Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Codruta <c...@braila.astral.ro>
Data: Marţi, 25 Ian 2005, 0:13
Subiect: [a] EvZ - Povesti vinatoresti
Va invit sa urmariti si comentariile de pe forum.

Codruta

http://www.expres.ro/editorial/? news_id=177223

In urma cu trei luni, Maiestatea Sa Juan Carlos I, regele Spaniei, a venit sa vineze in zona Baraolt-Oituz, judetul Covasna. La plecarea suitei regale, Carpatii romanesti erau mai saraci cu noua ursi, un lup si un mistret. In total, 11 animale. Atunci, organizatiile ecologiste nu au avut retineri in a-l taxa pe suveranul spaniol: "Pentru noi nu e rege, e macelar!".
Zilele trecute, Maiestatea Sa Adrian Nastase, regele neincoronat al gainilor ouatoare si neouatoare, conte de Tartasesti-Cornu si Mare Protector al tribului spagaiotilor din Romania, a descins in padurile judetului Bihor, cu pusca la picior. Bilantul: 23 de mistreti facuti una cu pamintul intr-o singura zi. Dublu si ceva fata de cit doborise intreaga suita a regelui Spaniei. Daca Juan Carlos a fost numit "macelar", cum ar trebui sa i se spuna lui Adrian Nastase?
Un episod atit de singeros developeaza si citeva trasaturi definitorii ale unor personaje.
Minciuna lui Nastase. Pe 8 decembrie, cu patru zile inainte ca poporul roman sa-l haituiasca la vot asa cum haituieste el dobitoacele padurii, presedintele PSD a comunicat milioanelor de telespectatori, cu o voce spasita: "Ma gindesc foarte serios daca o sa mai merg la vinatoare". Teribil de serios s-a mai gindit: dupa exact 38 de zile, el a impuscat 23 de mistreti in doar citeva ore!
Cruzimea lui Nastase. Ca sa tragi asa, in nestire, in vinatul care e ingradit intr-un tarc, asta da cruzime! Psihologic, ar putea fi inrudita cu lacomia stringerii de averi ori cu pasiunea infinita pentru tablourile valoroase.
Viclenia lui Tiriac. I-a lasat pe superbogatii sai invitati din strainatate sa impuste mai mult decit el. El si-a ales, discret, o ripa mai putin avantajoasa. Ce era mai important pentru el: citi mistreti doboara sau cite contracte incheie in jurul festinului vinatoresc?
Beizadeaua Tiriac jr. Urmasul magnatului arata, inca o data, ca nu intimplator a intrat in ceata drogurilor. Pur si simplu, atita poate el sa faca. Desi celebrul sau tata a incercat sa-l introduca in cercuri selecte, Natafleata al familiei a mai contabilizat un rateu. A tras in nestire, dar n-a impuscat nimic.
Curajul lui Ilie Sirbu. Dupa ce o vinatoare asemanatoare l-a tintuit in spital saptamini in sir, cu o zona sensibila devenita si mai sensibila, tatal Dacianei Sirbu s-a infiintat din nou printre pusti de toate calibrele. Daca, Doamne fereste, raminea si fara al doilea...?
Smecheria lui Ilie Sirbu. Pe cind era ministru al agriculturii, i-a daruit lui Tiriac un imens domeniu de vinatoare. Acum alearga dupa mistreti si fredoneaza cintece vinatoresti pe domeniul facut cadou.
Smecheria lui Nastase. Fara acordul fostului prim-ministru, terenul de la Balc n-ar fi ajuns niciodata in posesia lui Tiriac. Pe cit punem pariu ca pe Nastase il vom regasi, in anii urmatori, pescuind in Delta Dunarii, invitat de Bittner? Ori se va da cu barca la Histria, pe domeniul lui Iacobov? Sau, cine stie, va alerga dupa dropii in Insula Mare a Brailei, alaturi de Culita Tarita?
Dar nici o grija: Nastase nu va pune niciodata pariuri riscante. Ii sint mult mai folositoare cele cu Tiriac, cel mai iubit dintre romanii Andreei Marin!

George CARTIANU


--
"Let me know, at least, that she'll try
Then she'll be a true love of mine"

www.nuclearinfo.ro
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BIHOR - Mt. Cornu Ponita  
Muntii BARAOLT - Varful Piatra Baraolt  
Muntii BRETCU-OITUZ - Orasul Covasna  
Muntii BRETCU-OITUZ - Mt. Plisu Covasnei  
Muntii BRETCU-OITUZ - Dealul Oituz Izvor  
Muntii BRETCU-OITUZ - Pasul Oituz  
Muntii BIHOR  
Muntii BARAOLT  
Muntii BRETCU-OITUZ  
Muntii SEMENIC si Munceii NEMANULUI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii