Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: DCT Yahoo <y...@valeasoarelui.tk>
Data: Joi, 28 Ian 2010, 1:46
Subiect: [a] Rosia Montana: politica dar si huliganism? Nu. Doar politica.
Adina Valean nu cred ca stie ca la Rosia Montana nu va fi o mina ci o cariera, o exploatatie de suprafata. Mina a zis, mina ramine. Fix de pix.
Daca ar fi minerit adevarat, cu o mina in toata regula, eu as sprijini-o.
O mina care sa imi prezerve mediul curat, peisajul natural si istoria completa, nu ar fi un pericol deosebit. La Rosia Montana mediul va fi distrus, peisajul transformat intr-o groapa, istoria distrusa. Inacceptabil. Intolerabil. Inadmisibil.

Cianura nu este un pericol in sine (si o spun ca inginer chimist) ci modul ei de manipulare. Exact ca un cutit de bucatarie. Poti si ucide cu el! Sau poti sa tai piinea. Mercurul este toxic. Dar amalgamul de argint a fost folosit cu succes fara a intoxica purtatorul de plomba. Toxina botulinica indreapta ridurile. Sau ucide! Samd...
Exista metode moderne de separare a aurului si fara cianura, care la o exploatare miniera reala pot fi folosite cu eficienta.

Acolo la Rosia Montana, problema cea mare este lacul de decantare.
Fundul viitorului lac este plin de microfisuri si nu va fi protejat sau izolat in nici un fel. Asta se va intimpla intr-o zona carstica, plina de ponoare si izbucuri. Sint convins ca in citiva ani, cind presiunea va fi suficient de mare, toata apa freatica pina la Arad va fi in cele din urma contaminata. Definitiv.
Celalalt mare pericol al lacului de decantare il reprezinta barajul de pamint care il inchide. Orice baraj de pamint se fisureaza mai repede sau mai tirziu. Trebuie doar un por prin care sa treaca apa. Pentru asta ajunge o ploaie un pic mai mare decit cea de 100 de ani luata in calcul si gata, s-a dus barajul. Iar in zona Abrudului ploaia de 100 de ani nu s-a intimplat de vreo 200. Barajul de pamint este periculos in sine iar cel ce va fi construit este subdimensionat si foarte inalt, 114 m parca.
Intr-un fel sau altul, cianurile vor ajunge in apa, la oameni. Lent si otravitor sau repede si distrugator!


Cit priveste actiunea huliganica de la PNL cu inscriptiile de pe garduri, actiunea este binevenita si necesara. O sustin. Brava lor! Politicienii trebuie sa invete ca nu pot sa spuna una in campania electorala si altceva nevasta europarlamentar la Bruxelles. Desi continui sa cred ca d-na Valean a vrut minerit fara sa stie ca este cariera de suprafata!
Iar acele inscrisuri sint un minim avertisment pentru reconsiderarea pozitiilor!
In fond si la urma urmei, campania noastra cu afisele "lingoule", "coruptia e mariceanu", etc, au fost actiuni similare si chiar mai dure in exprimarea vizuala!

Si m-am simtit foarte bine!



Mijloacele mele de lupta cu sistemul sint limitate, in timp ce sistemul imi da cu tifla si face cam ce vrea.
Domnule si doamna Antonescu/Valean, asteptam lamuriri lamuritoare.



Pina atunci continuati si scrieti! Pe garduri, pe bloguri, pe liste, pe la autoritati, pe la tribunale...




ing. Dan-Calin Tocaciu
Asociatia "Valea Soarelui"
"Sun Valley" Association


----- Original Message -----
From: Liana Buzea
To: coalitia@yahoogroups.com
Sent: Wednesday, January 27, 2010 3: 03 PM
Subject: [Coalitia] Rosia Montana, politica, dar si huliganism?




Va transmit aceste link-uri:

http://stiri.kappa.ro/actualitate/27-01-2010/prima-doamna-a-pnl-lobby-pentru-mineritul-cu-cianuri-254003.html

http://think.hotnews.ro/inscriptie-pe-gardul-pnl-base-nu-fi-trist-si-crin-este-cianurist.html

Personal, imi este jena pentru al doilea link, mai exact pentru modul boschetaresc in care persoana sau persoanele respective au luat initiativa aceea.




Liana Buzea
Presedinte EcoAssist
mobil: 0721 623 524
e-mail: Liana@EcoAssist.org
web: www. EcoAssist.org
blog: www.blog. EcoAssist.org

Initiatorii campaniei "SALVATI SPATIILE VERZI"
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Voineasa-Hotel Lotru-Virful Gruiul Prejbutei-Saua Chica Lupului-Piriul Cararii-Voineasa
Traseu: uşor accesibil Marcaj: triunghi albastru din Şaua Chica Lupului Durata 4-5 ore



Circuitul prezentat în cele ce urmează poate fi urmărit cu privirea înainte de plecare de pe terasa complexului comercial din staţiune. Gruiul Prejbuţei este un vîrf împădurit pe flancul nordic, ce închide orizontul staţiunii spre est, iar Şaua Chica Lupului se află pe culmea dinspre sud, ca o largă adîncitură. Pornim de la hotelul ,,Lotru" şi coborîm şoseaua pînă la podul de beton de la intrarea în staţiune. Urmăm apoi şoseaua spre est, spre ieşirea din Voineasa, pînă în dreptul ultimelor case, unde soseşte din dreapta un pîrîu ale cărui aluviuni sînt reţinute de un baraj de beton. Din acest loc începem urcuşul pe muchie, pe o cărăruie largă, printre fagi şi mesteceni. Privind înapoi spre vest, în momentele de odihnă, vom putea admira deschiderea largă a văii Lotrului în acest sector, ca şi panorama staţiunii Voineasa. In ultimul plan se ridică silueta înaltă a Vîrfului Runculeţ. După aproape o oră ajungem pe piscul rotunjit, a cărui jumătate sudică, lipsită de pădure, este deschisă într-o pajişte înflorată.

De aici ne vom îndrepta spre sud, coborînd într-o şa, apoi vom începe urcuşul pe o potecă, prin pădurea de fag. Ne menţinem pe culme şi în curînd vom ieşi în şoseaua de culme Valea Măceşului - Ştefanu, la vest de Vf. Cireşu (1161 m), care este împădurit pe versantul nordic. Urcăm în continuare pe şosea, trecem pe lîngă un izvor aflat pe dreapta, mai jos de şosea, şi coborîm într-o mică şa. Versantul nordic, puternic fragmentat de pîrîul Larga, este acoperit de fag şi mesteacăn, pe alocuri şi de brad. Ocolim în continuare în urcuş uşor Vîrful Chica Lupului (1122 m), după care coborîm în Şaua Chica Lupului, unde o largă privelişte se deschide spre nord, spre vest şi spre sud.

De aici traseul urmează o potecă (marcată cu triunghi albastru, rar) ce coboară spre nord, trece pe lîngă un şipot, traversează Pîrîul Cărării şi se dispune pe malul său stîng. Pe măsură ce coborîm, poteca străbate o pădure de fagi mari şi carpeni, apoi coboară pe uliţa Cărării şi iese în şosea, de unde vom reveni în staţiune.


 



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii