Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Thomas <t...@treximco.ro>
Data: Luni, 7 Feb 2005, 9:26
Subiect: [a] RT de-o zi in Bucegi (+ un nou foisor de vanatoare aparut)
Plecam doi din Bucuresti, cu Acceleratul inghetat de 07: 18. Cristina si eu, plus o pereche de schiuri:) Dupa Ploiesti se vad deja Bucegii superb in soare, un cer senin cum n-am mai prins demult.
In Predeal sarim intr-o masina care ne-a scutit de 8 km de tropaiala pe soseaua ce leaga Predealul de Rasnov si asa ajungem in imparatia de basm a padurii. Gerulet tare, cu toate ca era soare. Inaintam pe poteca taiata in zapada mare, Cristina pe jos, eu pe schiuri. Pana in Diham opresc de enshpe ori la poze, vremea e superba. La Mama Oara - casa plina:) Pe langa grupul de copii cu care venise un prieten, erau si multi militari veniti la o bere/tuica/vin.
Cabana Diham s-a deschis de o saptamana, are 40 locuri in camere cu 3 si 4 paturi, geamuri termopane, cald si bine, baie in fiecare camera. Costa 150.000 lei/persoana/noapte; mancarea e la fel de buna si la preturile cu care Mama Oara ne-a obisnuit (35.000 ciorbita buna, 40.000 mamaliguta cu branza de burduf si smantana...etc.) Asa ca va recomand cu caldura sa ii calcati pragul, caci Dihamul a renascut:)

Am luat-o apoi spre Azuga (eu), Cristina urmand sa se intalneasca cu cineva in Gura Diham. Depasesc grupul de copii care urma acelasi traseu prin Valea Grecului, fac o gramada de poze (www.thomas.eu.alpinet.org) si videoclipuri de pe Varful Grecu catre minunata panorama a Bucegiului, Piatra Mare si Baiului, apoi inchid legaturile, scot pieile de foca si, bineinteles, freeride prin padure pana in Azuga. Zapada pulver foarte buna, nici n-am simtit copacii din zapada.

Absolut superba zona si v-o recomand cu caldura daca vreti sa faceti ture combinate sau vreti un traseu scurt si spectaculos de ajungere din Diham spre Valea Prahovei.

Bafta si o saptamana buna,
Thomas(Cip)

P. S. Cine zicea ca nu se mai vaneaza ursii din foisor la nada? Pe Valea Grecului, din noiembrie (cand am fost ultima oara) si pana acum a "inflorit" pe stanga vaii (intr-un loc unde se stie ca trec ursii de obicei, chiar noi am intalnit doi) un nou foisor la inaltime, folosit foarte de curand (se vedeau urmele de curatare proaspete) si nada pusa pe partea cealalta a vaii. Cine vrea poze, sa le ceara pe personala.
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI - Varful Grecu  
Muntii FITIFOI (PREDEAL) - Predeal - Valea Joitei  
Muntii FITIFOI (PREDEAL) - D.N. 73A Predeal - Piriul Rece  
Muntii DIHAM - Sub Varful Diham  
Muntii DIHAM - Valea Grecului  
Muntii DIHAM - Azuga  
Muntii DIHAM - Predeal - DN73A  
Muntii BUCEGI - Cabana Diham  
Muntii BUCEGI - Saua Baiului  
Muntii BUCEGI - Cabana Gura Diham  
Muntii FITIFOI (PREDEAL)  
Muntii DIHAM  
Muntii BUCEGI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii