Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Teodorescu Mihail <m...@yahoo.com>
Data: Sâmbătă, 21 Mar 2009, 14:53
Subiect: Re: [a] alte proiecte "turistice" care de fapt sunt tzepe!
Am uitat linkul:
http://www.freeimagehosting.net/uploads/62e6ed4ffb.jpg
________________________________
From: Teodorescu Mihail <mihaitzateo@yahoo.com>
To: alpinet2k@yahoogroups.com
Sent: Saturday, March 21, 2009 2: 43: 11 PM
Subject: Re: [a] alte proiecte "turistice" care de fapt sunt tzepe!


Iata aci o poza de pe langa cabana batrana facuta anu trecut prin mai unde se vad ceva trunchiuri de busteni si pe jos mult rumegus si urme de la prelucrarea lemnului de se face acolo.
Busteni doborati de vant in padure nu s-a obosit nimeni sa ii ia sa ii prelucreze ci ai stau acolo unde au cazut.
Aia ar fi cazul sa fie exploatati. (cei daramati de vant).

____________ _________ _________ __
From: ARIN <arininfo@gmail. com>
To: mediu@ngo.ro; alpinet2k@yahoogrou ps.com; salvati_padurea@ yahoogroups. com
Sent: Saturday, March 21, 2009 2: 07: 10 AM
Subject: [a] alte proiecte "turistice" care de fapt sunt tzepe!

"Statiune de schi" - in conditiile in care nici macar cele "cu traditie" nu merg bine! uite DE CE au vrut astia cu orice pretz sa ajunga la guvernare!!!

http://www.evz. ro/articole/ detalii-articol/ 844306/Masivul- Parang-in- vizorul-echipei- Ridzi-Udrea/

Bineinteles, defrisarile (inclusiv in arii protejate) - la ordinea zilii... >:

Codruta
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.

Alte mesaje din aceeaşi discuţie:
SubiectAutorData
 Re: [a] alte proiecte \"turistice\" care de fapt...Teodorescu Mihail21 Mar 2009
 Re: [a] alte proiecte \"turistice\" care de fapt...Teodorescu Mihail21 Mar 2009

Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Complexul Turistic Tudor Petrimanu-Stina Petrimanu-Saua Pietrile-Virful Puru-Cotu Zanogutei-Saua Stefanu-Canton Casaria-Podul Stefanului-Obirsia Lotrului
Traseu: accesibil, dificil iarna (nerecomandat) Marcaj: bandă galbenă, triunghi roşu Durata: 6-8 oreDe la Petrimanu se poate ajunge la Obîrşia Lotrului pe mai multe trasee. Traseul pe care îl descriem în continuare parcurge în parte culmea principală a Munţilor Latoriţei oferind privelişti deosebite spre Munţii Lotrului, cît şi spre crestele Parîngului. Pînă în Şaua Pietrile traseul este comun cu cel precedent. Din Şaua Pietrile ne îndreptăm pe drumul carosabil de culme, Valea Măceşului - Ştefanu, marcat de asemenea cu bandă galbenă (marcaj efectuat rnai tîrziu, cînd s-a deschis traseul Petrimanu-Vidra, marcat cu cruce roşie), spre vest atacînd serpentinele de pe versantul estic al Vîrfului Puru. Şoseaua înconjoară vîrful pe la sud străbătînd pajişti de Rhododendron şi juniperus apoi străbate o întinsă platformă de eroziune de tip Borăscu situată la altitudinea de 2000 m, după care face o buclă spre sud ocolind Vîrful Zănoguţa, ce străjuieşte bazinul văii Zănoguţa, afluent al Latoriţei.

Sîntem la Cotu Zănoguţei (1844 m) şi de aici se deschide o largă panoramă asupra izvoarelor Latoriţei de vest şi Muntinului. In continuare, drumul se menţine pe curba de nivel la altitudinea de 1850 m pînă în Şaua Ştefanu. Depăşim bazinul pîrîului Coasta Bengîi şi la drum se racordează poteca ce urcă de la lacul Galbenu peste muchia Borcei (traseul nr. 13).

Admirînd peisajul blînd şi lunca largă a Laloriţei de vest, ajungem în curînd în Şaua Ştefanu (1915 m), importantă intersecţie de drumuri alpine. Aici şoseaua de culme pe care am venit se racordează la DN 67 C Novaci-Sebeş. Precizăm că ramificaţia drumurilor de munte se situează la cota de 1915 m, în timp ce şaua propriu-zisă se întîlneşte ceva mai la nord şi este mai joasă (1874 m alt.). Deoarece turiştii urmează de regulă şoselele de culme în acest sector, în lucrare vom folosi curent termenul de Şaua Ştefanu pentru intersecţia celor două drumuri de culme. Ne vom îndrepta mai întîi spre vest, apoi spre nord, coborînd treptat pe şoseaua ce se îndreaptă spre Obîrşia Lotrului. În acest sector ne vom opri îndelung privirea asupra căldărilor glaciare de la izvoarele Lotrului, îmbogăţindu-ne sufletul cu neasemuite frumuseţi.

Ajungînd în bazinul pîrîului Cărbunele, şoseaua face cîteva serpentine ce se pot scurta pe o poteca apoi trece prin faţa cantonului zoopastoral ,,Căşăria" şi pătrunde în pădurea de molid. Putem scurta serpentinele şoselei pe o potecă ce coboară direct pînă la podul Ştefanului. Traversăm Lotrul pe podul de lemn, apoi la prima intersecţie ne îndreptăm spre nord pe şosea urmărind cursul Lotrului prin luncile lui Rusalim pînă la Obîrşia Lotrului, cale de 4 km. Aproape de Obîrşia Lotrului putem admira sus pe culmea Mirăuţu o interesantă stîncă cu o formă ce aduce a chip uman profilat din stîncile muntelui, cu privirea îndreptată spre nord, rezultat în urma eroziunii diferenţiale.


 Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii