Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Constantin Ceapchi <c...@yahoo.com>
Data: Marţi, 9 Feb 2010, 19:40
Subiect: Re: [a] rugaminte
a) dorim sa mont m panouri indicatoare si ne gandim sa folosim picioare din profile patrate (4cmx4cmx200cm) A ngropate in beton. Panourile au 87x63 cm (cf. HG 77/2003). Este suficient profilul (rezist )? Recomandati alt tip de profil? De asemenea, pentru s getile indicatoare vrem s folosim acelasi tip de profil. Este suficient sau trebuie unul mai gros, 5x5cm 6x6cm..? Altceva: culoarea picioarelor panourilor s fie ceva gen aluminiu sau tot alternant alb/negru ca in cazul stA lpilor de pe golurile de munte?

Avand in vedere puterea distructiva a fenomenelor meteo dar mai ales cea a oamenilorA "de bine", atentionez ca teava rectangulara 40x40 mm. are o rezistenta mult prea mica si poate fi indoita cu usurinta de vanturile puternice si de...binevoitori. Cea mai economica si sigura solutie pentru montarea panourilor de informare ar fi dinteava rectangulara de 60x60x3 mm. Avand in vedere ca tevile rectangulare, de orice dimensiune, se executa din otel cuA continut ridicat de sulf, neprotejate special anticoroziv, sub actiunea factorilor naturali, se distrug in doi ani. A Deci, la confectionarea picioarelor se vor suda ermetic capace A la capetele tevilor si se vor proteja cu un prim strat de epoxigudron.
b) pentru stA lpii de montat A n golurile de munte se stipuleaz folosirea unor grosimi de 10-12 cm. Se pot folosi ceva mai subtiri, spre 8cm? Si referitor la vopsea: merge folosit un email superlucios (alb/negru) sau trebuie vopsea reflectorizanta? Si de unde s-ar putea cumpara vopsea reflectorizanta?
Dupa parerea mea, pentru confectionare stalpilor indicatori care se monteaza in golurile alpine, A se pot folosi tevi avand diametrul standardizat de 83 sau 89 mm. cu conditia ca grosimea minima a peretelui tevii sa fie de 4 mm. Si in cazul acestora, este necesara protectia anticoroziva cu un strat de epoxigudron dupa care se aplica straturile de vopsea email rezistent la intemperii. Culoarea alba, ar fi bine sa fie reflectorizanta. Se produce la Policolor Bucuresti.
Succes in actiunea de remarcare a traseelor turistice din muntii Vrancei, actiune la care am aderat inca de la lansarea initiativei.
Constantin Ceapchi.

--- On Tue, 2/9/10, Liviu. M <it.m> wrote:

From: Liviu. M <it.>
Subject: [a] rugaminte
To: "Alpinet2k" <alpinet2k@yahoogroups.com>
Date: Tuesday, February 9, 2010, 9: 46 AMSalut!Lucr m la un proiect de reamenajare a traseelor turistice din Muntii Vrancei, aferente Parcului Natural Putna-Vrancea.

Am ajuns A n punctul A n care avem nevoie de solutii tehnice/sugestii si dorim sa luam legatura cu persoane care cunosc evolutia traselor din Vf. Lacauti spre jud. Covasna, respectiv:

A - punct albastru care coboar din Lacauti pe dealul Chiisoara;

A - punct albastru pe traseul Lacauti-Vf. Lujerul(stana Butuci) de unde credem ca traseul se indreapta spre Ghelinta.

Vrem sa montam panouri indicatoare la Vf. Lacauti si la punctul de inflexiune al trasului de culme Banda rosie (comun pe portiunea Vf. Lacauti-Butuci cu punct albastru ) din punctul Butuci si dorim s oferim pe sageti indicatoare informatii corecte despre traseul punct albastru .

Oferim la schimb un stA lp (si sageti) pentru punctul unde traseul punct albastru interseteaz drumul forestier si incepe sa urce pe Chiisoara. Vom trece pe acolo cand urcam materialele la Lacauti.a) dorim sa mont m panouri indicatoare si ne gandim sa folosim picioare din profile patrate (4cmx4cmx200cm) A ngropate in beton. Panourile au 87x63 cm (cf. HG 77/2003). Este suficient profilul (rezist )? Recomandati alt tip de profil? De asemenea, pentru s getile indicatoare vrem s folosim acelasi tip de profil. Este suficient sau trebuie unul mai gros, 5x5cm 6x6cm..? Altceva: culoarea picioarelor panourilor s fie ceva gen aluminiu sau tot alternant alb/negru ca in cazul stA lpilor de pe golurile de munte?b) pentru stA lpii de montat A n golurile de munte se stipuleaz folosirea unor grosimi de 10-12 cm. Se pot folosi ceva mai subtiri, spre 8cm? Si referitor la vopsea: merge folosit un email superlucios (alb/negru) sau trebuie vopsea reflectorizanta? Si de unde s-ar putea cumpara vopsea reflectorizanta?MultumescLiviu Manolache

IT Specialist, Putna-Vrancea Natural Park

627365, Tulnici jud. Vrancea

tel/fax 0237.265.361, 0372.713.560

mobil 0732.190.856

e-mail: admin@putnavrancea. ro

it.putnavrancea@ yahoo.com
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.

Alte mesaje din aceeaşi discuţie:
SubiectAutorData
 [a] rugaminteLiviu.M9 Feb 2010
   Re: [a] rugaminteConstantin Ceapchi9 Feb 2010
     Re: [a] rugaminteDaniel Mihailescu9 Feb 2010

Legături cu Ghidul Montan:
Muntii VRANCEI - Valea Raului Putna  
Muntii VRANCEI - Dealul Negru  
Muntii VRANCEI - Lacul Negru  
Muntii VRANCEI - Cabana De Vanatoare Tulnici  
Muntii VRANCEI - Comuna Tulnici  
Muntii VRANCEI - Varful Lacauti  
Muntii VRANCEI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii