Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: costescu bogdan <b...@yahoo.com>
Data: Luni, 28 Iul 2008, 15:44
Subiect: Re: [a] Despre o vale...
Buna ziua.
Administratia parcului multumeste pentru ajutorul acordat in sesizarea unor astfel de fapte. Atat sambata cat si duminica cei doi rangeri din Arges au fost in zona Brusturet. Din pacate nu au avut sprijinul Organelor de Politie de la Postul de Politie Dambovicioara (care ar fi trebuit sa-i insoteasca conf. Graficului de Patrulare nr. 358/23.05.2008) Rangerii au incercat sa-i scoata din zona situata in amonte de bariera iar dupa mai multe discutii in contradictoriu cu acestia, tinand cont ca cetatenii respectivi se aflau sub influenta alcoolului, le-au notat numerele de inmatriculare de la masini si au plecat. Urmeaza ca pana maine, cu ajutorul organelor competente, sa-i identificam pe proprietari si sa le intocmim P-V de contraventie la OUG 195/2005.
Am avea rugaminte ca in cazuri in care vedeti astfel de fapte sa anuntati Administratia Parcului la nr tel 0268223165 - va raspunde cineva de la Administratie sau de la Jandarmeria Montana ori la telefon 0730653747 - Bogdan Costescu cat mai repede posibil pentru a incerca sa-i oprim in zona respectiva.
Cu motociclistii este mai greu, mai ale ca nu au numere de inmatriculare. Numai bine,
Bogdan Costescu
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.

Alte mesaje din aceeaşi discuţie:
SubiectAutorData
 [a] Despre o vale...grig28 Iul 2008
   Re: [a] Despre o vale...costescu bogdan28 Iul 2008

Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Brusturet  


O poză:
Tristeţea apei, înscrisă de Viorel Borteş
Plimbare în Prăpăstiile Zărneştilor după multe zile de ger

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Voineasa-Valea Minaileasa-Runculet-Canton Padina-Curmatura Vidrutei-Valea Vidrutei-Lacul Vidra-Vidra
Traseu: nemarcat, accesibil, şosea pe cca 25 km. Durata: 5-6 ore



Deşi traseul se desfăşoară pe şosea, aflată în curs de asfaltare, merită să fie parcurs pe jos, pentru peisajul deosebit pe care îl străbate şi care n-ar putea fi savurat pe deplin din mersul rapid al maşinii. Pînă la Curmătura Vidruţei, drumul este comun cu cel al traseului nr. 3. Dar pentru a evita monotonia mersului pe şosea şi a scurta serpentinele drumului, mai sus de cantonul Nopteasa, în punctul unde şoseaua traversează pîrîul Mînăileasa, îndreptîndu-se spre nord-est, noi vom urca pe firul pîrîului pe un drum tractor printre cioate pînă în Curmătura Vidriţei.

Curmatura Vidruţei reprezintă nu numai cumpăna de ape dintre Valea Mînăileasa şi pîrîul Vidruţa, ci şi o importantă răscruce pentru drumurile turistice. In afară de cel pe care îl străbatem acum, vom întîlni un drum de tractor accesibil şi autoturismelor ARO cu tracţiune dublă, drum care uneşte Vîrful Mînăileasa Mică, situat la nord, cu Muntele Părăginosu şi culmea principală a Munţilor Latoriţei. Din Curmătură, avem privelişti deosebite spre est, unde se văluresc culmile joase ale munţilor din împrejurimile staţiunii Voineasa, iar dacă vom urca puţin spre sud, pe drumul de tractor, vom putea privi spre deschiderea depresiunii care adăposteşte lacul Vidra, iar în depărtare, spre vest, spre silueta rotunjită a munţilor Bora şi Miru.

In continuare, din curmătură, putem coborî direct în valea Vidruţei pe o cărăruie ce se continuă cu un drum de tractor care ne va scoate apoi în şosea, în marea serpentină situată la mijlocul distanţei dintre Curmătura Vidruţei şi Vidra. Apoi urmăm şoseaua pînă la intersecţia cu drumul de pe conturul lacului Vidra. De acolo ne vom îndrepta spre nord, intrînd după circa 1 km în staţiunea Vidra.


 



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii