Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Alfasoft <a...@alphanet.ro>
Data: Miercuri, 30 Apr 2008, 9:48
Subiect: [a] Turisti ramasi pe Valea Vaserului dupa ce o stanca a blocat linia ferata a mocanitei eMaramures 30 04 08
Turisti ramasi pe Valea Vaserului dupa ce o stanca a blocat linia ferata a mocanitei
29 aprilie 2008 16: 41: 04


Turistii care au urcat cu mocanita pe Valea Vaserului in cursul zilei de azi, 29 aprilie, au avut parte de o surpriza neplacuta, pentru ca au ramas blocati pe traseu din cauza unei stanci care s-a pravalit peste sine. Nimeni nu a fost ranit, potrivit primarului din Viseu de Sus, Vasile Ciolpan, insa turistii au fost nevoiti sa faca drum intors.

Incidentul le-a creat disconfort unora dintre turisti, chiar una dintre femeile aflate in mocanita precizand, intr-o interventie telefonica facuta postului de televiziune Realitatea, ca s-a stat cateva ore in tren pana la intoarcerea in gara. Ea a mai spus ca s-a stat in frig pe o vreme nu tocmai prielnica, pentru ca a suflat vantul si a plouat.

Primarul Vasile Ciolpan a precizat ca blocajul s-a inregistrat la kilometrul 14. O stanca a cazut peste linia ferata si a blocat traficul. Nimeni nu a stiut de incident deoarece in perioada sarbatorilor, nu s-a urcat pe Vaser. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Plecarea mocanitei din gara a avut loc in cursul diminetii, in jurul orei 8.30 - potrivit programului oficial, iar sosirea inapoi in Viseu de Sus era planificata pentru ora 16.30. Cu aproximativ o ora inainte, turistii au revenit de pe traseu fara insa sa isi mai atinga tinta: cabana Faina.

Stirea despre blocajul mocanitei a fost apublicata si pe site-ul firmei care administreaza traseul, insotita de doua imagini grupate sub titlul "Capriciile naturii". "Azi, din pacate trenuletul a mers pana la km 14 unde natura s-a dezlantuit si trenul turistic a trebuit sa se intoarca in gara", s-a precizat in anunt, fara sa se spuna cati turisti se aflau in mocanita. Realitatea TV a anuntat ca ar fi vorba de 200 de persoane.

Acesta a mai spus ca mocanita cu turisti s-a reintors in statia CF din Viseu de Sus. Firma ce are in administrare mocaanita a returnat turistilor banii pe bilete. Ne cerem scuze pentru acest inconvient insa cine vrea sa vizeteze salbaticia de pe Vaser trebuie sa se astepte la multe surprize. Echipe de muncitori au urcat pe Vaser si lucreaza la deblocarea caii ferate.

Foto: (c) ecotours.ro

Autor: Vasile Dale
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.



Comentarii
De Emi Cristea Administrator Alpinet - publicat Miercuri, 30 Apr 2008, 10:35
Noi am fost mai norocosi (sambata) si cu vremea si cu traseul.
Comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii