Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Cristiana Dumitru <d...@yahoo.co.uk>
Data: Joi, 17 Sep 2009, 11:30
Subiect: [a] Fw: [federatiadeturism] Fw: LET'S DO IT, ROMANIA
Eu zic ca macar merita incercat. Presupun ca despre initiativa estoniana cunoasteti.
Ma gandesc ca mai devreme sau mai tarziu tot ar fi ajuns pe lista aceasta informatie.


http://pentruprieteniimei.blogspot.com/

--- On Thu, 17/9/09, Serban Denis <> wrote:


From: Serban Denis <>
Subject: [federatiadeturism] Fw: LET'S DO IT, ROMANIA [1 Attachment]
To: "Dumitru Stefania Cristina" <d>
Date: Thursday, 17 September, 2009, 11: 17 AM



--- On Thu, 9/17/09, geo.atreides at EcoAssist. org <> wrote:


Subject: LET'S DO IT, ROMANIA
To: ciulicom
Date: Thursday, September 17, 2009, 3: 08 AM



Vrei o Romanie mai curata, mai civilizata si mai responsabila fata de mediu? A venit momentul in care aceasta dorinta devine realitate! Ecologizarea Romaniei se pune la cale!


Dupa modelul eston, a Leta s do it 2008a , proiect de curatare a intregii tari intr-o singura zi, ONG-urile de mediu din Romania, cetatenii romani, autoritatile romane si reprezentanti ai sectorului privat isi vor alatura fortele pentru ecologizarea Romaniei.


Estonienii ne-au aratat ca se poate: 10.000 tone de deseuri, 50.000 de voluntari, o singura zi: 3 mai 2008. They did it!


Daca vrei sa iei parte la acest proiect, pentru inceput da acest mesaj mai departe! Peste tot. In curand va fi gata website-ul oficial, de pe care vei afla noutatile, pe masura ce ele apar. Asadar, urmareste cu atentie mailurile cu subiectul: Ecologizarea Romaniei.


Din start iti spunem ca avem nevoie de cei mai talentati oameni in programare, orientare in spatiu, citirea hartilor, comunicare si PR, coordonare de voluntari (aici cautam oameni extrem de talentati, pentru ca vizam zeci de mii de voluntari), cat si agentii de presa, autoritati locale si centrale, operatori de salubritate, operatori de telecomunicatii, agentii de publicitate cat si persoane publice care sa sprijine cat de mult posibil acest demers.


Daca si tu crezi ca se poate, atunci "Let's do it, Romania" !

http://www.teeme2008.ee/
http://www.220. ro/c0diVY9Gmv/ Sambata-Putina- Curatenie- Prin-Casa


Persoana de contact:
Liana Buzea
Presedinte EcoAssist
Mobil: +40 721 623 524
E-mail: Liana at EcoAssist. org
Web: http://EcoAssist. org
Blog: http://blog. EcoAssist. org
Initiatorii campaniei SALVATI SPATIILE VERZI.
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Obirsia Lotrului-Podul Stefanului-Canton Casaria-Saua Stefanu-Muntele Carbunele-Virful Muntinu Mic
Traseu: accesibil, dificil iarna Marcaj: parţial triunghi roşu (degradat) Durata: 3½-4 ore



Traseul poate fi folosit nu numai pentru atingerea vîrfului Muntinu Mic (2062 m) şi cunoaşterea zonei din jur, dar şi pentru a coborî în valea Latoriţei, la Petrimanu. In acelaşi timp, deşi se desfăşoară pe marginea Munţilor Latoriţei, oferă posibilitatea vizitării circurilor glaciare de la izvoarele Latoriţei. Pînă în Şaua Ştefanu traseul este comun cu cel precedent. Din această şa ne vom îndrepta spre sud urmînd şoseaua (DN 67 C) care urcă uşor către Muntele Cărbunele.

Marcajul triunghi roşu este rar şi se distinge cu dificultate pe pietrele şlefuite de intemperii.

In acest timp avem spre răsărit priveliştea văii largi a Latoriţei de vest modelată de un gheţar de vale. După circa 2 km ajungem deasupra circului glaciar Muntinu, care este mărginit spre vest de un abrupt stîncos, la poalele căruia se află două lacuri glaciare (lezerele Muntinului). Valea glaciară a Muntinului ce se desfăşoară spre est este asimetrică şi brăzdată de numeroase morene. De pe această culme vom avea o privelişte deosebită şi asupra Munţilor Părîng, cu superbele căldări glaciare de la izvoarele Lotrului.

In continuare şoseaua se îndreaptă spre est coborînd într-o şa largă. La capătul buclei părăsim şoseaua şi ne îndreptăm tot spre est către Vf. Muntinu, al cărui profil ascuţit şi acoperit de jnepeni se zăreşte în faţa noastră.

De pe vîrf admirăm circurile care mărginesc ulucul glaciar al văii Urdele. Spre vest se înalţă masiv Vf. Mohoru (2337 m) cu poalele acoperite de grohotişuri, iar spre sud-vest remarcăm serpentinele şoselei care urcă pe pantele Vîrfului Urdele, unde va atinge cota maximă (2135 m) a unui drum carosabil din Carpaţi. Din acest vîrf, dacă intenţionăm să coborîm spre Petrimanu, ne vom îndrepta tot spre est, coborînd povîrnişul acoperit cu jnepeni, mai ales pe versantul nordic, căutînd o cărăruie pe faţa sudică. La scurt timp vom ajunge într-o şa din care trebuie să ne orientăm spre nord şi să coborîm în valea Muntinu, îndreptîndu-ne apoi pe vale în jos pe o cărăruie pînă la confluenţa cu Latoriţa de vest.

După aceea urmăm potecuţa de pe marginea acesteia (drum dificil), apoi, prin pădure, ajungem la un canton forestier şi, în continuare, după ce traversăm pîrîul Urdele, drumul forestier ne va călăuzi pînă la lacul Galbenu şi apoi 4 km pînă la lacul Petrimanu. Dacă dispunem de timp suficient, ne putem întoarce din Vf. Muntinu Mic la Obîrşia Lotrului, trecînd pe la lacul Cîlcescu (vezi şi traseul nr. 13), realizînd un circuit deosebit de atrăgător.


 



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii