Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: ARIN <a...@gmail.com>
Data: Miercuri, 6 Feb 2008, 10:59
Subiect: [a] despre povestea din Ceahlau
Buna, tuturor,

Dupa cum stiti, in legatura cu povestea din Ceahlau Ministrul Mediului vrea sa ia atitudine; in sensul asta avea, acum 6 zile, programata o intalnire cu PreaFericitul (care intalnire nu stiu daca a avut loc - dar parerea mea personala e ca ministrii NU ar trebui sa se intalneasca cu toti shpagarii care incalca Legea ci "doar" sa fie FERMI in aplicarea ei - ma rog...!)

Dat fiind ca vor exista presiuni imense sa NU se aplice corect Legea in cazul Ceahlau (ci doar "sa se intre in legalitate" - si am spus la intalnirea de la Minister ca URASC aceasta sintagma, pt. ca ea inseamna doar sa se dea avizul retroactiv, NU sa fie daramate chestiile ilegale si NU sa fie pusi sa plateasca la greu autorii ilegalitatilor) eu cred ca ministrului i-ar fi de folos sa constate ca exista si "suport" din partea a cat mai multe persoane, in problema asta.
Deci parerea mea e ca ar fi cat mai BINE daca ar primi cat mai multe "scrisori de suport".

Ca sa va mai "largiti imaginea" in cazul Ceahlau, va redau mai jos un schimb de mesaje, pe o alta lista.

Codruta

===

Cristi (18.01.2008)
:
"Un bun prieten mi-a semnalat chiar acum aparitia acestui comunicat semnat de "Secretariatul Centrului Eparhial Iasi":
http://www.comunicatemedia.ro/detalii_comunicat.php? id=9844

Dati un forward si catre Coalitia Natura 2000. Va rog sa-l cititi cu mare atentie. Pregatim si noi un comunicat, speram ca astfel sa se mai limpezeasca premizele intalnirii dlui ministru Korodi cu patriarhul Daniel.
Evident, daca aceasta intalnire va fi acceptata de Cel Mai Fericit patron lumesc peste "creatia lui Dumnezeu", mai ales de cand a primit certificat de necolaborare cu Securitatea din motive de dosar disparut la moment binecuvantat.
As zice asadar ca e mare lucru sa fii bine placut nu doar lui Dumnezeu ci si unor instante cat se poate de terestre - daca nu cumva si subpamantene! - care vegheaza la bunul mers al treburilor, conform programului prestabilit.
Cu energie reimprospatata, dupa intalnirea de azi de la MMDD
--
Codruta (18.01.2008)

"Poti sa ma BATI - ca eu NU inteleg de CE trebuie sa existe "discutii" atunci cand se incalca Legea - si mai ales intre un Ministru si ala care incalca legea!!! - daca imi amintesc bine, cu puicutzele de pe Centura (care nu fac decat sa presteze un "serviciu";) nu "discuta" nimeni, le baga la bulau si le pune sa plateasca amenzi! la fel, si cu mos Ghio, care fura o gaina sa-i dea
babei Floarea ceva sa puna in oala!!! Eu in locul lui Korody n-as "discuta" NIMIC!!!
Oricum, e remarcabil ca macar ministrul asta, cat de cat a pus problema, ca ailalti dinainte... neam!!!
Komunikatul ala e o facatura savanta combinatie intre parti de adevar care prin omisiuni sau / si repere de timp modificate dau o MAAAARE minciuna!
Si in plus, sa va spun eu ceva (C, poti sa confirmi sau nu): amaratii aia de calugari NU traiesc in cotetzul ala de termopan ci TOT la subsol!
Casoiul e pastrat intact, curat si uscat pt... chefurile to'arashilor "de sus", "di la Stapanire"... >:)
Astfel incat...:-pp"
---
Cristi (19.01.2008):

"Problema acolo e foarte simpla dpdv legal dar extrem de complexa politic. Toti fac un dans pe sarma. O sa ma scuzati ca fac o prezentare succinta fara sa intru in prea multe detalii documentarea exista, dar nu stau s-o verific acum ca sunt pe fuga):
1. PSDistii au intrat primii in scena, dand OK-ul la vremea respectiva. Piesa cea mai la vedere (dar si cea mai slaba) a fost Speranta Ianculescu, ministrul mediului, aflata pe ultimii centimetri de mandat in 2004. 'Greii' PSD asteptau insa in culise, mai retrasi un pic. Si l-as cita aici doar pe Valer Dorneanu, care avea o functie interesanta la vremea respectiva: presedinte al Camerei Deputatilor. Toti au fost pomeniti in calitate de "ctitori" la slujba de sfintire a hotelului popesc chiar de mitropolitul Daniel. Retineti data: 6 august 2007! Daca va aduceti aminte, patriarhul Teoctist abia murise, pe 30 iulie. Asta nu l-a impiedicat pe mitropolitul Daniel - la acea ora si loctiitor de patriarh - sa transpire in fruntea unui sobor de preoti si inalti ierarhi pe Ceahlau ca sa dea girul si legitimitatea unei constructii ilegale. In jocul de sah pe teme imobiliare in care s-a angrenat BOR, miza acestei constructii este enorma. Ca sa folosesc dialectul confesional, as zice ca e "piatra din capul unghiului" pe care maestrii in inginerii imobiliare din BOR spera sa n-o mai clinteasca nimeni.
2. PD-ul a preluat apoi (prin elicopterele internelor lui Blaga) stafeta de la PSD (elicopterele armatei lui Ioan Mircea Pascu). Anchetele jurnalistice de la vreme respectiva - 2004 si 2005 - au aratat ca pilotii nici nu aveau autorizatie de acces intr-o arie protejata. Poate ca mai edificatoare ar fi ancheta asupra documentelor de zbor, cele pe care ar trebui sa se bazeze orice ridicare in aer a unui aparat, mai ales militar: destinatia, durata, scopul deplasarii etc.
3. A venit acum randul PNL-ului sa-si prezinte obolul in fata Intaistatatorului Daniel. Mitropolia si Patriarhia joaca acest joc la efort minim. Constructia a fost terminata, urmeaza doar finalizarea unor mizilicuri (alimentare cu apa, centrala termica, energia electrica etc). Plus, desigur, montarea imenselor antene pentru organul mass-media al BOR (postul "Trinitas";). Pentru BOR e suficient acum sa ramana in expectativa si doar sa actualizeze dosarele de urmarire operativa a 'pacatosilor' politici. Vlad Marcoci, ca sef al CJ Neamt si de filiala PNL, este extrem de vulnerabil: PSD, cu toate luptele interne, e traditional puternic in Neamt iar PD-L il are in frunte pe Pinalti, care abia asteapta sa-i intoarca o anumita palma. Si in caz ca oricare dintre acestia misca in front, doar ii va intarata putin unii impotriva altora pe cei flamanzi de voturile poporului. Biserica stie sa-si faca treaba, cel putin in Moldova, cu un electorat mai dezinformat si mai pauper. In 2004 preotii au facut clar campanie pro-PSD in biserica, chiar la liturghie, si cativa - stiindu-se ascultati doar de "prostimea" locului - chiar au mentionat ca o fac la "indemnul parintesc al Inaltului" (sinonim de jargon bisericesc pentru Mitropolit). Am asistat chiar si eu, discret, la astfel de 'predici'. Pastrez dovezile pentru vremuri mai grele:).
Ma limitez totusi cu informarea voastra la aceste 3 puncte. Cat despre soarta calugarilor de acolo, n-as vrea sa vorbesc (deocamdata!) ca sa nu pun in pericol niste oameni care n-au nicio putere in fata voii inaltilor ierarhi ai BOR, cei CU sau FARA dosare la CNSAS...
Toate bune! Si nu uitati o vorba pe care am auzit-o din gura unui batran si incercat duhovnic (culmea! vietuitor candva al acelorasi locuri): "Faceti crucea mare ca Satana-i batrana!". Si mai ales sa fim cu atat mai atenti cand Satanei ii casuneaza sa se disimuleze in straie preotesti.
PS: Ministrul Korodi are tot sprijinul nostru! Suntem putini dar nu tocmai de lepadat, zic eu. Sper sa evalueze cat mai corect si la adevarata scara miza jocului in care a intrat de partea legii. Va avea multe de infruntat, stiu asta. Si mai sper sa nu-i tremure genunchiul si sa nu-i transpire palma pe palos cand orcii vor iesi din cuptoarele lui Saruman:)... "
---

Cornel (20.01.2008):

"E clar! data fiind situatia descrisa se impune sa intreprindem ceva concret si fara sa dureze pre mult!
Acu ma gandesc la o pozitie generala a ong-urilor de mediu care sa l sustina pe ministru sa poata inchide gura preafericitului, pozitie trimisa si presei nu doar ministrului astfel ca prin intermediul presei sa ajunga la urecile slefuite ale BOR-ului.
Cred ca in acest caz ar trebui doar un acord din partea celor care sustin aceasta pozitie si nu coordonate etc, pt ca acest mod va avea tendinta sa lungeasca transmiterea comunicatului!
Poate ca sunt propuneri si modalitati de actiune mai eficiente, dar mie acum asa imi debiteaza cerebelul.
Ia cineva ia initiativa sa stabileasca un nmod de actiune coerent? ma gandesc la Codruta, Cristi, Radu si altii."
---
Lucian (20.01.2008):

"Pentru 'dosar', una din declaratiile sefului de atunci a Garzii de Mediu Neamt, pe care am circulat-o si eu la vremea respectiva...
in Cotidianul din 23.09.2006:

<<Mitropolia Moldovei da cu tirnacopul intr-o gura de rai
http://www.cotidianul.ro/index.php? id=7133&art=17979&cHash=44f825f4d5

"Acum nu mai putem face multe. Din cite stiu eu, acolo s-au carat materiale de constructie cu elicopterul. Daca s-ar darima, ele ar putea avea un efect si mai nociv asupra mediului decit constructia insasi. Plus ca, fiind vorba despre biserica, e greu de gasit oameni care sa demoleze", spune Constantin Pavel. "In ultima instanta, am decis sa stringem surubul la utilitati, ca sa dam un exemplu pentru cei care mai au de gind sa construiasca in arii protejate",
specifica reprezentantul Garzii de Mediu Neamt.>>
----

Cristi (20.01.2008):

"Legat de Constantin Paval (nu Pavel, cum mai aparea in presa): nu ne incalzeste cu nimic ca si-a dat demisia in urma a numeroase si insistente demersuri ce au urmat constatarii unor grave disfunctionalitati (premeditate!) a GM Neamt, legat tot de niste cazuri din Ceahlau. Eu as fi vrut sa fie tras la raspundere si expus, nu sa i se lase o portita de scapare prin demisie.
Deocamdata n-avem pe 'constiinta' decat pe seful de post din Ceahlau (care s-a imbolnavit asa de rau ca a iesit la pensie), si pe Paval. Speram sa urmeze cineva de la SGA Neamt, poate si cineva din minister. Mai sunt si altii pe lista de sacrificare dar pastram surpriza pentru Paste si Craciun:)...
Ideea e insa ca sistemul e puternic virusat politic. Reusim inca foarte greu si foarte rar, desi situatia e extrem de grava, binecunoscuta si foarte vizibila.
De pilda, Paval era batut in cuie pentru ca era adus de PD si sustinut de Sulfina Barbu, care e tot din Neamt. Implicit si de Silvian Ionescu, seriful de cadre din PD (profesor de geografie, Paval e de fapt vicele filialei PD Neamt). Cei doi au fost informati in diverse si repetate randuri despre ce se intampla acolo. Nu s-a remediat nimic. Dimpotriva!
Nu e normal ca sa speculam sincopele, certurile si hachitele politicienilor ca sa putem pompa putin aer curat in 'plamanii' agendei de mediu din tara asta! Aici Cornel are mare dreptate. trebuie sa lucram la o strategie mai ampla, unde sa fim coerenti, prompti si solidari in actiune."
---
Ion (20.01.2008):

"De ce credeti ca apareau bisericile si manastirile ca ciupercile dupa ploaie, nu doar pe plaiurile mioritice ci si aiurea? Pentru ca diversi viteji cu dare de mana erau adesea prada remuscarilor pricinuite de mult sange nevinovat facut sa curga suvoaie prin luptele pe care le purtau.
Acu' vremile s-au schimbat intrucatva: "vitejiile" sunt mai putin la vedere, rezultatele mai putin fericite pentru neam, iar remuscarile sunt inlocuite de snobismul ce caracterizeaza intreaga haita despre care facem vorbire.
Rezultatele sunt totusi asemanatoare in planul material-pamantean. Maretia este data azi de numarul de termopane si bideuri, inaltimea jeep-ului, numar de incaperi, suprafete mancate cadrului natural celui mai virgin etc.
Ei bine, ca intotdeauna, parca hranindu-se din toata murdaria asta fertila ca un noroi de statie de epurare, se dezvolta si infloreste o chestie care clar, avea nevoie de un bun manager in ale businessului, evident fara dosar, ales si uns tocmai pe baza acestei referinte de maxim interes: om
de afaceri. Daca amaratii de credinciosi care-si zdrelesc genunchii prin bisericile si manastirile tarii batand matanii, ar putea sa inteleaga ce li se intampla..."
---

Acu, am sa va trimit o scrisoare pe care a trimis-o alta ONG.

Codruta


--
Puteti contribui cu 2% din impozitul pe venitul Dvs. la combaterea defrisarilor abuzive.
Detalii cont la:
www.arin.ro
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii CEAHLAU - Satul Ceahlau  
Muntii CEAHLAU  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii