Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Alfasoft <a...@alphanet.ro>
Data: Duminică, 30 Apr 2006, 8:05
Subiect: [a] Taul Stiol la 03 0ct. 2002 , in timpul buldoxzeririi de catre "ctitorul Gavrila Grec", primarul de-atunci al orasului Borsa
Foto/comentarii L. P. Goja Baia Mare *imagine de pe prima terasa nordica a vf. Gargalau, spre nord/se crease deja treasul drumului lung de 1, 5 km prin aria protejata, colt stinga sus, din Saua Stiol spre lac, se vede fundul ras cu lama buldozerului in vederea adunarii arocamentului/stratului vegetal in diguol lung de 60 m, inalt de 1, 2 m precum si santul de evacuare din colt dreapta sus, se schimbase deja sursa naturala de alimentare, afluindu-se suplimentar un piriu ce vine dinspre Saua Gargalau, fara a tine cont de aluviunile antrenate natural si sansele de colmatare succesive, jnepenisul de pe malul sudic fusese partial submers si avea sa sucombe o data cu triplarea suprafetei luciului de apa prin artificializare.
Dupa o lupta inegala cu mafiotii politicianist-administrativi si indiferentele inst. ale statului, incapabile sa se constituie parte vatama *(tardiva exceptie DS Bistrita, implicat in cauza abia in toamna lui 2005) si sa solicite instantei dovedirea & pedepsirea autorilor, implicit refacerea lacului/zonei la standardele initiale, pe cheltuiala faptasilor, la 25 04 2006 recursul la dosarul 1822 a fost...aminat pt. 23 mai, vinovatul care crezuse pina acum ca ma voi plictisi si voi renunta, pe de alta parte sperase ca procurorii/judecatorii o sa-l scoata basma curata la "comanda politica de sus", isi angajeaza avocat iar DS Bistrita trebuie sa prezinte inscrisuri tehnico-stiintifico-financiare doveditaore...

Intre timp, din dorinta eliminarii steguletelor rosii pe probleme de mediu, Sulfina Barbu & Co declara pe banda rulanta parcuri nationale/naturale, arii protejate, monumente ale naturii fara a verifica starea de fapt a zonelor/agresiunile silvice, cinegetice etc. Trbuie neaparat ca minim 13, 5 % din suprafata tarii sa fie integrate parcurilor nationale/naturale... Nu e deloc rau, dimpotriva, e chiar salutar, cu conditia ca totul sa nu tina de tipica noastra mimare/facatura lipsita de acoperitoare fapte. Deocamdata starea ariilor protejate/parcurilor nationale/naturale /monumentelor naturii nu o sustin pe d-na minsitru demonstrind ca totul tine de intentional-declarativist-popmpos-triumfalist, ca foarte multe alte lucruri de pe la noi.

Sa traiti bine ca sa ma puteti contrazice cu succes, constatind ca lucrurile *(legate de natura/mediu macar) intra intr-o europeana/daca nu si universala normalitate!

Mai mult ca sigur ca v-am plictisit cu povestea Taului Stiol demarata, total impotriva optiunilor mele, in oct. 2002 dar...nu eu sunt de vina pentru faptul ca in Romania de azi poti intra cu tancul in monumentele naturii pentru ca dupa aceea, timp de 4 ani sa-ti vezi de afaceri linistit d=fara sa te priponeasca & pedepseasca nimeni!

Retorica ma-ntreb cit jnepenis/molizi etc. vor cadea prada picnicurilor de pe intreg cuprinsul tarisoarei noastre de 1 Mai muncitoresc? Nu doar in arii protejate, parcuri naturale & nationale? Dar oare citi dintre vinovati vor fis stopati/prinsi/pedepsiti contraventional/penal de care rangeri/politia comunitara/jandarmi si, dupa caz, de justitie?

Fiti seriosi, chestiile aste cu natura sunt doar mofturi ale verzilor, mi-a spus-o de la obraz un bahic procuror jovial...
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BISTRITEI - Valea Bistritei  
Muntii BISTRITEI  
Muntii RETEZAT  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii