Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Codruta <k...@braila.astral.ro>
Data: Luni, 12 Mai 2008, 13:16
Subiect: [a] Fw: combaterea despaduririlor - anunt informal 2
Buna, tuturor,

In cadrul programului de combatere a despaduririlor, Asociatia ARIN va organiza, in 23 - 24 mai (data definitiva!:) un seminar la Bucuresti.

Prima zi va fi alocata unei intalniri intre reprezentanti ai ONG si alte persoane interesate, cu autoritatile implicate in problema.

A doua zi va fi alocata unor instruiri pentru ONG-isti si alte persoane interesate.

Pentru participantii din afara Bucurestiului ARIN va asigura cazare (in conditii de hostel sau hotel - o noapte - in cazuri exceptionale 2 nopti), masa si acoperirea a cel putin 75% din transport (tren clasa a II-a, in cazul transportului de noapte se admite cuseta, autobuz / microbuz, bonuri de benzina in conditiile legii).

In privinta participantilor din partea "societatii civile": evenimentul este adresat celor care doresc sa se implice in continuare in combaterea despaduririlor in principal pe doua cai:

- activism (sub diverse forme, se accepta chiar si cele mai "soft";)

- alternative economice pentru persoanele din zonele afectate (de la training pana la crearea de locuri de munca sau orice alt gen de proiecte de "dezvoltare comunitara";).

Anuntul "informal" este pentru ca sa stiti sa va pregatiti agenda de la sfarsitul saptamanii urmatoare - vom reveni mai tarziu cu un anunt "oficial" si cu agenda detaliata.

Seminarul se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Agriculturii (DGCSC) si cu Asociatia Terra Ecologica.

Codruta Nedelcu,
Director executiv,
Asociatia ARIN

---
"Let me, at least, to know that she'll try
Then she'll be a true love of mine".

Puteti dona 2% din impozitul pe venitul Dvs. pentru combaterea defrisarilor - detalii cont la www.arin.ro
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Voineasa-Hotel Lotru-Virful Gruiul Prejbutei-Saua Chica Lupului-Piriul Cararii-Voineasa
Traseu: uşor accesibil Marcaj: triunghi albastru din Şaua Chica Lupului Durata 4-5 ore



Circuitul prezentat în cele ce urmează poate fi urmărit cu privirea înainte de plecare de pe terasa complexului comercial din staţiune. Gruiul Prejbuţei este un vîrf împădurit pe flancul nordic, ce închide orizontul staţiunii spre est, iar Şaua Chica Lupului se află pe culmea dinspre sud, ca o largă adîncitură. Pornim de la hotelul ,,Lotru" şi coborîm şoseaua pînă la podul de beton de la intrarea în staţiune. Urmăm apoi şoseaua spre est, spre ieşirea din Voineasa, pînă în dreptul ultimelor case, unde soseşte din dreapta un pîrîu ale cărui aluviuni sînt reţinute de un baraj de beton. Din acest loc începem urcuşul pe muchie, pe o cărăruie largă, printre fagi şi mesteceni. Privind înapoi spre vest, în momentele de odihnă, vom putea admira deschiderea largă a văii Lotrului în acest sector, ca şi panorama staţiunii Voineasa. In ultimul plan se ridică silueta înaltă a Vîrfului Runculeţ. După aproape o oră ajungem pe piscul rotunjit, a cărui jumătate sudică, lipsită de pădure, este deschisă într-o pajişte înflorată.

De aici ne vom îndrepta spre sud, coborînd într-o şa, apoi vom începe urcuşul pe o potecă, prin pădurea de fag. Ne menţinem pe culme şi în curînd vom ieşi în şoseaua de culme Valea Măceşului - Ştefanu, la vest de Vf. Cireşu (1161 m), care este împădurit pe versantul nordic. Urcăm în continuare pe şosea, trecem pe lîngă un izvor aflat pe dreapta, mai jos de şosea, şi coborîm într-o mică şa. Versantul nordic, puternic fragmentat de pîrîul Larga, este acoperit de fag şi mesteacăn, pe alocuri şi de brad. Ocolim în continuare în urcuş uşor Vîrful Chica Lupului (1122 m), după care coborîm în Şaua Chica Lupului, unde o largă privelişte se deschide spre nord, spre vest şi spre sud.

De aici traseul urmează o potecă (marcată cu triunghi albastru, rar) ce coboară spre nord, trece pe lîngă un şipot, traversează Pîrîul Cărării şi se dispune pe malul său stîng. Pe măsură ce coborîm, poteca străbate o pădure de fagi mari şi carpeni, apoi coboară pe uliţa Cărării şi iese în şosea, de unde vom reveni în staţiune.


 



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii