Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Radu Serban <r...@alpinet.org>
Data: Marţi, 24 Iul 2007, 9:02
Subiect: [a] Impreuna pentru Natura
http://www.evz.ro/article.php? artid=315183
Elevii pot castiga premii salvand natura
24 Iulie 2007

Tinerii pasionati de ecologie pot participa si in acest an la concursul "Impreuna pentru Natura".

Lansat in 2004, ca o competitie nationala pentru copii, s-a desfasurat pe parcursul mai multor etape, in principalele ecoregiuni ale tarii, si a reusit sa motiveze 4.000 de elevi, pe perioada vacantei de vara.

Concursul, care se desfasoara in sapte etape regionale, una nationala si una internationala, contine trei probe. Una de ecologizare, in care timp de o ora fiecare echipa aduna deseurile din perimetrul unui parc natural, o alta teoretica si artistica si o a treia de comportament in natura si orientare turistica.

La fiecare etapa regionala vor participa echipele scolilor din zona. Fiecare etapa acopera patru sau cinci judete. Scolile, la randul lor, participa cu o echipa formata din 11 copii. Fiecare echipa trebuie sa aiba un capitan, un slogan, o mascota si un ideal pentru care lupta. Etapele regionale vor avea echipe castigatoare, care vor reprezenta ecoregiunile in finala nationala.

Datorita concursului s-au realizat relatii de colaborare intre tineri, s-au infiintat pana in prezent 160 de cluburi ecologice in scolile de pe teritoriul tarii si s-au creat retele de comunicare si colaborare intre cluburi si autoritati, institutii specializate, companii a caror politica se axeaza pe dezvoltare durabila, personalitati si presa.

Copiii care fac parte din cluburile ecologice participa periodic la toate actiunile organizate de Ecosophia: intalniri, seminarii, excursii, tabere, chiar si la schimburi de experienta cu alti copii din zone diferite ale tarii sau strainatate.

--
Ginduri bune,
Radu Serban
__________________________________________________
http://www.scouts.ro




http://www.ecosophia.ro/regulament_concurs.html
REGULAMENT CONCURS

La fiecare etapa regionala vor participa echipele scolilor din zona, respectiv fiecare etapa acopera 4 / 5 judete.

Conditii de participare:

ATENTIE! PENTRU A PUTEA PARTICIPA LA CONCURS, COPIII TREBUIE SA FACA PARTE DIN CLUBUL ECOLOGIC IMPREUNA PENTRU NATURA INFIINTAT IN SCOALA LOR SAU COPII MEMBRI AI ALTOR CLUBURI ECOLOGICE PARTENERE ALE CLUBURILOR IMPREUNA PENTRU NATURA

Echipa: a. formata din 11 elevi, cu varste cuprinse intre 7 si 15 ani.
b. are nume
c. are capitan de echipa
d. are un slogan
e. are o mascota

Sugestie: In echipa trebuie sa existe un destept, un puternic, un invatat, un filozof, un curajos, un smecher, un strateg, un impaciuitor, un visator, un harnic si capitanul care sa-i conduca pe toti.

[...]

http://www.ecosophia.ro/calendarul_evenimentelor.html

[...]

5. 11 iulie 2007, a treia etapa a concursului Impreuna pentru natura! - eco-regiunea Oltenia (judetele: Gorj, Valcea, Dolj, Olt, Prahova) - etapa se va tine in Parcul National Cozia cu participarea Buila Vanturarita si a Parcului Defileul Jiului.

6. A patra etapa a concursului Impreuna pentru natura! - eco-regiunea Moldova, (judetele: Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui) etapa se va tine in Parcul National Calimani, cu participarea Parcului Natural Vanatori Neamt, a Parcului National Ceahlau si a Parcului Natural Putna Vrancea.

7. A cincea etapa a concursului Impreuna pentru natura! - eco-regiunea Mures (judetele: Mures, Sibiu, Brasov, Covasna, Harghita) - etapa va avea loc in Parcului National Cheile Bicazului Hasmas, cu participarea Parcului National Piatra Craiului si Parcul Natural Bucegi.

8. A sasea etapa a concursului Impreuna pentru natura! eco-regiunea Ardeal (judetele: Bihor, Cluj, Alba, Bistrita, Maramures, Salaj, Satu Mare, Hunedoara) etapa se va tine in Parcul Natural Apuseni cu participarea parcului Natural Muntii Maramuresului, Parcului National Muntii Rodnei, Parcului National Retezat si Parcului Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina.

9. A saptea etapa a concursului Impreuna pentru natura! eco-regiunea Banat (judetele: Timis, Caras-Severin, Arad,) etapa va avea loc in Parcul National Semenic Cheile Carasului, cu participarea Parcului Natural Lunca Muresului, Parcului Natural Podisul Mehedinti, Parcului National Cheile Nerei- Beusnita Parcul National Domogled-Valea Cernei, si a Parcului Natural Portile de Fier

10. Finala pe tara a concursului Impreuna pentru natura! - judetul Suceava - vor participa echipele castigatoare la etapele regionale.

11. Etapa internationala a concursului Impreuna pentru natura! Judetul Maramures vor participa echipele din Ungaria, Moldova, Bulgaria, Croatia, Germania, Austria, Italia si echipa castigatoare a etapei nationale din Romania.
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Muntele Stevia-Gura Plaiului-Pietrele Albe

 



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii