Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Gabriel Petrica <g...@yahoo.com>
Data: Luni, 23 Mai 2005, 0:03
Subiect: [a] Curatenie pe Muntele Tampa - la final
Ieri 21 mai am fost norocosi. Vreme buna, nu prea cald, nu prea racoare. Membrii C. A. R. E. au fost prezenti la datorie; din pacate doar din cateva licee au aparut oameni. Unii au mai dezertat pe drum... altii ne-au impresionat ramanad si facand treaba pana la capat. Pe unii copii i-am vazut chiar si azi [duminica] in Piata Sfatului venind sa vada ce se intampla in continuare.

Au fost stranse gunoaiele din cateva zone ale Muntelui Tampa. Spre bucuria tuturor putem spune ca Tampa este totusi un munte curat, dupa ce grosul a fost strans anul trecut. In total s-au adunat vreo 100 de saci... o parte din ei au fost coborati ca si anul trecut cu telecabina. Multumim pentru ajutor celor de la telecabina.

Duminica de dimineata sacii au fost dusi cu o masina pusa la dispozitie de primarie pana in Piata Sfatului. Aici vasnicii aparatori ai domeniului public imbracati ca ultimii luptatori din trupele de comando incearca sa o cam intoarca... cum ca nu avem chiar ce harti trebuie... nu am prea priceput exact care era problema lor.... Omul de primarie a pus insa mana pe telefon si a rezolvat-o. In sfarsit ceea ce trebuiau sa vada brasovenii inca de anul trecut [cand din pacate birocratia a fost mai mare] au vazut in acest weekend. Sortimentele au fost cam aceleasi... genti, papuci de tot felul, radiouri, cabluri, bujii si alte articole de expozitie... plus bineinteles peturi, harti si conservaraie. De la ora 10 pana la ora 13 au fost impartiti fluturasi, pliante referitoare al aceasta actiune, au fost "create" afise cu diferite mesaje acolo pe loc, a fost explicata actiunea celor care pareau dispusi sa asculte. Unii oameni au fost impresionati, altii iritati ca stricam imaginea
orasului cu asemenea gunoaie... am primit chiar recomandari de genul - mai bine plantam flori in Piata Sfatului decat sa aducem gunoaiele astea aici. Unii s-au oprit si au pastrat distantza.... altii au trecut in graba cu mana la nas... nu le-a prea placut mirosul realitatii. Din pacate presa desi a fost anuntata... nu a onorat cu prezenta decat in mica masura... din cate am vazut eu o televiziune plus un ziar local. Eh... daca ar fi fost cu scandal... Probabil daca iar aveam probleme cu politia era altceva... asa... doar o priveliste si un miros aiurea... nimik interesant!
La ora 13.00 masina celor de la salubritate, punctuala, a aparut si rapid am incarcat gunoaiele, au dat si ei putin cu matura si totul a ramas luna in urma noastra... asa cum ar trebuii sa ramana in urma oricarui om normal!

Desi mereu autoritatiile sunt cam pe langa, in acest caz trebuie sa dau o nota de zece primariei Brasov, care prin intermediul domnului Razvan Pribeanu a asigurat o buna desfasurare a acestei actiuni. Omul chiar s-a implicat si fara ifose....adica s-a putut vorbi cu dansul de la egal la egal... Daca ar fi mai multi oameni care sa se implice asa... altfel ar sta lucrurile.

Multumim tuturor celor implicati... sa speram ca la anu vom putea spune ca nu mai are sens o astfel de actiune! Daca nu.... vom trece la editia a III-a... fiindca Tampa e totusi in mijlocul orasului!



Gabriel Petrica

Membru C. A. R. E Brasov
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii