit un clasament pentru combinata alpina la juniori mici, Barbu e, practic, primul campion mondial al acestei probe. "La Maribor, Alexandru a reusit sa termine toate probele, ceea ce adversarii lui nu au reusit. Mai mult, in clasamentul comun, al juniorilor mici si al celor mari, el a ocupat!
locul 20 la combinata alpina, ceea ce este un rezultat remarcabil. E o performanta deosebita, o promisiune pentru schiul romanesc, mai ales ca Alexandru mai are doi ani de juniorat", a declarat Alexandru Wagner, directorul tehnic al Federatiei Romane de Schi si Biatlon.
Articol de: Andrei Constantinescu


MONITORUL DE SIBIU:

http://brasov-monitorul.ro/sibiu/html/index_rubrica_local.php3

Fara surprize

Cupa Consulatului German si-a desemnat cistigatorii
Schiorii de la CSS Soimii si-au taiat, si in acest an, partea leului

Ca de obicei, la mijlocul lunii februarie, Pirtia Oncesti din Paltinis a gazduit si-n acest an o noua editie a Cupei Cosulatului German la schi. Competitia s-a bucurat de un real succes, participarea fiind extrem de numeroasa, iar organizarea ireprosabila. Cele mai multe clasari pe podium au apartinut sportivilor legitimati la CSS Soimii, care nu le-au lasat nici o sansa adversarilor. Inclusa pentru prima data in competitie, cursa de snowboard s-a bucurat si ea de un real succes in rindul participantilor. Lider detasat La categoria celor mai mici sportivi, destinata schiorilor nascuti intre 1995 si 2000, cel mai rapid a fost Lorin Bogdan, nepotul deputatului Nicolae Nan. Desi a concurat alaturi de sportivi mai experimentati decit el, micutul de cinci ani si jumatate, legitimat la CSS Soimii, a trecut primul linia de sosire, cu timpul de 39 de secunde. "Sint foarte mindru de el. Face mai multe sporturi si le face foarte bine. Sint un bunic fericit. Ii voi da 100 de euro pentr!
u a- si cumpara clapari noi si inca 100 pentru ca pleaca la Insbruck, la antrenamente", spune deputatul. La categoria sa de virsta, Lorin, care este pregatit de fosta campioana nationala Bianca Munteanu, i-a devansat pe Alexandru Mitea (39, 12 secunde) si pe Stefan Borcea (45, 59 secunde). In competitia feminina, prima a trecut linia de sosire Francesca Hossu (39, 28 secunde). Le-a devansat clar pe urmatoarele doua sportive clasate pe podium, Andreea Barbir (46, 88 secunde), si Cristina Cotoara (48, 98 secunde). O mama fericita Norica Gligorea este o obisnuita a lumii sportului sibian. Lucreaza la Hotelul Cindrel, locul in care majoritatea formatiilor de club din Sibiu se cazeaza pentru traditionalul cantonament de pregatire. Simbata, a avut mari emotii. Cele doua fiice ale sale, Iris si Tania au concurat si ele. "Am avut niste emotii groaznice. Vineri seara am si plins. Tania avea niste emotii foarte mari, care mi s-au transmis si mie. In timpul cursei am avut inima cit un puri!
ce. La final, eram cea mai fericita mama", spune Norica. Atit Iris, ci
t si Tania s-au impus la categoriile lor de virsta. La feminin, copii nascuti intre 1993 si 1994, Iris Gligorea (1: 11, 33 minute) a fost urmata in clasament de Andreea Patarau (1: 16, 47 minute) si de Andreea Croce (1: 19, 39 minute). La masculin, la aceeasi categorie de virsta, cel mai rapid a fost Victor Magureanu (59, 78 secunde). Pe pozitiile doi si trei s-au clasat in ordine Cosmin Denea (1: 03, 17 minute) si respectiv Patrick Bojan (1: 04, 44 minute). Soimii in frunte La categoria de virsta copii nascuti intre 1990 si 1992, victoriile au apartinut sportivilor legitimati la CSS Soimii. La feminin, Tania Gligorea s-a impus cu timpul de 57, 22 secunde, in timp ce in competitia baietilor, cu timpul de 48, 45 secunde, Marcus Clenci a trecut primul linia de sosire. La final, cei mai fericiti erau antrenorii. "E un sentiment placut sa vezi ca sportivii pe care ii pregatesti sint pe cea mai inalta treapta a podiumului. Inseamna ca muncim cu folos. Este rodul muncii depuse de tot colectivu!
l tehnic al scolii", spune Bianca Munteanu, antrenoare la CSS Soimii. La feminin, pe doi s-a clasat Cristina Sim (58, 93 secunde), iar pe trei, Teodora Braniste (1: 02, 19 minute). In competitia baietilor, al doilea loc pe podium a fost acontat de Remus Pais (58, 90 secunde), in timp ce, pe trei s-a situat Octavian Tirnovean (1: 10, 65 minute). Batalie mare Una dintre cele mai disputate curse s-a desfasurat la categoria de virsta baietii 15-19 ani. In cele din urma, la capatul unei curse palpitante, primul a trecut linia de sosire Andrei Grosaru, care a inregistrat timpul de 48, 25 secunde. A fost urmat la patru zecimi de secunda de Tiberiu Natea. Ultimul loc pe podium i-a revenit lui Critopher Hermann (59, 50 secunde). La feminin, cea mai rapida a fost Maria Cismas care a oprit cronometrele dupa 52, 80 secunde. Pe podium, a fost urmata de Ana Lazar (53, 63 secunde) si de Irina Mirescu (59, 48 secunde). Suprematia Biancai Dupa ce anul trecut a pierdut titlul la mica distanta, in 2004,!
fosta campioana nationala Bianca Munteanu si-a luat revansa la catego
ria 20-29 de ani. A trecut prima linia de sosire, cu timpul de 48, 25 secunde, obtinind totodata si cel mai bun rezultat din competitia feminina. "Nici nu mai stiu de cite ori am cistigat. De cite ori am participat m-am impus. Mai putin anul trecut, cind am pierdut titlul la mica distanta". In finala categoriei, Bianca le- a devansat pe Ioana Bera (51, 97 secunde) si pe Diana Chirita (55, 00 secunde). La masculin, lupta pentru cel mai bun timp l-au dat fii a doi profesori de schi. Pina la urma, s-a impus Radu Nan (46, 78 secunde). Pe locul secund l-a urmat Dan Lasita (47, 20 secunde). Ultimul loc pe podium i-a revenit lui Iulian Fagetan (50, 45 secunde). La ultima categorie de virsta, peste 30 de ani, cel mai rapid a fost Octavian Mirescu (54, 91 secunde). A fost urmat de Ion Gligorea (55, 31 secunde) si de Liviu Clenci (55, 60 secunde). Distractie la snowboard Pentru prima data in istoria Cupei Consulatului German, anul acesta, pe linga cursele de schi s-a introdus in program si o c!
ompetitie de snowboard. A prins foarte bine la public, care a venit intr-un numar destul de mare. La feminin, cea mai rapida a fost Anca Dumitrescu (43, 20 secunde). A fost urmata in ordine de Liana Fluieras (44, 18 secunde) si de Raluca Marginean (46, 30 secunde). La masculin, cel mai rapid a fost Vlad Trimbitas (37, 97 secunde). I-a devansat la mare lupta pe Iulian Fesan (38, 22 secunde) si pe Lucian Fesan (39, 10 secunde). Johannis spectator In acest an, primarul Sibiului s-a aflat la Paltinis doar in calitate de spectator, dar si pentru a imparti premii cistigatorilor. "Anul acesta n-am mai participat pentru ca n-am avut timp sa ma pregatesc. Am fost la Paltinis doar de doua ori, cite o ora. Mai mult de atit, am fost si foarte ocupat", spune primarul Johannis. Petrecere de trei stele Dupa concurs, seara, la Hotel Cindrel a avut loc, ca-n fiecare an, o petrecere in toata regula. Cei peste 100 de sportivi si organizatori au creat o atmosfera placuta. "Toata lumea s-a simtit bin!
e si, ca de obicei, au promis ca la anul o sa ne intilnim iarasi", spu
ne Norica Gligorea. Premii valoroase Ca de obicei, la finalul competitiei n-au lipsit nici premiile care au fost destul de consistente. Invingatorii au primit din partea sponsorilor telefoane, cartele, obiecte de imbracaminte si nu in ultimul rind cupe si diplome.

Articol de: Cristi FLOREA
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii CINDREL (CIBIN) - Barajul Lacului Oasa Mica  
Muntii CINDREL (CIBIN) - Partia De Schi  
Muntii CINDREL (CIBIN) - Varful Oncesti  
Muntii CINDREL (CIBIN) - Statiunea Paltinis  
Muntii CINDREL (CIBIN) - Varful Paltinei  
Muntii CINDREL (CIBIN) - Comuna Poiana Sibiului  
Muntii CINDREL (CIBIN) - Sub Varful Guga Mica  
Muntii CINDREL (CIBIN) - Capatul D.f.  
Muntii CINDREL (CIBIN) - Poiana Stanii Cindrelu  
Muntii CINDREL (CIBIN) - Varful Cindrel  
Muntii CINDREL (CIBIN) - Saua Cindrel  
Muntii CINDREL (CIBIN) - Poiana Oncesti  
Muntii CINDREL (CIBIN)  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii