Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Adrian Negoita <a...@computerland.ro>
Data: Joi, 14 Oct 2004, 18:22
Subiect: Re: @ Valea Morarului
Eu zic ca nu sunt probleme de orientare la intrarea pe vale. Am facut-o de vreo 3 ori din 1995 pana acum, ultima data in septembrie 2003. Singura confuzie pe care o poti face este sa intri pe Valea Bujorilor care este ceva mai spre Valea Cerbului desi este greu de presupus ca te vei gresi in felul asta.
Vreme faina!
Adrian Negoita
http://adriannegoita.tripod.com
http://adriannegoita.eu.alpinet.org/
----- Original Message -----
From: Silviu
To: alpinet2k@yahoogroups.com
Sent: Thursday, October 14, 2004 6: 00 PM
Subject: @ Valea Morarului



Sunt ceva probleme la intrarea in vale, adica legata de orientare?
Poate fi confundata cu vreun valcel de prin apropiere? Multumesc
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.

Alte mesaje din aceeaşi discuţie:
SubiectAutorData
 @ Valea MoraruluiSilviu14 Oct 2004
   Re: @ Valea MoraruluiAdrian Negoita14 Oct 2004
   Re: @ Valea MoraruluiDinu Mititeanu14 Oct 2004
     Re: @ Valea MoraruluiAlexandra Proca15 Oct 2004

Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  
Muntii BUCEGI - Valea Bujorilor  
Muntii BUCEGI - Valea Morarului  
Muntii BUCEGI - Valea Cerbului  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Tura la Varful Omu, înscris de Ileana Bocanciu -
Prima acţiune din an, organizată de Asociaţia de Turism Chindia a devenit deja tradiţională. În primul sfârşit de săptămână după revelion, cei care vor să-şi încarce bateriile şi să mai scoată din toxinele acumulate în timpul sărbătorilor, aleg să urce în Bucegi, unii chiar până la cota maximă, Vârful Omu. Mai multe amanunte în cele ce urmează: Perioada: 05-07 ianuarie 2007 Participare: Mihai Radu, Nelu Tamaş, George Matei, Bogdan Drăgoi, Gigi Nedelcu, Maria Nedelcu, Geo Badea, Oana Dărîngă, Nini Porojan, Gianina Porojan, Cătălina Posta, Ioana Dragomir, Marius Prundaru, Florin, Ana-Maria Braşoveanu, Lucia Bondilă, George Stăncescu, Lia Georgescu, Bogdan Georgescu, Ileana Bocanciu Desfăşurare: Vineri 05 ianuarie 2007 S-a plecat dimineaţă cu maşinile, pe echipe: George cu Mihai, Bogdan şi Tamaş, Gigi cu Maria, Oana şi Geo, Nini cu Gianina, Cătălina, Ioana şi Ileana, Marius cu Florin, Ana-Maria şi Lucia cu o maşină a hidrocentralei, George Stăncescu ne-a prins...

Un traseu:
Satul Simon-Valea Lui Lamba-Mt. Plesa
MASIV: BUCEGI
TRASEU: SAUA STRUNGA- POIANA GUTANU- MUNTELE PLESA (PLEASA)- SAT SIMON (parcurs in iunie 2003)
DURATA: 4-5 H
MARCAJ: BANDA ROSIE
Saua Strunga este un nod important pentru potecile din Bucegi. Noi am parcurs traseul venind de la cabana Padina, dar se pot face si alte combinatii.
Din Saua Strunga coboram pe sub abruptul Muntelui Strungile pe poteca marcata cu banda rosie si cruce rosie. Inainte de a cobori din sa, vedem in stanga creasta nordica a Leaotei. De la Saua Bucsa se adanceste Valea Bingaleasa (granita intre Bucegi si Leaota). Dupa mai putin de 30 minute de la plecare marcajul cruce rosie coboara spre stanga. Nu exista indicator, marcajul este aplicat pe pietre, dar este clar. Poteca banda rosie continua pe directie generala nord, coboara de-a coasta, a la longue, traverseaza cateva vai seci si o fasie ingusta de padure (locul este foarte frumos). Dupa fasia de padure intram intr-o poiana cu stana. Din poiana intram iar in padure, coborand mai accentuat. Iesim in Poiana Gutanu (dreapta, fata de sensul de mers) si vedem in dreapta potecii indicatorul care ne spune ca pana in saua Batrana mai sunt 2: 30 h pe marcaj triunghi rosu. Reintram in padure, pentru scurt timp. La iesirea din padure poteca se bifurca. Ramura din dreapta, nemarcata, coboara spre valea care se adanceste in dreapta noastra. Noi mergem inainte, pe poteca mai lata. Trecem pe langa o cabana forestiera; pe un perete sunt aplicate si marcajele. Trecem peste sau ocolim un mic varf, intram pentru cateva minute in padure si ajungem intr-o alta poiana de unde triunghiul rosu pleaca spre stanga (exista indicator) pentru a cobori la Moieciu de Sus. Noi mergem inainte si reintram in padure. Poteca este foarte clara si se mentine pe muchia muntelui Plesa (Pleasa). Dupa 2- 2: 15 h de la despartirea de triunghiul rosu, am pierdut deja mult din altitudine si vedem in dreapta noastra casele din satul Simon. Coboram versantul din dreapta noastra si mergem prin spatele curtilor pana intr-un drum secundar. Cotim dreapta si ajungem imediat in strada principala, insotita de raul Simon, pe care il traversam pe un podet. Vedem un indicator, util pentru cei care parcurg traseul in sens invers; indicatorul spune ca pe triunghi galben se ajunge la Varful Omu in 7h, iar pe banda rosie se ajunge la Cabana Padina in 5h. Pana la soseaua principala mai sunt cca 6 km.
Exista autobuze care circula zi- lumina pe traseul Moieciu de Jos- Brasov.

 



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii