Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Andrei Simu <m...@yahoo.com>
Data: Miercuri, 5 Oct 2011, 13:34
Subiect: [a] Noutati de pe Shisha Pangma
Salutare,

tocmai am vorbit la telefon cu Cosmin Andron care se afla in Advanced Base Camp - Shisha Pangma. Pentru cine nu stie, Cosmin Andron, Cristina Pogacean (ambii mebrii CS Alternative) si Catrinel Enache sunt in Himalaya, participand la un proiect mai amplu ce avea ca si scop escaladarea Shisha Pangam si Cho Oyu alaturi de niste studenti din China.

In momentul de fata dupa o luna de zile sub Shisha Pangam din cauza vremii nefavorabile o echipa formata din Cosmin, Cristina si inca un alpinsit(nu i-am retinut numele) se afla in ABC dupa ce au incercat sa urce pe varf abordand o ruta complet noua. Incercarea lor a fost in stil alpin si i-a tinut 3 zile in perete, timp in care au reusit sa avanseze pana la 7200m pe o ruta noua. Fereastra de vreme buna prognozata la 4 zile a fost un pic mai scurta si dificultatea terenului nu le-a permis sa avanseze mai mult in timpul bun avut la dispozitie. Totusi cele 3 zile petrecute in perete in incercarea de a atinge varful si cota la care au ajuns se pare ca le-a oferit dificultati si satisfactii pe masura. Actiunea, desi nefinalizata cu un "summit" merita toata apreciera, deoarce nu sunt multe echipe din Romania care sa incerce macar asemene ascensiuni.

Felicitari din partea CSA!

PS: Intoracerea in tara va fi la Bucuresti oe 14 octombrie din ce am inteles de la Cosmin. Dar probabil ca informatiile exacte vor aparea indata ce vor ajunge la Kathmandu.
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii