Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Oana Ganea <o...@dccom.ro>
Data: Joi, 29 Mai 2003, 16:55
Subiect: @ Concursul de schi "Ecoul Malinului"
ALPIN CLUB ECOUL
Alpin Club Ecoul Bucuresti a organizat simbata, 24 mai 2003, a V-a editie a concursului de schi si snowboard "Ecoul Malinului".

Startul s-a dat la ora 11.30 din marginea platoului Bucegilor. Au fost 3 variante de intrare in vale, dintre care una foarte spectaculoasa - un culoar ingust pe care se putea intra numai cu saritura de pe stinci de peste 2m si care avea la un moment dat doar o latime de 15 cm de zapada. Concursul s-a desfasurat pe o diferenta de nivel de aprox. 700 m cu inclinatie a pantei intre 30 - 45 grade avind o lungime de aprox. 1000 m. Sosirea a fost chiar deasupra canionului Malinului, in treimea inferioara a vaii.

La concurs au participat 40 de concurenti, cu virste cuprinse intre 12 si 66 de ani, fete si baieti, cu schiuri si snowboarduri care au oferit un spectacol foarte variat prin modurile de abordare a traseului de concurs: sarituri de pe stinci, schi foarte agresiv, eleganta si stil in conditii de schi extrem.

Premiile la cele trei probe schi baieti, schi fete si snowboard au fost cistigate de:

- Locul I schi baieti - GARBIS KEHAIAN, care s-a evidentiat prin agresivitatea si siguranta cu care a abordat pasajele dificile precum si intregul parcurs, fiind in acelasi timp si cel mai rapid schior.

- Locul II schi baieti - CATALIN SERBULEA, care a impresionat pe toata lumea prin siguranta si fluiditatea cu care a abordat prima parte a traseului, cea mai dificila, dar care din pacate a avut o cazatura in ultima parte a traseului, si care a obtinut si premiul special pentru cea mai agresiv schior.

- Locul III schi baieti, la egalitate FLORIN VINTILA si JANOS TOROK

La schi fete a impresionat ANDRADA GHITOC, 12 ani, care a obtinut premiul special pentru cea mai tinara concurenta, dar si premiul II la schi fete si care a participat pentru a treia oara la acest concurs. O evolutie spectaculoasa a avut si CRISTINA POPA, cistigatoarea locului I la schi fete: a abordat intrarea in traseu pe cea mai dificila varianta cu saritura de pe stinci. Locul III a fost obtinut de IULIANA BUCURESCU.

La snowboard cea mai spectaculoasa evolutie a avut-o DODO GABOR, cistigatorul locului I care a fost si cel mai rapid din cei 40 de concurenti. Locul II a fost obtinut de IULIUS MICLOS si locul III de TITUS VLAICU.

Pentru popularizarea acestui gen de sport organizatorii au oferit numeroase premii speciale dintre care enumeram: cei mai in virsta participanti - Dan Sirbu la snowboard si Serbulea Gheorghe la schi; cei mai tineri participanti - Andrada Ghitoc si Stefan Andrei la schi; cel mai ghinionist schior - Csaki Ferentz care a avut doua caderi foarte spectaculoase (din fericire fara urmari); cea mai vesela coborire - Chitoiu Catalin si Goran Ciprian, membri ai Salvamont Busteni - coborire pe akja; cel mai curajos schior invalid - Radu Savin care a schiat cu o mina in ghips si care a fost al cincilea in clasament.

Organizatorii se declara multumiti de aceasta editie si spera ca acest concurs sa devina din ce in ce mai popular si aduc multumiri speciale Primariei Busteni si Echipei Salvamont Busteni.

Premiile au fost oferite de firmele: SIEMENS, ATTA, OUTDOOR PROJECT, COM NICO SERV, MMSPORT, LEVEL, KLIMM, NITRO-SMITH, NORTHSTAR, RED BULL.

Alpin Club Ecoul este un club sportiv roman fara scop lucrativ, persoana juridica nonprofit care a fost infiintat in 1992. Scopul acestui club este de a promova toate sporturile legate de munte: alpinism, escalada, schi, ciclism montan precum si turismul montan. Alpin Club Ecoul este un club afiliat la Federatia Romana de Alpinism si Escalada si a obtinut certificatul de identitate sportiva de la Ministerul Tineretului si Sportului.

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:

Alpin Club Ecoul - Dana Gradinaru, Vicepresedinte

tel. 0723.599.314, 0788.755.762

e-mail: danagradinaru@hotmail.com, clubul_ecoul@yahoo.com



FOARTE IMPORTANT!!!!

Vineri noaptea ne-a zburat vantul un banner cu Alpin Club Ecoul de unde il ancorasem, respectiv, intrarea in Valea Malinului. L-am cautat, dar nu l-am gasit, pe vale nu este sigur. O sa-l mai cautam, dar daca il gaseste cineva, va rugam mult sa ne anuntati si daca puteti sa-l coborati de acolo. Nu e prea mare, dar este totusi un plastic lasat pe munte. Dam multa bere la schimb.

Oana Ganea
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI - Ref. Salvamont  
Muntii BUCEGI - Cabana Caminul Alpin  
Muntii BUCEGI - Hotel Alpin  
Muntii BUCEGI - Busteni  
Muntii BUCEGI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii