Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Alfasoft <a...@alphanet.ro>
Data: Joi, 31 Iul 2008, 8:38
Subiect: [a] Alpinism Cupa Maramont eMaramures 31 07 08
http://emaramures.ro/stiri/stire.aspx? newsid=14949
CUPA MARAMONT Concurs de catarare pe Creasta Cocosului, 29 - 31 August 2008
18: 37: 21 30 iulie 2008
In perioada 29 - 31 August 2008 la Creasta Cocosului, in Muntii Gutai, va avea loc a sasea editie a concursului de catarare Cupa Maramont, organizat de firma Gamontec din Baia Mare. Ziarul electronic eMaramures.ro este partener media al competitiei, pe atat de spectaculoase, pe atat de periculoase.

La editia din acest an se revine la Creasta Cocosului, organizatorii dorind sa dea concursului un aer competitional inspirat de acum 20 de ani, dar si o noua sansa dezvoltarii alpinismului in Romania si atragerii de noi iubitori ai acestui sport. Ne dorim ca regula generala de la Cupa Maramont sa fie ca toti participantii sa se simta bine in inima muntelui.

Concursul din acest an nu va fi un concurs de catarare de dificultate, ci unul de alpinism clasic pe echipe.

Cupa Maramont este un concurs de catarare privat, la care pot participa sportivi pasionati, cu oarecare experienta, majori si care isi asuma pe proprie raspundere riscul ce poate aparea din cauza lor. In rest, organizatorii ofera securitate maxima si asistenta Salvamont. Ar fi de precizat ca pentru inscrierea in concurs nu se percep taxe.

Se premiaza primele trei locuri, atat la avansati, cat si la incepatori, indiferent daca echipa are componenta masculina sau mixta, iar daca se vor inscrie in concurs minim trei echipe feminine, acestea vor fi premiate separat.

Programul competitiei
VINERI, 29 August
Sosire participanti si inscrieri

SAMBATA, 30 August
09.00 17.00 Desfasurarea concursului
18.00 Festivitate de premiere

DUMINICA, 31 August
Program liber de catarare deschis si publicului larg

Reguli generale
Avand in vedere ca este o competitie privata, organizatorul Cupa Maramont isi rezerva dreptul de a avea propriul regulament de concurs si de a face modificari la fata locului in functie de diversi factori sau de starea vremii, dar fara sa lezeze spiritul de fair-play si fara sa favorizeze pe cineva anume.

Se vor inscrie echipe formate din cate doua persoane, care pot fi masculin, feminin sau mixt. Echipele mixte vor puncta in clasamentul masculin, iar echipele feminine separat. Se vor constitui doua categorii de concurs: avansati si incepatori.

In timpul afectat concursului, fiecare echipa va parcurge un numar cat mai mare de trasee alpine existente si propuse de organizatori, care vor fi punctate in functie de gradul de dificultate. Echipa care aduna cel mai mare numar de puncte in cele opt ore de escalada va fi desemnata castigatoare. Cu un minut inainte de expirarea celor opt ore, se poate intra in ultimul traseu propus.

Tehnica propusa va fi cea alpina, in care fiecare echipa va fi obligata sa parcurga traseul integral, putand folosi orice mijloace din alpinismul clasic. Se impune un echipament obligatoriu si unul optional.

Daca sambata vremea este rea, competitia se amana pentru duminica, cu eventualitatea scurtarii timpului de concurs.

Acces si cazare
Cu trenul sau cu masina pana la Baia Mare sau Sighetu Marmatiei, de unde se continua drumul, din autogara Baia Mare sau Sighet cu autobuzul sau cu masina pe DN 18, pana la Hanul Pintea Viteazul. De la Hanul Pintea Viteazul se urmeaza poteca marcata banda rosie, pana la Creasta Cocosului, circa doua ore de mers.

Pentru cei care prefera drumurile forestiere, de la Mina Suior se poate ajunge usor cu masina pana la baza Crestei Cocosului.

Exista doua posibilitati de cazare cu cortul: campare in poiana de sub Creasta Cocosului, in tabara de baza, unde este acces la lemne si apa, sau campare sus pe platou, unde va avea loc competitia, dar unde lemnele si apa trebuie transportate de jos.

Echipament necesar
Avand in vedere ca aceasta editie a Cupei Maramont se va desfasura in stil alpin, se solicita un echipament obligatoriu compus dintr-o coarda 50 m pe echipa, ghete catarare, ham omologat, minim 10 bucle echipate, casca de protectie, dispozitive de asigurare.
Echipament optional: magneziu, nuci, friend-uri.

Sponsori
MARAMONT, CASSIN Firma de echipamente de alpinism Italia, MAD ROCK Firma de incaltaminte de catarare SUA, VIBRAM lider mondial in talpi pentru incaltaminte sport Italia si nu in ultimul rand prietenii nostri de la RED BULL

Parteneri media
eMaramures.ro, revista Knox, Jurnalul National, Axa TV Transilvania, Televiziunea TL+, Kiss FM, National FM, Revista 24-FUN, Glasul Maramuresului, Graiul Maramuresului, Informatia Zilei, Uj Szo, alpinet.org, roclimbing.net, h2o.ro
Ziarul electronic eMaramures.ro va actualiza informatiile despre Cupa Maramont in permanenta, astfel incat toti cei interesati sa stie din timp orice date noi legate de competitie.
Autor: Meda Muntean
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii GUTAI - Varful Gutai (1443)  
Muntii GUTAI - Baia Mare  
Muntii GUTAI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii